Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Zajímavou zápletku zkazilo celkové provedení a hlavně nespočet hloupých rozhodnutí jednotlivých postav. První dva, tři díly byly fajn a minisérie vypadala celkem nadějně, ale pak se děj začal neskutečně protahovat nekonečnými nudnými dialogy, které mě neustále odtrhávaly od vtažení do hlavní dějové linky a celkové atmosféry, kterou to mohlo mít. Konec mi přišel absurdní - nezavolat policii, raději vše řešit sama, nezavolat zálohy, když by byly potřeba, raději vše řešit sám; prostě proč?! A nakonec celkové rozuzlení, na které čekám šest dílů, je vysvětleno jen tak ledabyle a spousta otázek a myšlenek, které během jednotlivých dílů padly, zůstávají stále nevysvětleny. Když to shrnu, tak tato minisérie rozhodně nic nového nepřinesla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na nejaký dlhší film celkom dobrá matéria, na 6 častí mi to prišlo uťahané, nudné, plné vaty zliepajúcej mihalnice ako kanagon. Koniec sa už zlepšil, dokonca ma posledná časť bavila najviac, ale nie sú tu vysvetlené motívy, ako tomu v knihe bolo - teda hlavne, prečo to ten únosca robil. Je to naznačené zhruba, do hĺbky sa nešlo. Rovnako tak "odhalenie" únoscu nevzbudzuje žiadny šok, 5 častí ho zakrývajú, aby človek mohl hádať a potom príde toto? Tiež bolo divné, že jeho chladná sadistická povaha sa nakoniec akosi rozplynie a v konečnom dôsledku človek cíti väčšie antipatie k feministickej nadutej vyšetrovateľke, než k postave, ktorú by mal nenávidieť. ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Milé dítě je psychologický thriller od německých tvůrců, podle německého knižního bestselleru a Němci opět dokázali, že točit tyhle psycho příběhy prostě umí a fakt jim to jde.  Psychopat žijící s dětmi v domě bez oken a dveří, s pevnými pravidly, které nesmí nikdy porušit a do toho jejich matka Lena, která se po několika měsících ale mění, když její předchůdkyně zemře.  Hana a Jonatán jsou děti, které nikdy nezažili nic jiného a tak si samozřejmě myslí, že tatínek dělá všechno správně a všechno co řekne je svaté. Když Lena uteče a skončí v nemocnici, dostáváme se hlouběji do příběhu, kde pátráme po Leně, která zmizela už před 13 lety a jež je biologickou matkou Hany. Je to drsné, mrazivé a neotřelé a rozsah jedné minisérie tomu absolutně sedí. Dlouho mě žádný psychologický thriller nebavil tak moc, jako tohle. Vcelku zapadlá lahůdka ve vodách Netflixu.  Moje hodnocení: 10/10 ()

Maraboy 

všechny recenze uživatele

Některé epizody jsou lepší, někde už je to horší. Rozhodně to má zajímavý děj a zápletku, jen některé detaily trochu drhnou a odpovědi na ně dostaneme až na konci, což nevím jestli jsem s tím úplně spokojený. No nejsem, ale své kvality to určitě má. Kéž by se neco takového tvořilo i u nás. My máme zatím jen tu Pustinu. No Němci umí. 70% ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Vlastně nebyla to špatná série, SPOILER (Možné vyzrazení děje!!!!)........ Za mě si šlo jen špatně udělat nějaký vztah s jakoukoliv postavou, nešlo tolik soucitit ani s dětmi ani s většinou postav, jediný s kým se trochu dokážete navázat vazbu je Lena. Držet rodinu na tom místě, místo toho aby s nimi normálně žil no dobře no, tak jinak by asi nevznikla série, ale i tak... Co mě štve je ze tam jako toho zaporáka dali člověka, který se prakticky za sérii ukáže až na konci a nemá žádnou sebemenší souvislost s postavami či tak, takže vás odhalení prostě nezasahne (nemá proč). Teď při psaní mi dochází že možná mi bylo ještě líto toho chlapce, jeho sestra tedy "Milé dítě" ho dle mě dost psychicky "týralo" svým jakýmsi způsobem a bylo vidět tedy, alespoň dle mého že vnímal trochu co se okolo něj dělo... No alespoň že nakonec se nechal přemluvit babičkou a pak si našel i kamaráda. Zkrátka jednou se podívat super, ale vícekrát není třeba zas tak epic to nebylo. 7/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)

Reklama

Reklama