Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

12-letý Naota je na "rande" s přítelkyní jeho bratra, který se odstěhoval do Ameriky, Mamimi. Když se vrací, přejede ho šíleně praštěná dívka Haruko Haruhara, řítící se svém mopedu Vespa a třískne ho po hlavě kytarou. Později mu z onoho místa na hlavě začnou vylézat roboti, kteří spolu bojují. A aby toho nebylo málo, Haruko se nastěhuje k Naotovi domů. A nad tím vším (rozuměj nad městem), ční obrovská napařovací žehlička.

Komediální anime s dějem o mnoho pošahanějším než bývá obvyklé a bizarními postavičkami. (Subjektiv)

(více)

Recenze (50)

Terter 

všechny recenze uživatele

Otázka: Jak budete jako správný fanda anime (záměrně nepoužívám termín otaku, protože většina z nich pozbyla jakéhokoliv smyslu pro humor a nadhled) hodnotit anime, které má sice jenom šest dílů (což je vzhledem k jejich náplni zcela postačující, vezmeme-li v potaz, že další díly by původní drajv jenom rozmělnily), nemá pevnou dějovou kostru (což není zas tak na škodu, tohle anime má jiné přednosti), skělou hudbu a těch šest dílů se vám podaří odkoukat za dvě odpoledne? Odpověď: Džúbun no kyuu. Překlad: 9/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Nic zvláštního se nestalo, jenom to obyčejné..." Tak přesně tohle není vůbec pravda, protože tohle je vážně dokonale neobvyklé, bláznivé a po všech stránkách originální dílo. Příběh o dospívání, kde se dozvíme, že starší holky jsou pro dvanáctileté kluky prostě hodně velkým oříškem a že láska může být velmi často komplikovaná záležitost... Příběh zasazený do kulis tak bláznivých, že člověk jenom sedí s očima vyvalenýma a čeká co dalšího vyleze Naotovi z hlavy... Příběh s tak skvělým tempem, že mě nenechal ani na minutu vydechnout... Charaktery jsou skvělé, Haruko je prostě dokonalá, Mamimi byla taky fajn a i ta Noatova spolužačka byla zajímavá. Zkrátka takovouhle sbírku naprosto originální a skvělých hrdinek jsem ještě nepotkal a neměl jsem nejmenší problém si je velmi rychle zamilovat. Navíc to dusno, co děvčátka kolem Naota a nejen kolem něj vytvářeli, zkrátka sexuální napětí jak má být! Humor byl skvělý, nečekaný a originální. Hudba byla parádní, takovouhle živou hudbu prostě můžu a tady opravdu skvěle seděla. Zkrátka stalo se toho hodně a já si to parádně užil. 9,4/10 ()

Reklama

Proso 

všechny recenze uživatele

Úžasně atraktivní jízda od začátku do konce, jejíž audiovizuální šílenost je krásně vyvažována neskutečně realistickými a emotivními momenty postav. Často se u anime používá pojem "style over substance", ale ještě jsem nezažil, aby fungovaly jak obsah tak forma v takové harmonii. Nekonečný potenciál opětovného přehrání. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka: Jak budete jako fanoušek mangy a anime (nikoli však jako chorobný otaku, který bere sledování anime jen jako konzumní záležitost a touží jich vidět co nejvíce – nehledě na jejich kvalitu) hodnotit anime, které má 6 dílů, což je vzhledem k smyslu vzniku tohoto díla počet vskutku vystačující, velmi zvláštní a místy (dobře, to "místy" by šlo nahradit spíše slovem "ustavičně") na hlavu postavený příběh, který ale shledávám vtipným, nápaditým a originálním (těžko říct, kde pánové od Gainaxu sehnali tak dobrý matroš × kolik toho vypili × kdo vlastně přišel s takovým nápadem), praštěné postavy, vynikající hudbu a jehož šest dílů máte za sebou díky onomu lákavému strange feelingu za jedno odpoledne? Odpověď: Džúbun no hači. Překlad: 8/10. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

První dojmy - WTF, poslední dojmy - WTF :D . Moc jsem to nepochopil, ale u druhého dílu jsem se začal poměrně dost bavit a seriál jsem dojel na jeden zátah. Ještě teď při psaní konentáře se nemůžu přestat, "tlemit" je nejlepší výraz, tomu, co jsem viděl. Nevím co to bylo, ale bylo to téměř dokonalé... Neutuchající tempo, s jakým se na vás valí výtvory občas choré, občas geniální mysli, je pozoruhodné! Tempo je dokonce tak vysoké, že ani nemáte čas se něčemu divit a prostě jen dál nevěřícně sledujete tu jízdu. Čili... skvělé 4*, pátou si nechám na možné druhé zkouknutí ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • V prvej epizóde Haruka hovorí Naotovi "Taro-kun". Taro je v Japonsku najčastejšie používané meno pre chlapca a je používané pre vlastníkov mena, ktorých meno sme zabudli. (Flipper)
  • Každá gitara vo filme (okrem mini gitary, hodenej vzduchom v prvej epizóde) je skutočná a nie kreslená gitara. (Flipper)
  • Moped, na ktorom jazdí Amarao, nie je Vespa, ale japonský model Rabbit. Podľa režiséra je oveľa vzácnejší než Vespa. (Flipper)

Reklama

Reklama