Reklama

Reklama

Red Rooms

  • Kanada Les Chambres rouges (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přišel den, na který Kelly-Anne čekala. Začíná soudní proces s Ludovicem Chevalierem, obviněným z brutálních vražd tří nezletilých dívek. Na rozdíl od většiny lidí nachází Kelly-Anne v muži fascinaci, stává se jím posedlou a nevynechá jediné soudní slyšení v naději, že jí věnuje aspoň jeden pohled. Hranice mezi realitou a fantazií se ale ztenčuje, až Kelly-Anne přestává být jen pasivní pozorovatelkou. Pascal Plante se opět zajímá o ženskou subjektivitu, tentokrát však přichází s artovým thrillerem o nebezpečné přitažlivosti zla. Hra s viděným a skrytým, explicitním i tušeným přitom ústí až ve fyzický divácký zážitek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý, temný, silný, napínavý a až ten úplný konec mě nechal vydechnout.. Pocitově pro mě dost náročný, místy husí kůže, tu a tam se mi obracel žaludek, přesto jsem pořád byla napnutá jak struna a chtěla vědět, co zamýšlí hlavní postava.. Ta malá poblázněná mě příliš nezaujala, čišela z ní naivita a to mi nepřipadalo až tak zajímavé, herecky ovšem velmi dobré.. Každopádně tohle stojí za zastavení.. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Divácky atraktivní pokus o artový thriller, jenž vyústil jen v bulvárně vyznívající, formálně nesourodé a psychologicky nepřesvědčivé pojednání o přitažlivosti zla a o řadě dalších témat, s nimiž však pracuje příliš povrchně. Pokud měla být jedním z oněch témat i kritika zjevně zaujatých a citově manipulativních soudů, pak nebylo šťastné rozhodnutí pojmout jej z perspektivy asociální a bizarně motivované hlavní hrdinky, která je fascinovaná deviací. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Niekde na pomedzí pokusu o artový film a o Béčkový thriller. Red Rooms je síce dobre natočený, ale v priebehu stopáže dá prísľub zaujímavejšieho filmu, než divák nakoniec dostane. Rozpracuje totiž množstvo tém - od úvodného 20 minútového prejavu prokurátora na súde a zahájenia prípadu vrážd troch dievčat, aby sa následne mohol dlhú dobu venovať podivného vzťahu hlavnej hrdiny, dark webu, snuff videám a nejasným motiváciam hlavnej hrdinky. Oceňujem síce nejednoznačnosť celého diania a fakt, že množstvo vecí film necháva na divákovu interpretáciu a často aj fantáziu, ale čo z toho, keď Red Rooms vo výsledku nepovie nič zaujímavé a všetky jeho témy, vrátane v úvode načrtnutého súdneho procesu, pominú úplne do prázdna. Nakoniec tak ani intenzívny thriller, ani poriadna artová podivnosť, ani súdna dráma. Iba prapodivný mix, u ktorého som mal pocit, že sa režisér nevedel rozhodnúť čo chce vlastne natočiť, i keď režíjne schopnosti sa mu rozhodne uprieť nedajú. CELKOVO: 6/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TATO PŘÍŠERNÁ PŘEDSTAVENÍ BYLA DLOUHO MÝTEM DARK WEBU…“ Divnej, ale zajímavej film. Nejde o filmařinu… nebo spíš jde jen o to, jak ten příběh věrohodně předvést. Záběry ze soudní síně… dvě ženy... Fanynky (?) Jedna je čitelná a ta druhá… nevíte co má za lubem. Samozřejmě jde i o to, že tyhlety internety jsou nebezpečná věc. Psychopaticky znepokojivý, poučný a zvláštním způsobem poutavý. I díky pointě!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film se zaobírá tématem hybristofilie (známé také jako syndrom Bonnie a Clyda). Jde o sexuální deviaci, jejíž podstatou je, že člověka přitahují nebo sexuálně vzrušují zloduchové a zločinci, typicky vrazi, včetně těch vícenásobných nebo sériových. 2.) Thx za titule „Dadel“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nevadia mi artové snímky a to obzvlášť, keď sú prepojené s námetom o sériových vrahoch. Lenže toto je viac mdlé, ako temné, pričom keď sa k tomu priráta nulová akcia, žiadny mimoriadny zvrat (až možno na záver), tak samotný výsledok ani zďaleka nenaplní (moje) očakávania. Ja rozumiem tvorcom aj pointe v námete, len v človeku by mal takýto snímok zanechať výraznejší zárez, ako len vyvolať pocit, že niečo v spoločnosti nie je naporiadku. Priemer. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Pascal Plante záměrně odklonil příběh od skutečného sériového vraha k fanynkám, aby mu dodal ženský pohled na věc, což je v thrillerech poměrně vzácné. (Kailo)
  • Režiséra Pascala Planta zaujaly fanynky sériových vrahů, které se zčistajasna objeví u každého sériového vraha, který se dostane do zpráv, a fandí mu při soudních procesech. Zajímalo ho, co jsou tito lidé zač, ale protože zkoumal kybernetické zločiny, rozhodl se do svého thrilleru promítnout technologický aspekt naší společnosti, čímž z hlavního hrdiny udělal velmi moderního psychopata. (Kailo)
  • Na haveibeenpwned.com je sice možné zjistit, jestli z nějakého emailu unikly údaje, ale Kelly-Anne (Juliette Gariépy) na něm používá i možnosti, které ve skutečnosti nemá. (cooldo)

Reklama

Reklama