Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se to tak vezme, krademe všichni... Sňatkový podvodník Lojza Bazan (V. Menšík) je po letech propuštěn z vězení na amnestii spolu se dvěma spoluvězni, kasařem Josefem Laštovkou (O. Krejča) a podvodným karetním hráčem Frantou Fafejtou (J. Sovák). Vězeň Béda Musil (F. Filipovský) poradí Lojzovi, aby se zkusil uchytit v jeho rodných Vejtonicích, kde má rodina Musilů pod rukou celé zemědělské družstvo. Trojice propuštěných má záhy geniální plán na velkou loupež družstevních peněz. Kvůli tomu dokonce Laštovka s Fafejtou vstoupí do vejtonického JZD a přijmou místo účetního a jednatele, zatímco zkušený sukničkář Lojza zaujme Bédovo místo za výčepní pípou i v loži jeho osamělé manželky Růženky (S. Zázvorková). Jenže kamarádi velice záhy zjistí, že družstvo je na mizině, protože veškeré zisky rozkrádají Musilovi. Aby vůbec bylo co z družstevní kasy ukrást, musejí kumpáni napřed zavést pořádek a přivést JZD k rozkvětu… (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Lancelot 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento snímek mnohokrát a baví mne čím dál víc. Tato precizní politicko-sociální satira naprosto vyčnívá nade všemi. Možná se pro někoho budu rouhat, když napíši, že tento snímek mne baví více než Světáci. Na svou dobu se jednalo o politicky velmi odvážný počin. Bez diskuze a dlouhých cirátů dávám plných pět hvězd. Z komentářů, které jsem tu měl možnost číst, jsem nabyl dojmu, že tento film pochopil málokdo z diváků, což mne překvapuje. Je velká škoda, že tento snímek je zde pohřbený pod nánosem podivných komentářů zmiňujících komunismus, agitaci či dokonce nekvalitu režie. Tento film je naprosto "natřískaný" v dobrém slova smyslu už od kreativních úvodních titulků. Ač snímek ostře parodoval tehdejší poměry a lidskou nekvalitu, stává se dnes opět čím dál více aktuálním a bližším dnešní realitě. Až mne z toho mrazí ...Vás ne? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná česká komedie, stojící na brilantních hereckých výkonech tří hlavních představitelů (Vladimír Menšík, Jiří Sovák a Otomar Krejča). Příběh není ničím originální a ani nijak nezaujme, po hudební stránce také neexceluje a tak herecké obsazení je to jediné, na co se film může spolehnout. Jak postava hospodského, tak postavy oganizátora a účetního jsou zahrány s přehledem a mohlo by se zdát, že si celý film ukradly pro sebe. Slušelo by se zmínit snad už jen jméno Josefa Kemra, který snad nikdy nezahraje nic špatně. Mezi námi zloději není ničím originální, ale na druhou stranu není vůbec špatnou komedií. Krásný příklad čistě průměrného filmu. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

(5.7.2006)Výchovný,zábavný lidový a komediální film o moralitě jedněch kriminálníků které napraví až poctivá snaha bránit družstevní majetek před jeho rozkrádáním s mnoha tehdejšími ale ne jinak než poplatnými socialistýckými hesly.Které mě ve filmu ale ňijak zvlášt nevadili spíš jsem sledoval jednotlivé herecké výkony které byli celkem zdařilé řekl bych takový lepší průměr.Hlavně co se týče Sováka a Menšíka kteří pomáhají filmu tak trochu utvářet ten poněkud chatrný děj.Jinak jak už napsal Cross ty úvodní titulky na začátku filmu ty neměli fakt chybu to byl v té době originál nápad.Jsou na nich vlastně zobrazeny portréty členů filmového štábu v podobě evidenčních karet zločinců.Nakonec ale film jako celek hodnotím jako takový horší průměr a dávám za 2*.Dnes už se tomu zasmějí tak akorát pamětníci.Že by převládajicí pravicové vedení televize Nova vybrala tento film schválně jen a jen kvůli jménu Paroubek kterého hrál J.Kemr jako předseda JZD?Čert ví..?Určitě by to ale bylo hloupé řekl bych že až dětinské. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"To já mám skvělý řemeslo! Krásný, elitní, jenže bohužel je trestný, no!"                                                                         Mnohem zábavnější než o tři roky starší snímek U nás v Mechově. I když z toho moralita tryská jak předvolební sliby z komunálních politiků, vyžehlí to vtipné hlášky a výborné herecké výkony. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velkej příznivec starších českejch filmů a vlastně ani ne moc současnýho českýho filmu a když jsem viděla rok 63, tak jsem byla poněkud skeptická. Začátek mě ale mile překvapil. Příběh o zlodějích, kteří jsou právě propuštěni a hned jdou na další "akci" byl ze začátku překvapivě dost ftipný. Ale někdy od půlky filmu mě to začalo docela nudit. Konec už jsem malinko vypouštěla. Ale musím uznat, že herci Vladimír Menšík či Jiří Sovák hráli skvěle. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Plástovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama