Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý detektiv z oddělení vražd se po absolvování nejmodernější léčby Alzheimerovy choroby vrací k deset let starému případu brutální vraždy univerzitního profesora a zdá se, jako by případ vyšetřoval poprvé. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekedy je lepšie nechať psy spať a niekedy aj privítate Alzheimera, lebo spomienky môžu byť nepríjemnejšie než by ste čakali. Film má v sebe veľa kvalít. Takmer fincherovský štýl, takmer škandinávska atmosféra, takmer noir a takmer geniálne herectvo Crowea. Ale toho takmer je príliš veľa. Russell pred dôchodkom stavil na vizáž Vikinga Ragnara pred smrťou, len bôčiku si doprial trochu viac. Film má priniesť zvraty a tie sú v súvislosti s účelovo vloženou stratou pamäti aj očakávateľné. Len zmysel až tak nedávajú a tej pravde nie každý spokojne uverí. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Wau, to byla dost dobrý detektivka. Člověk by na začátku nevěřil, jak moc rozlehlá tahle hádanka bude a kdo všechno v tom má prsty, konec už je jen třešnička na dortu. Sice to nebylo kdo ví jak dokonalé, ale jeden z filmů, co stojí za to vidět. A normálně bych dal 3*, ale prostě mám radost, že jsem po delší době viděl Bčkový film, co měl zápletku, rozuzlení a celkově hlavu i patu. 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na debut slušný job. Je to síce spíš detektivka než mystery thriller a to velmi klasického střihu, kde se celý film řeší jeden případ, který je dokonce 10 let starý. Russel Crowe se tedy zpátky vrtá v případu, jelikož ve vězení dost možná sedí nevinný člověk a chce tomu všemu přijít na kloub. Crowe se do podobných rolí hodí a koho tyhle žánrovky baví, kde se vyšetřuje/vyslýchá/hon za pravdou, tak by mohl být spokojen. Překvapí samotný závěr, kde když si divák myslí, že vraha uhádl, tak příjde docela zásadní zvrat, který připisuje plusové body. Má to spíš pomalejší tempo. 6/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Stáva sa mi veľmi výnimočne, že ma záver filmu niečím prekvapí, obzvlášť pri kriminálkach, tu sa to stalo, fakt som neuhádol, kto bol vrahom, mea culpa. Asi je to tým, že som ten film podcenil a tak som nečakal nejaké väčšie prekvápko. Ale film je pomerne originálny už od samého začiatku, policajt na dôchodku s Alzheimerom sa pustí prešetrovať prípad, ktorý riešil pred 10 rokmi. Samozrejme sa dozvedá novinky na každom kroku, ako inak u pacienta s Alzheimerom, ktorý má problém si pamätať aj to ako sa volá. Takže je to zaujímavé pátranie ako pre neho, tak aj pre diváka. Na konci to pekne zacvakne, ale aj tak mi pár otázok zostalo nezodpovedaných, takže úplná pecka to nie je, ale slušný nadpriemer - 70% a prikláňam sa k vyššiemu hodnoteniu. ()

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | V nedávném Land Of Bad pupkatý Crowe svým výkonem pomohl film vytáhnout nahoru, tady se pupkatý a nově zapomětlivý Crowe snaží o totéž, bohužel debutant Cooper a šablonovitý scénář mu při tom sveřepě házejí klacky pod nohy, čehož výsledkem je rutinní kriminálka, která svými "televizními" kvalitami připomíná produkci Hallmarku. | Scénář je "poskládán" z nesčetněkrát viděného, od grishamovek z 90s (odsouzenec v cele smrti a honba s časem při pátrání po skutečném viníkovi), přes detektivky ze staré školy (odhalování temných tajemství z minulosti a přeměna zdánlivě jednoznačného případu ve spletitou kauzu), až po thrillery využívající koncept "nespolehlivého vypravěče" (což je tady použito jen proto, aby v závěru mohlo dojít na "šokující" plot twist, který je jasný od samého počátku, protože jinak by celá podzápletka se ztrátou paměti neměla žádný smysl), aniž by k tomu dokázal Cooper dodat něco původního. | Na nějakou akci divák ve filmu natrefí jen náhodou, atmosféra nebo napětí, plynoucí z vyprávění a vztahů mezi postavami, prakticky neexistuje, na dramaticky vypjaté scény v průběhu děje taktéž moc nedojde a nepříliš honosné produkční hodnoty nemají čím překvapit. Reputaci filmu zachraňuje jen casting. Crowe dokáže svým projevem bez potíží uhrát i jinak plytkou roli, Gillan se sice stále nenaučila hrát, ale jako femme fatale vypadá ok, Csókás i na malém prostoru dokáže zaujmout a potěšilo obsazení Flanagana (aneb dvojka z Gladiatora po čtvrt století zase spolu na tomtéž place:-)). | PeZet ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od februára do mája 2022 v Melbourne, Victoria (Austrália), kde sa usadil aj Russel Crowe. (Arsenal83)

Reklama

Reklama