Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Rami 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám skvělá popkornová akční zábava. Pokuď se neštítíte "trochy" té brutality, rychlého střihu a ujetých hlášek, tak je to film pro vás (stejně jako pro mě). Nechápu některé komentáře, když srovnávají tento snímek s Leonem. Tohle není Leon a ani si na něj nehraje. Tohle je Dobrman! Je to šílená akce partičky šílenců ujíždějících na tripu. Tenhle film mám prostě rád a ačkoli to je na 4 hvězdičky dám 5 (87%) - inu je to srdcovka. :-) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl mladý režisér někde ve francii a chtěl bych se řádně vyblbnout a zároveň na sebe upozornit-natočil bych film,který vypadá přesně jako Dobermann.......Manýristicky vystavěný příběh plný pološílených a s chutí zahraných charaktérů, kde padají hlášky ostré jako břitva s naprostou samozřejmostí v tempu střelby ze samopalu..Kounen se ničeho moc nebojí a hračičkovsky do děje zamontuje kdejakou blbůstku, která ho zrovna napadne=To je pravda trošku dvousečná zbraň protože je zde sice všechno hezky cool a šťavnaté ale chvilkama to celé jakoby ztrácí spád....Ale to neva-klidně nu to odpustím pač jsem si těch 103 minut užil hezky s úsměvem na rtech :) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to blazniva, nekorektna a neskutocne zabavna akcna jednohubka, ktoru som si dal uz niekolkokrat a kedykolvek si ju dam znova. Ale nic svetoborne to nie je, takze pokial od toho nebudete vela ocakavat, tak sa dobre zabavite. Asi najlepsie na filme su herecke vykony charizmatickeho Cassela a psychopatickeho a neskutocne odporneho Karyoa. Ale ani ostatne sialene postavicky v zabavnosti za nimi nezaostavaju. 7/10. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Takovou hrůzu jsem už dlouho neviděl (a to mám za sebou veškeré Lundgrenovy i Seagalovy novinky). Film je zvrhlým pokusem o akční příběh, který nemá ani hlavu ani patu, není ani dobře řemeslně udělán a fanatický Karyo je až nechutně záporácký. Vše dohromady to tvoří jeden z nejstrašnějších zážitků, jaký jsem z filmů měl. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film bez jediného kladného hrdinu, účelový kalkul chladný ako psí čumák. Nulové symatie, kreatúry na n-tú a nezachraňuje to ani hluchonemá Belluci, ktorá je pre zmenu počmáraná ako šašo. Zbytočne hrotený film, brutalita chvíľami nechutná a scénar ako sito na halušky. Jediný klad je tradične ďabelský Tchéky Karyo, ktorý je tradićne odporný a slizký. Áno Dobbermana Leon s prehľadom válcuje a ešte ma prst vo výfuku. Ja ho ukladám do šuflika "raz a dosť" hneď vedľa podobne blbých Purpurových riek 2. 45% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama