Reklama

Reklama

Scream and Scream Again

  • Austrálie Scream and Scream Again (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí šílený sériový vrah, který své oběti zbavuje veškeré krve. Jakmile se policie dostává na stopu, nejrůznější vodítka poukazují k domu, který vlastní excentrický vědec. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. O sračku se určitě nejedná, ale na druhou nesdílím pepuovo nadšení nad tématickým obsahem snímku - všechno to tam je, ale podáno tak nějak napůl. Zkrátka z varování před totalitním systémem bych měl mít mrazivý nepříjemný pocit. Nicméně docela originální film. Potěší i přítomnost velké trojky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Browning (V. Price) se po vzoru barona Frankensteina snaží vytvořit umělou bytost, která bude po všech stránkách dokonalá. Ne zlá, jak říká (odkaz na Frankensteinovo monstrum), ale perfektní. Otázkou je, zda pro tyto bytosti už nadešel čas. Trojice hororových hvězd má role, jak překvapivé, padouchů. Cushing se bohužel jen mihne a ani Lee se na plátně moc neohřeje. Ani mi to nevadilo, jelikož film sám o sobě je dosti napínavý. Má dvě linie - jedna sleduje psychopatického vraha zabíjejícího brutálně mladé dívky, druhá pak fiktivní vojenskou zemi. Obě linie spojuje výzkum doktora Browninga. Zpočátku se možná zdá vše zmatené, dozvuk psychedelických 60. let je znát, nakonec vše do sebe zapadne jako dílky puzzle. Jednou z nejnapínavějších je automobilová honička a následné pronásledování. Jistě, dnešní divák je zvyklý na jinačí akce, ale člověk ji z pohledu doby musí ocenit. Ocení především milovníci starších snímků a V. Price. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ač obitus nedoporučoval, stejně jsem se rozhodl na tento snímeček mrknout, když už mi leží půl roku v počítači. No a musím jeho slova jen potvrdit. Příběh je příliš zmatený, než aby mohl nějak víc upoutat divákovu pozornost. Ti, kvůli kterým tento film možná někteří vyhledají, tu jsou jen krátce, pouze Price si na konci docela užijeme. Právě ten konec byl asi to nejlepší a dokázal mi alespoň svou příjemnou a naivní béčkovostí přivodit úsměv na tváři. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takže sme celé roky čakali, kým sa spolu ukážu Vincent Price, Peter Cushing a Christopher Lee a výsledkom je toto tu... Scream and Scream Again je typický úpadkový horor zo začiatku 70tych rokov, kedy štúdiové gotické kostýmovky vyšli z módy a spoločnosti, ktoré na nich vyrástli, nedokázali spracovať tento fakt. Filmy sa stali drsnejšie, sexuálnejšie, no bez kostýmov a umelej hmly nemali žiaden štýl. Čerešničkou na torte je využívanie hercov, ktorí spolu vystupovali vo filme, ale často sa ani nestretli v spoločnej scéne. Toho príkladom je aj Scream and Scream Again, kde sa stretnú iba Vincent Price a Christopher Lee a to len asi na minútu. Jediné spestrenie je prapodivná zápletka spájajúca vraždy žien, tajomnú fašistickú krajinu a šialeného vedca. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Price-Lee-Cushing sľubovalo veľa, škoda, že Cushing sa vo filme dlho neudržal. Príbeh síce nie je nejako kontinuitný, najprv vyšetruje vraždy polícia, neskôr ide po stope na vlastnú päsť doktor-patológ. Pointa sa triešti na menšie kusy a diváci sa pomaly dostavajú do deja, čo je fajn, že nie všetky karty sú rozdáné už niekde v polke filmu. Súboje, sci-fi medicína a akcia, napr. v prípade prenasledovania zločinca do kameňolomu, sú výborne spracované. Jeho beh hore po kameňolome je bravúrne zvládnutý. Divák je neustále v napätí, čo sa stane. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Několik let po natáčení Vincent Price přiznal, že nikdy docela nepochopil scénář tohoto filmu. (Chatterer)
  • Peter Cushing strávil na konkurzu na tento film 11 hodin. Přitom svou roli natočil za jeden den. (Chatterer)
  • Film je známý také pod názvem Screamer. (Chatterer)

Reklama

Reklama