Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako dospělá maminka dvou dětí, která v dětství milovala knížku. Film jsem asi nikdy dřív neviděla, ale se svými dětmi jsem se ráda podívala. Knize se určitě nemůže vyrovnat, ale je to poměrně věrné a milé vzhledem k předloze. Kniha i film jsou perfektním únikem do říše snů. Co by mohlo být, kdyby se mohlo to, co se běžně nesmí? Pippi není žádná vzorňačka, je to pěkné "kvítko", ale s dobrým srdcem pro všechny. Senzační je především let s balónem a honičky s policisty i se zloději :-) Zajímavé komentáře: LiVentura, duklak2, Fr, Karlos80. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád podivné dobrodružstvá, ešte podivnejšej malej, drzej sopľane, ktorú všetci volali "Pippi dlhá pančucha" (Pippi Långstrump). Celé mi to pripadalo akési odpudivo bizarné. Seriál o deväť ročnom decku, čo žije samo len s opičiakom pánom Galánom a koňom Alfrédom. Jej otec je starý námorník, ktorý sa stal náčelníkom černošského kmeňa a jej matka je dokonca anjel. Fakt divné. Musím však uznať, že švédske televízne spracovanie je povšimnutiahodné a Inger Nilsson v titulnej úlohe typologicky perfektná. V roku 1969 bol vyprodukovaný aj celovečerný film "Pipi dlhá pančucha: Pippi sa sťahuje do vily Vilôčky". Bolo to rovnako divoko divné, bizarne šialené ako seriál. Neviem tomu prísť na chuť. Ja tomu proste viac ako dve hviezdičky nedám. ** ()

Reklama

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to milovala, tohle byl film mého dětství. Teď je mi dvacet, chtěla jsem si to pustit z nostalgie, ale to se jako nedá 😅. To je tak příšerně natočené (ikdyž to porovnám s jinými stejně starými filmy je to dost nekvalitní oproti jiným), většina herců je příšerných (nejlepší asi ty děti, ale policajti, brioska, zločinci.. hrůza), kamera roztřesená a obraz tmavý a hlavně je to hrozně trapné. Mohu říci, že jako dítě jsem to opravdu žrala, ale teď jsem dala jen čtvrt hodinky a vypla jsem, nedalo se to. Až mě to mrzí, že jsem si to pustila, radši bych žila dál ve lži že je to dobré, ale aspoň dvě hvězdičky dám teda 😊. ()

Rhea 

všechny recenze uživatele

Naprosto strasny. Ani jako diteti se mi to nelibilo, bylo to divne a Pipi mi priserne lezla na nervy, tim jak se chovala, co rikala, dokonce i tim, jak vypadala. Ted to zase davaji v televizi, par dilu jsem zase videla a me hodnoceni je stejne. Hrozny serial s tou snad nejotravnejsi hlavni hrdinkou, co znam. Neznam knizni predlohu, takze nemohu posoudit, jestli jde o nezdrarile provedeni nebo jestli i kniha A.. Lindgrenove byla takovato, ale cetla jsem Deti z Bullerbynu a ty jsem mela rada. Byla to puvabna knizka, takze se mi chce verit, ze i Pipi v pisemne podobe by byla stravitelna a ze to spise filmarsky lapsus. ()

vecnaAmbra odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže sa jednalo o najobľúbenejšiu knižku môjho detstva, ktorú som čítala niekoľko krát a všade možne aj pri jedle za stolom, takže som mala o Pipi, vile vilôčke a vôbec všetkom okolo svoju predstavu, tak bol tento film jedným z najotrasnejších sklamaní môjho života. Aj napriek mojej slabosti pre staršie filmy dávam tejto zubatej trápnej záležitosti nula bodov. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Film je zkrácenou verzí stejnojmenného seriálu. (HappySmile)
  • Pro švédské filmaře byl tehdy tento film trochu drahý, takže získali finanční podporu od některých německých společností. Proto jsou někteří herci ve filmu Němci - jako např. 2 darebové nebo Fröken Pruseliusoá. (HappySmile)
  • Herečka Margot Trooper nebyla vždy zrovna střízlivá, když hrála svou rolu Fröken Pruseliusové. (HappySmile)

Reklama

Reklama