Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Miluji tento seriál, jeden z nejlepších animáků, co kdy povstal. Ano, animace je někde z doby pravěku, ale ten perfektní děj a ty jejich hlášky nemají chybu. Ládínek a Týna, pes Zorro a kočka Mafie, povedení rodičové a soused Halíř - zde navíc i potomek z třicátého století, tak přesně ti mi dokázali vždy povznést náladu a dokážou to po dnes. ()

Reklama

-soch- 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli nebadať rozdiel medzi európskou a zaoceánskou animovanou produkciou. Tento seriál oslovuje oveľa širšie publikum ako napríklad "Duck Dogers" a tak je dokonalou zábavou pre celú rodinu. Navyše kvality v slovenskej televíznej distribúcii navyšuje kvalitný slovenský dabing s obsadením: MAGDA PAVELEKOVÁ, JOZEF SKOVAY, JURAJ KUKURA. - LINK: http://www.youtube.com/watch?v=VrE6Zf4Ihsc ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Výber hercov pre slovenský dabing bol dôkladný a hlasy sa veľmi podobajú pôvodným maďarským. Slovenský dabing Miazgovcov bol hodnotený ako najlepší spomedzi všetkých krajín vrátane Maďarska, kde boli Miazgovci predabovaní. (Raccoon.city)
  • Před vydáním na DVD nosičích došlo k pečlivému remasterování celého seriálu, který byl po 40 letech existence již značně nekvalitní. (sator)
  • Tvůrcům českého dabingu se zdálo původní jméno Týniny kočky Mafie příliš hanlivé, proto ji přejmenovali na Žofii – ve třetí sérii (od r. 1978) však jméno Mafie muselo být ponecháno, jelikož tvoří součást vtipného nedorozumnění, kdy Smolíkovi volají na svou kočku („Mafie“) a nakonec se stanou obětmi únosu skutečné (gangsterské) mafie. V epizodě Kapitán se skleněným okem (1969) pak padne zmínka, že Žofie zemřela a místo ní má Týna právě Mafii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama