Reklama

Reklama

Hlava nad vodou

Trailer
USA, 1996, 92 min

Režie:

Jim Wilson

Scénář:

Eirik Ildahl (původní scénář), Geir Eriksen (původní scénář)

Kamera:

Richard Bowen
(další profese)

Muž, ležící v posteli je nahý a mrtvý. Jak se sem doslal? Kde je jeho oblečení? Otázky, na které se nedá tak lehce odpovědět a které mladou ženu Nathalii (Cameron Diaz - Maska, Líbánky bez ženicha) přivádí do choulostivé situace. Jak vysvětlí svému manželovi Georgovi (Harvey Keitel - Piano, Pulp Fiction, Imaginární zločiny), proč mrtvola jejího bývalého přítele leží v jejich ložnici? A proč zde právě o půlnoci dostal srdeční infarkt? Co s ním Nathalie prováděla? To jsou otázky jejího chorobně žárlivého manžela George... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Užívateľ tron: "Mám rád čierne komédie o to viac, o čo menej ich je." - tak pod toto sa s radosťou podpíšem :-) V podstate súhlasím aj so zvyškom komentára. Pri Hlave nad vodou spraví moja bunka pre čierny humor zopár nadšených kotrmelcov, ale ani po opakovanom zhliadnutí sa akosi neviem prinútiť k tým 4*. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Teda, zpočiatku sa mi to javilo ako také nemastné-neslané, ale postupne sa mi film tak nejak začal páčiť a celý som ho (do)pozeral s úsmevom na tvári. Doteraz sa však nedokážem zbaviť pocitu, že to mohlo dopadnúť oveľa lepšie, pretože potenciál je tu vidieť na každom "kroku". Cameron Diaz mám rád, opäť je to akási slabosť, ale herecké obsadenie sa mi celkovo páčilo (mimochodom, počet hercov je skutočne minimálny) skoro viac ako film samotný.:-) V prvom rade sa nejedná o film, kde by ste sa smiali od začiatku do konca, ale čierne komédie sú už raz také a ak to nie je práve vaša šálka kávy, je možné, že sa budete dosť nudiť. Ja som sa príliš nenudil, ale po celý čas som na niečo čakal. Čakal na nejaký okamih, ktorý by ma zaujal natoľko, aby som z filmu nespustil oči. Bohužiaľ, nič také za tú hodinku a pol neprišlo, napriek tomu to bol vcelku príjemne strávený čas a nejako tragicky by som to vôbec nevidel. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb "trable s mrtvolou". Jenže absurdně se zamotávající zmatky mi přišly takové suché, ustrnuté a neukotvené v charakterech plochých figurek, jejichž psychologie uvázla na mělčině a scházel důvod, proč je sledovat (pomineme-li fakt, jak to mladé Cameron v plavkách slušelo). Mimo černohumorně eskalované situace se vtípků nedostávalo, takže zasmát se nebylo moc čemu. 5/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo nezná původní norskou předlohu, je Hlava nad vodou možná zajímavým zpestřením filmové produkce, jenže já jsem Gaupův snímek viděl už dlouho před Wilsonovým počinem, takže můžu jen smutně konstatovat, že se vytratil ten cynický černý humor, chytrost původního scénáře, a to málo, co zůstalo funkční, jsem už znal z norského filmu. Proti norskému dílku jsem dostal navíc jenom dvě americké hvězdy, které ještě ke všemu nevyužívají plně své možnosti, lépe řečeno, z Cameron Diaz nikdo špičkovou herečku neudělá a Harvey Keittelovi poloha, kterou vyžadoval scénář, jednoduše nesedla. Kdybych neznal norský film, dám tři hvězdičky, takhle je to jen za dvě. Americké předělávky evropských filmů přes vyšší rozpočet jdou obvykle mimo moje představy o kvalitní filmařině. Celkový dojem: 45 %. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doba kdy Cameron Diaz ještě nepotřebovala tuny dermacolu na svůj ksicht jsou sice už dávno pryč, ovšem občas se jí některý film skutečně povedl a dokonce jí to i neskutečně slušelo. Tento thriller s místy trošku „drsnější“ atmosférou se mi docela líbil, ale především díky výkonu Harvey Keitela a černo-komediálnímu příběhu. Zvratů je tu vskutku dost, ovšem zvláště ke konci byli některé doslova „padlé na hlavu“. Nicméně průměr si to bezesporu zaslouží… ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Pták jménem Mo, kterého má Lance (Craig Sheffer) jako mazlíčka, je dravec Karančo jižní (Polyborus plancus). I když vzhledem připomíná papouška, opravdu se jedná o dravce, a to z čeledi sokolovitých. Konkrétně tento pták se jmenuje Mo i ve skutečnosti. Jedné se o velmi inteligentní druh, který dokáže používat i nástroje. (Prochy38)

Reklama

Reklama