Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vizionársky vedec János Rukh presvedčí skupinu odborníkov a podporovateľov vyslať expedíciu na africký kontinent aby mohli lokalizovať a skúmať staroveký meteorit obrovského významu. Rukh sa vystaví vysokotoxickej radiácii meteoritu a kým Dr. Benet nájde protilátku a zachráni ho pred smrťou, jeho dotyky spôsobujú smrť ostatným. Výprava sa vracia do Londýna. Výhody kontrolovanej radiácie meteoritu poskytujú Dr. Benetovi príležitosť obnoviť zrak slepým ľuďom. Toxicita aplikovanej protilátky vyvoláva v profesorovi Rukhovi paranoidné záchvaty zúrivosti a snaží sa o pomstu na členoch expedície, ktorých obviňuje z krádeže jeho objavu na ich vlastnú slávu. (matriosa)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Boris Karloff byl jediným hercem, jenž neměl ve filmových titulcích uvedeno své křestní jméno, pouze příjmení. (SOLOM.)
  • Scéna, ve které se Boris Karloff spouští do jámy vyhloubené meteoritem, byla později znovu využita pro film The Phantom Creeps s Belou Lugosim. Zde se měl do jámy spouštět Lugosi. Karloff tak svým způsobem dělal Lugosimu kaskadéra. (liquido26)
  • Filmová svatba mezi Frankem Lawtonem a Frances Drakeovou se odehrává v "Kostele u šesti svatých", pro který byly použity kulisy chrámu Notre Damme původně vystavěné pro snímek Zvoník u Matky Boží (1923). (liquido26)
  • Boris Karloff (pravým jménem WIlliam Pratt) je ve skutečnosti angličan. Ve filmu hraje maďarského vědce. Bela Lugosi je maďar a ve filmu hraje francouze. (liquido26)

Reklama

Reklama