Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jet Li mě ve Smrtonosné pasti 4 nadchl natolik, že od té doby koukám na jeho filmy i když je mi jasné, že nebudou moc dobré. Je to pro mě velice zvláštní typ člověka a herce, z něhož doslova číší jakási vyrovnanost, vntiřní jednota a úcta ke všemu kolem, navíc se mi líbí jeho umění a styl. Tolik k největšímu plus filmu, Li to prostě táhne od začátku do konce a když dojde na rvačky, je to paráda. Druhým plus je Bridget Fonda. Já ani vlastně nevím, proč mě tahle herečka baví, protože bych neřekl, že je zrovna dvakrát talentovaná, ale rád ji vždycky vidím. Příběh je průměrný, snad trochu přehnaný (ale to je, respektive bylo, v akčních filmech vždycky). Bavili mě ti dva bráchové machírci. Nebavil mě Tchéky Karyo, ostatně, on mě nebaví skoro nikdy, ale v tomhle filmu je vyloženě rušivým elementem. Obecně vzato, slušný devadesátkový akčňák natočený v novém miléniu. Kdyby byl natočen o deset let dřív a hrál v něm Sly nebo Arnie nebo Jean-Claude, zřejmě nikdo by o jeho kvalitách nepochyboval. Já o nich nepochybuji ani teď. Jet je prostě borec. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, jenž stojí na opravdu pevných základech v podobě dechberoucí choreografie a ztvárnění osobních soubojů. K celkovému dojmu pak také jistě přispěly charaktery obou hlavních postav, sledujeme kontrast klidného, rozvážného a vyrovnaného Jet Liho a cholerického, prudkého a drsného Tchéky Karya. Přidávám ještě velice podařený soundtrack, z něhož vyzdvihuji song Mystikal Fever, který doprovází jednu z luxusních závěrečných bitek. A ta jednosměrná cirkulace krve způsobená akupunkturním narušením krční části míchy fakt stojí za to. /Koordinátoři bojových scén: Pascal Guégan, Philippe Guégan, nácvik bojových scén: Mathew Lorenceau/ 25 miliónů dolarů(rozpočet)/64,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/7 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle napsalo už spoustu lidí přede mnou, ale nemohu si to odpustit - scénář je opravdu slabý. Zápletka je ještě slušná, ale navazující koncepce příběhu značně provařená s okoukanými charaktery, trapnými "náhodami", patetičností a ubíjejícími dialogy. Zkrátka akční scénář jak vystřižený z 80. let... Ani režisér to moc nespravil, kecání střídá akci a naopak, velmi triviální a nepříliš promyšlené schéma. Na druhou stranu "obyčejně" ještě hned neznamená "špatně", jen bych od kinematografie 21. století čekal víc. Pokud nebudeme nároční, zjistíme, že na Polibek draka se dívá i vzhledem k záporům překvapivě dobře, Jet Li je bojový mág, jeho umění je stylové a o diváckou zábavu se spolehlivě postará. 6/10 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mě se Polibek draka opravdu líbil. Myslím, že je to jedna z nejlepších akcí Jeta Li vůbec. Výborné, nápadité a patřičně drsné bitky dělají z tohoto snímku více, než průměrný akčňák. Příběh je sice jednoduší, ale to vůbec nevadí, důležitá je action :) A navíc Jet Li je můj oblíbený herec... Let´s get ready for rumble!!!! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, Jet Li opět nepoužívá zbraně, ale i tak si poradí se svím skvělým bojovým uměním a jehličkama, parádní záporák, který byl fakt svině, fightů bylo dost, akce a střílení taky, libil se mi konečný fight mezi Lim a těma dvouma Albínama kde Jet lámal vazy. Fakt pecka film, doporučuji! Konec dojemný. ,,Nejmenuju se Johnny!" ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)
  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)

Reklama

Reklama