Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na začátku poznáváme Franka Harrise jako recepčního v jednom chicagském hotelu, který sní o tom, že se vydá na západ. Díky jeho úsporám a karetní smůle zkušeného honáka Toma Reese se z obou mužů stávají parťáci. Vydávají se do Mexika, aby na sever přihnali další stádo dobytka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný western, místy komediální i chlapsky drsný, snažící se namísto komplikování zápletky popsat každodenní realitu světa kovbojů. Mladý chicagský recepční (výborný Jack Lemmon) se stane kovbojem a společníkem šéfa divoké party honáků (Glenn Ford), aby se dostal ke své milé do Mexika (mimochodem - kráska Anna Kashfi byla v realitě první ženou Marlona Branda). A na cestě se stádem krav se z kovbojského zelenáče stává tvrdý muž a vůdce. Střílení hmyzu pistolí z vany v hotelovém pokoji je pak už jen třešničkou na dortu... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nz6aJYvi20c ()

sud 

všechny recenze uživatele

Režisér Delmer Daves ("Zlomený šíp") natočil na sklonku padesátých let dva westerny, které nabízejí jiný pohled na žánr. "Jubal" je zatížen na prokleslenost postav a řeší problém viny a trestu a "Kovboj" je také spíše realistický pohled do kovbojského života, než klasickým westernem. Příběh je chvílemi dost drsný a při rozhovoru mezi kovboji o jednom, který snědl Indiána, ještě dnes mrazí v zádech. V hlavních rolích se představí Glenn Ford jako drsný Tom Rees, kterému nezáleží na životech druhých, ani na svém, jen aby odvedl svoji práci. Jack Lemmon výtečně stvořil sprvu zelenáče Franka Harrise, který se na cestě naučí Reesově tvrdosti, aby ji potom proti němu mohl nemilosrdně použít. Ale stejně se z nich stanou kamarádi :-). Nadčasový western, který i dnes může zaujmout diváky. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jeden drsný kovboj, který později ukáže, že má srdce a jeden zelenáč, co se postupem času dokáže zatvrdit. Příběh o zkušeném honákovi bez iluzí, který nuceně přibere do party idealistického mladíka trpí tím, že jejich vztah, který by měl být hlavním tématem filmu, je po většinu času na vedlejší koleji. Místo toho se řeší nijak podstatná milostná aférka, ve které sehraje roli i jeden býček s evidentně gumovými růžky. ____ Přesto má ale film silné momenty, kdy drsní muži předvedou sílu svého přátelství. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Fajn voddechovka. Reálný krávy, reálná prérie, reálný kovbojové, trochu psychologie postav, ale ne zas moc, trochu přerodu hrdiny, trochu romanitky, trochu lásky a akorát tak dost honáckejch mouder z divokýho západu kolik si zrovna přejete. Já to beru. Glen Ford byl honák a šéf party jak ze žurnálu a Jack Lemon akorát tak mladej zelenáč, kterej se srovnává s novým životem a trošku si musí změnit i morální hodnoty. Holt krávy jsou jen hloupý pytle blech a kůň má moc malej mozek na to aby byl chytrej. Víc než western je tohle jen popis života honáků krav s pár epizodkami ze života navíc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Delmer Daves /Zlomeny Sip, Posledni Vuz/ natocil vyborny western s dvoma vybornymi hercami, a to hlavne s Glenom Fordom /Gilda 1946/, ktory pravom patri medzi herecke legendy a podstatne mladsim Jackom Lemmonom /Stistko, Byt, Dad/. Obaja sa vydali do Mexika. Su tu presne tie atributy westernov, ktore mam rad : stada dobytka, kovboji, dobre hlasky a zenske na ozdobu. K tomu vyborne dialogy, ktore jaxi odmietaju zostarnut, a to je len dobre. Glenn Ford pravom patril k hereckym legendam : 89 % ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama