Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy sem nebyl úplně Davidův fanoušek, ale při sledování téhle dokumentární minisérie mě přepadla slušná dávka nostalgie. Vidět nejen Beckhama, ale spoustu jeho bývalých spoluhráčů na kterých člověk vyrůstal bylo extrémně fajn. Sám Beckham tu pak působí jako velký sympaťák a je asi úplně jedno jestli takový je doopravdy, nebo je to jen dobře vysoustružené PR. Dokonce i paní Beckhamová je tu překvapivě příjemná a nepůsobí jako kdyby právě spolkla pravítko. Povinnost pro všechny milovníky fotbalu, Beckhama, a sportovních dokumentů...80% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Díky němu jsem začal sledovat fotbal..začal milovat Manchester United. Jeho čtyřdílný dokument na Netflixu je skvělý od začátku do konce. Rozhovory a vzpomínání se všemi, kteří prošli jeho kariérou. První díly rozhodně lepší než druhá půlka, ale těch nahlédnutí pod pokličku je tolik, že i ty slabší chvíle baví a jsou zajímavé. Jen škoda, že Beckham vlastně neodpověděl na pár otázek, které seriál otevřel. Sice to trochu špiní Fergusonovu auru dokonalosti, ale to si nevybereš, Netflix prostě sportovní dokumenty umí bezchybně. Lahůdka. ()

Reklama

djfun 

všechny recenze uživatele

Famózní góóól! Gól Davida i Netflixu, který sice točí filmy na hovno, ale seriály a dokumenty teda fakt umí! Minisérie Beckham je každopádně jedním z nejemotivnějších sportovních dokumentů, které jsem kdy viděl! A snad nikdy -kromě Nagana- jsem neměl při sledování takového dokumentu tolikrát slzy v očích... Mnoho scén jsem si několikrát vracel zpátky, ať už šlo o ty nádherné fotbalové momenty nebo vypjaté okamžiky v soukromí či za "oponou". Fotbal miluju celý život, přesto nikdy nepochopím fanatismus tupých britských fanoušků (o čemž jsme se mohli nedávno přesvědčit i v kauze Slavia), kteří Beckhamovi i jeho rodině dokázali v jistý čas udělat ze života doslova peklo za jeho fotbalový (ale také naprosto lidský) zkrat. Jeho faul byl unfair, dostal za něj červenou a to je v pořádku, ale nikdy přeci nemohl ani zlomkem zastínit to, co tenhle sportovec udělal pro Manchester, Anglii i světový fotbal. Negramotným ostrovním fanouškům však trvalo několik let, než si tohle uvědomili a začali opět vynášet svoji hvězdu do fotbalového nebe! Překvapilo mne, kolik dobového materiálu se pro tento počin našlo (hard work!), především ze soukromého rodiného archívu, z čehož je cítit, že Beckhamův otec neponechal nic náhodě a lajnoval fenomenální kariéru svého syna již od útlého dětství. Ovšem tvrdou Davidovou tréninkovou drezurou na ní má také lví podíl. Stejně, jako později sir Ferguson, který objevil jeho talent, ale jemuž se zároveň trochu divím, že byl tak konsternován vším tím mediálním a marketingovým show kolem Beckhama, když sám má největší zásluhu na stvoření tohoto idolu a fenoménu. Tenhle dokument doporučuji komukoliv, ať už vás fotbal zajímá či ne, protože lidský rozměr v něm vás stopro zasáhne! Beckhamovi vás pustí hluboko do "kuchyně" a docela teda smekám, co všechno musela "Posh Spice" za celou Davidovu kariéru kousnout. Btw, přesto, že český dabing je pověstný svou kvalitou, tohle jednoznačně dejte v originále. Za mě získává dokumentární série Beckham za tenhle rok Zlatý míč! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dokumentu není prakticky co vytknout. Čtyřdílná minisérie je od začátku do konce napěchovaná informacemi a vynikajícím fotbalem. Becks byl sice na ostrovech sice "na špatné rudé", ale vždycky jsem ho jako hráče, jako celebritu a v rámci možností i relativně normálního člověka respektoval. Pamatuju si, když mi babi někde sehnala Fotbalovou školu Davida Beckhama a šestiletej já jsem pak kličkoval u ní v obýváku před televizí s kopačákem. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příšerném Ronaldovi a ucházejícím Neymarovi jsme se od Netflixu konečně dočkali kvalitnějšího kousku. Oba zmíněné dokumenty lehce strčí do kapsy, neboť už samotná stopáž (4 a 3/4 hodiny) naznačuje, že nám má DB co říct. Ve 4 dílech se objeví jak jeho spoluhráči, rodina či trenéři včetně sira Alexe Fergusona. Je to natočené, sestříhané a odvyprávěné naprosto fenomenálně. Jediná osoba která mi moc nepřirostla k srdci je jeho manželka, ale z komentářů čtu že nebudu sám. Dokument se logicky nemůže vyhnout jak se budovala značka Beckham se všemi úctyhodnými i kontroverzními kroky. Pro fanoušky fotbalu povinnost, ale kouzlo tohoto dokumentu je v tom, že je vhodný a přístupný i pro dívky právě díky účasti Victorie Beckham. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno