Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za štěkotu psů přijíždí v noci k pysychiatrické klinice doktor Ian Mandeville (Christopher Lee). Ještě než dorazí na pokoj, Andrew Marr (Carleton Hobbs) zemře. Jeho majetek Marr's Grove zdědí syn Edward (Robert Hardy) a jeho žena Victoria (Jean Marsh). Rozhodnou se dům zrenovovat a žít v něm, i když jsou varování, že je prokletý a straší tam. Mandeville společně se svou ženou Sarah (Joan Collins) ale ví, stejně jako právník Prescott (Herbert Lom), že zesnulý tam někde ukryl kufry peněz, které vybral z účtu. Chtěl totiž odejít i se svou milenkou (Jane Birkin) pryč. V domě ale začne opravdu strašit. Edward začíná mít vidiny, cítí se sám být Adrewem, slyší tajemné hlasy, světla zhasínají a rozsvěcují se, je vidět ducha zesnulé manželky a je zde řada dalších horrorových rekvizit. Existuje vůbec ukrytý balík peněz? A pokud ano, kde je a kdo ho najde? (Peabody)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na 4* to sice nebude, ale v rámci duchařských hororů, jde stále o jeden z těch zdařilejších filmů, nikoliv však z produkce Hammer filmů. Skvělé obsazení, zajímavý příběh (dědictví, veliké peníze, intriky), strašidelný dům, který by měl být už sám o sobě znakem postupně přicházející mrazivé atmosféry, tmavá místa, dobré napínavé a někdy i velmi silné momenty, nezapomenutelné finále, ale na druhou stranu trochu nejasné. Zajímavé že tento film i přes hvězdné obsazené není skoro znám. Pro fanoušky staromódního britského hororu speciálně doporučuji. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Andrew Marr odkáže svůj dům Edwardu Fosterovi a těsně než zemře mu prozradí, že v domě ukryl přes 200 tisíc liber. Než mu ale stačí říci přesné místo, vezme si ho smrt. Andrew se tedy vydá do domu, kde hodlá bydlet. O penězích ale ví také právník Prescott a rovněž doktor Mandeville. Ten pošle za Andrewem svoji sestru Sarah, aby mu pomáhala s úklidem domu a při tom zjistila, kde peníze jsou. Edward se mezitím dozví, že Andrew zabil svoji ženu Victorii i obě děti, jejich těla se však nikdy nenalezla. Čím déle Edward v domě pobývá, tím více se začne duchem propadat do minulosti... Výborně obsazený psychohoror graduje pomalu až k děsivému závěru. Collinsová tu hraje svůdnou ultračubku, Lee a Lom jdou chladně za svým cílem. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

U tohoto kousku je obrovská škoda, že jej neprodukoval Hammer nebo Amicus, protože nevěřím, že by v tom případě byl až tak neznámý či přehlížený a to z jednoho prostého důvodu... Jedná se totiž o skvělou, atmosférickou duchařinu s naprosto luxusním hereckým obsazením a nezapomenutelným finále... Co mě se týče, jsem spokojen... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prevapive dobre obsazeni. Takovej oldschoolovej thrillerohorror, pestrobarevna kamera a peknej britskej sedmdesatkovej vizual. Ale jinak spis nudne. Dneska tohle uz nikoho nepostrasi. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Muž zdědí dům, o němž se tvrdí, že v něm někde původní vlastník ukryl fůru peněz. Problém je, že dům je začarovaný....Povedená napínavá podívaná.(50%) ()

Reklama

Reklama