Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický zločinec stojí v čele bandy nebezpečných zlodějů. Po sérii krutých bankovních loupeží je začne pronásledovat pařížská policie vedená nelítostným Christinem, který má pouze jediný cíl: dostat Dobermanna za každou cenu! Francouzský film je sondou do brutálního světa plného drog, jemuž vládnou ultra drsní muži obklopení dlouhonohými, zbraněmi posedlými kráskami s divokými účesy. Dobermann (Vincent Cassel) je vůdcem rozsáhlého zločineckého gangu; jeho milenkou je hluchoněmá cikánská dívka Nat la Gitane (Monica Belucciová). Příběh začíná krvavou bankovní loupeží, kterou Dobermann provede se svou bandou za bílého dne. Odvahu jim dodávají důmyslné léčky, které nastražili, aby odvedli pozornost policie. Bezprostředně po loupeži berou členové gangu nohy na ramena a ukryjí se ve svém doupěti, které se nachází na odlehlém smetišti. Zprávy o krutém činu se donesou k policejnímu inspektorovi Christinimu, jenž přísahá, že zloděje dostane za každou cenu. Dobermann by jen těžko hledal nemilosrdnějšího protivníka než je Christini, který je ztělesněním zla bez špetky svědomí a slušnosti. Když se Christini s Dobermannem konečně setkají, následuje děsivá a extrémně násilná konfrontace. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to blazniva, nekorektna a neskutocne zabavna akcna jednohubka, ktoru som si dal uz niekolkokrat a kedykolvek si ju dam znova. Ale nic svetoborne to nie je, takze pokial od toho nebudete vela ocakavat, tak sa dobre zabavite. Asi najlepsie na filme su herecke vykony charizmatickeho Cassela a psychopatickeho a neskutocne odporneho Karyoa. Ale ani ostatne sialene postavicky v zabavnosti za nimi nezaostavaju. 7/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nezapřený komiksový původ, těkavá kamera podporující agresivní audiovizuál, dlouhé hlavně kvérů a postavy se stopovým množstvím dobra. Cassel stylizující se do Michaela Madsena měl dostat mnohem víc prostoru, protože kromě abbého žehnajícího granátem ti ostatní za moc nestáli. Samozřejmě vyjma zkaženého pana Karyo, který se po všech těch špatnostech rozhodl na konci udělat něco dobrého a pařížským silničářům nově namaloval středovou čáru.. P.S.: Monica Bellucci se sklony k nymfomanii je asi vysněná manželka každého muže. To že neslyší, když chcete podat z lednice lahváče k fotbalu v TV, vám asi začne vadit až postupem času.. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci francuzsky drsny filmik.Nieco na sposob Bonnie and Clyde,alebo Taki normalni zabijaci .Hlavni protagonisti su vsetko velmi podivne osobky a kazdy ;-) si najde svojho oblubenca.Tcheky Karyo v ulohe svihnuteho komisara nema chybu. Vicent Cassel je jednoznacne jeden z najlepsich europskych hercov (ktorych samozrejme poznam, hoci je pravda, ze ich nepoznam vela ;-D ) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mať štrnásť, Kounenovho DOBERMANNA - VOJNU GANGOV milujem. Takto, na staré pirátske kolená, už to ale také horúce nie je. No stále je tu charizmatický modrooký francúzsky démon Vincent Cassel, rovnako šialený inšpektor Tchéky Karyo a osobitý vizuálny štýl (podporený nekorektným scenárom). Ostré. Veľmi ostré. Ale na môj vkus je audiovizuálna stránka miestami až odpudivá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +efekty, originální, drsný, šílený a zábavný -hnusný, šílený, takže jen pro někoho/// Film který si hraje na drsňáka a drsným taky je, avšak dokáže si ze sebe dělat i legraci. Těžko hodnotit takový film. Obsazení je relativně slušné, herecké výkony působivé, ale ty postavy, značně šílené. Děj má aspoň rychlí spád a faktem je, že jsem se nenudil a to hlavně díky tomu, že film hraje na efekt a celé to dokresluje dinamická hudba./// Celkem 65%/// Pozn. Mám chuť film zhlédnou znovu a podívat se na něj z jiného úhlu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama