Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

maty39 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu nebylo jasné, že Jackie má rád staré hollywoodské grotesky, pak tento film ho o tom celkem úspěšně přesvědčí. Jackie hraje příslušníka námořnictva, které má za úkol potírat piráty. Problém je, že místní podsvětí je poměrně úspěšně sabotuje a k tomu je zde rivalita s místní policií, kde je důstojníkem Yuenem Biao. S nimi se utkají v úvodní barové rvačce, kde se Jackie utká s Yuenem. Hlavní roli zde ale hraje talíř s těstovinami a komedie s tím spojená. Po další sabotáži je námořnictvo začleněno do místní policie. Zde se dají Jackie a Yuen dohromady při zatýkání hledaného kriminálníka. Je jasné, že následuje bitka a demolice  podniku pro místní smetánku. Zde se Jackie a Yuen předvedou v několika parádních výměnách s místními gangstery. Jackie zde narazí na místního zlodějíčka (Sammmo Hung) se kterým se zná a s kterým se dá dohromady, aby dopadl piráty. Následuje spousta komedie a akce z nichž vyčnívá groteskami inspirovaná honička na kolech a skok z věže, který je z tohoto filmu nejznámější a patří k vrcholným momentům Jackieho kariéry. Vlastně, celá sekvence s koly je fenomenální a vtipná. A to nás ještě čeká finální zúčtování s piráty, kde se Jackie, Yuen a Sammo spojí proti pirátské přesile. Project A patří k Jackieho klasikám. Poprvé zde předvádí krkolomný stunt, což se stalo jeho trademarkem. Project A je prototypem a zároveň zářným příkladem toho, proč se Jackie stal jednou z největších filmových legend. Škoda, že zrovna tento film se mi dlouho vyhýbal. Viděl jsem ho až na DVD, protože v televizi do té doby neběžel. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Chvílema je to jak Jen počkej zajíci. V jiných chvílích ale zase divák trne hrůzou, když vidí asi nejšílenější Chanův pád, při kterém málem umřel. Nebyl by to ale Chan, aby to nešel skočit ještě jednou. Sice se tu hodně těžko překusuje ten asijský styl hraní, ale párkrát mě film rozesmál humorem, jaký máme my třeba v Tankovém praporu. Hlavně jde ale o vtipné a krkolomné souboje skvěle připravené a předvedené snad až gumovýma mužíkama. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Celej film to hezky odsejpá a pořád se něco děje, ale bohužel, ke konci filmu v doupěti pirátů to ztrácelo na atraktivitě. Dost mě srali ty kostými. Hráli nějak moc barvama nebo co. Ale nemůžu dát míň než čtyři hvězdy, když jde o film, kde si Jackie málem zlomil vaz, to když na třikrát skákal ze zvonice. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, slapstickové a s několika vážně otřesnými hereckými výkony. Přesto neskutečně zábavné. Jackie asi poprvé předvedl moderní kung-fu bojové scény, představila se nám svatá trojice Chan-Hung-Biao, akce je vynikající, některé humorné momenty jsou bránutrhající a projížďka na kole je geniální. Za mě super zábava ()

raimi 

všechny recenze uživatele

U tohohle Jackieho fláku se mně dere na jazyk slovo klasika. Projekt A diponuje vším, co fanoušek martial arts očekává. Nabušený a nápaditý fighty, dechberoucí stunty, i přes celkem dlouhou stopáž slušný tempo, na hk poměry vysokej rozpočet (kterej jde, nejen na výpravě vidět) a hlavně Jackie, Sammo a Yuen Biao opět spolu... Prostě paráda. 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)

Reklama

Reklama