Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.  Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem... to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční "stáje" a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoc i... Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Film je dobrou oddychovou zábavou, ale jeho slabinou je, že tak v polovině už víte, jak to celé dopadne. Tvůrci se soustředili zejména na akční scény jak vystřižené ze závodů F1 (záběry z pohledu řidiče v rychlosti 200 – 300 km/h, šílená jízda po okruhu se zavřenýma očima – ne abyste to někde zkoušeli), a důkladnější propracování psychologie postav i jejich motivace jim uteklo. Na plný plyn má místy skutečně komiksový rytmus, ale rámečky s bublinami na papíře jsou přeci jen něco jiného než filmová okénka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálna žranica akú dokáže natočiť aj Bay. Toto je však film natočený podľa KOMIXU a preto kto chce vidieť reálne závody tak ruky preč. Už úvodná nadupaná, adrenalínová, nezmyselná scéna ma patrične napružila a na záver potešila pretože vo filme má svoju opodstatnenosť. Takýchto scénok je tu však neúrekom, no aj napriek tomu že sú po technickej stránke dokonale zvládnuté je tu jedno mínus - scenár. Dej nieje vyložene debilný, veď je to podľa komixu však, no niekedy som nevedel kam film smeruje. 4* sú možno veľa, no je to Francúzsky film, milujem komixi a automobilové naháňačky vo filmoch a Colin McRae Rally - hru. No a ak dostane tento režisér ponuku z Hollywoodu a natočí tam nejaký podobný film, určite nebude ani takto zábavný. Hudba: Archive. ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z těch podprůměrných filmů. Co si budem namlouvat. Přesto to u mě má jakési kouzlo. Kouzlo malého kluka který by chtěl být závodníkem a vyhrávat. Právě to mě napoprvé nadchlo, když jsem film poprvé viděl (bylo to někdy v noci na tv nova - dost pozdě což značilo hodně podprůměr), že jsem si film sehnal (byla to práce teda) a dodíval celý. Moje nadšení ovšem po chvíli opadlo. Nebýt skvělého začátku asi bych hodnotil * nebo odpad. Právě potencial tohoto filmu byl promrhán a celý závod (včetně závodníků) se cvrkl na spor dvu rodin/závodní stájí, které si vyřizovali své účty. Pravda je sice že se to odvíjelo podle francouzské komixové předlohy, ale autor mohl trochu přidat na fantazii. Tatímco začátek, který člověka navnadí tak zbytek filmu se velice unudí (samořejmě až na závod...no tom to je ne :-)), až do té doby než to podle očekávání dobře dopadne. Ovšem pokud nehledáte nějak extra nabitý film plný hvězd holywoodu, popřípadě něco na zabití času...tak to doporučuji. Oscara to rozhodně nevyhraje, ale vzhledem k omezneným množstvím filmů z tohoto prostředí je to pro fanouška motorového sportu asi povinnost. Poznámka: Znovu zaperlil český překlad :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle příběhu by neuvěřili ani ti, co na vánoce vysedávaj u okna a čekaj na ježíška. Jako ok, je to film a ten by neměl mít hranice, ale když ono se to tváří vážnejc než shadwellovi komentáře. Dianka super, do očí mý milovaný germánky bych se koukal nonstop, kdyby byla celej film v záběru jen ona, dal bych plnej počet hvězd, ale takhle je to hold hvězdičkovej úspornej balíček. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podobně třeba jako Formule se Stallonem je i tohle motoristická zábava, u které se nedoporučuje, opakuji nedoporučuje přemýšlet nad obsahem, ale spíš se jen kochat atraktivním vizuálním zpracováním, popřípadě sympatickým hereckým osazenstvem. Určitě musím zmínit "nápaditou" pointu (podrazy a sabotáže) a hodně zajímavý způsob vítěztví v závěrečném závodu 24h Le Mans, který mi přivodil nechtěný smích. Bohužel se nedalo čekat nic jiného, než stokrát obehraný scénář a hromada profláklých klišé, ale koukat se na to ještě vcelku dalo. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj 24 Hours, No Limit - The Story of Michel Vaillant či Need for Speed, čo je názov jednej z najznámejších závodných hier. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo počas reálnych pretekov Le Mans v júni 2002. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama