Reklama

Reklama

Vezmi mě na Měsíc

  • USA Fly Me to the Moon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Vezmi mě na Měsíc, ve kterém se v hlavních rolích představí Scarlett Johansson a Channing Tatum, je komedie která divákům umožní nahlédnout do zákulisí agentury NASA v době příprav historického přistání na Měsíci. Zajistit úspěch celé mise je už tak dost náročné a vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis (Tatum) má proto plné ruce práce. Na scéně se nicméně objevuje marketingová kouzelnice Kelly Jonesová (Johansson), která byla z vyšších míst pověřena úkolem napravit nepříliš příznivý názor veřejnosti na celou vesmírnou agenturu. Následně prezident Spojených států usoudí, že je celá mise příliš důležitá na to, aby bylo možné připustit její potenciální selhání.  Jonesová tedy dostane za úkol nachystat jako „záložní řešení přistání“ samozřejmě fingované. A odpočet běží… (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (23)

šakal007 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno! 55 let CIA úspěšně tajila pravdu. Přistání na Měsíci se neuskutečnilo, ve skutečnosti všechno natočila šikovná PR manažerka ve filmovém studiu, aby Američani dali Sovětům na zadek :-) Já to vždycky říkal! Neeeeeee... Nevěřte hned všemu! Populární konspirace samozřejmě není pravdivá. Je jen součástí skvělé nové komedie s kouzelnou Scarlett Johansson & Channing Tatumem o misi Apollo11. Budete se bavit, vypravěč příběhu se nebere vážně, je tam spousta nadsázky a málo klišé. Film je taky připomenutím, že pravá podstata public relations a marketingu není ve lži, protože co není pravdivé, nemá smysl a vlastně ani nejde propagovat. A taky připomenutí, že komunikace je víc než válka. Každopádně doporučuju, je to svěží příjemný film, který stojí vidět nejen v těchto dnech, kdy nám nad hlavami kroužila trojice astronautů Armstrong, Aldrin a Collins. Svoje čtyři hvězdy na ČSFD si zaslouží! ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých filmov o pristaní na mesiaci ma tento bavil najviac. Oproti ostatným filmom tu sú postavy s príbehmi, ktoré diváka upútajú lepšie ako vedci snažiaci sa postaviť raketu alebo astronauti chystajúci sa na let (už je to otrepané). K tomu pohodová letná atmosféra šesťdesiatok s nakopávajúcim soundtrackom, pútavým strihom a klasickou romantikou robí ideálny film na letné rande. ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Príjemná a oddychová komédia založená ako na konverzačnom, tak aj situačnom humore. Nie je to niečo pričom sa budete neustále váľať od smiechu,  humor využíva mierne, ale sofistikovane, keďže je to celé na pozadí aj dosť dramatických udalostí. Nepriaznivci romantických filmov sa obávať nemusia, lebo aj keď je film prezentovaný ako romantická komédia, tak romantika je tu skôr taký doplnok. Scarlett je v roli marketingovej podvodníčky skvelá, len Channing mi tam jednoducho nesedí, akoby tam bol iba ako ťahák pre divákov, hodný nápadu Scarlettinej postavy. ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Fly Me to the Moon mne mírně zklamalo ve dvou faktorech. A) nedojde k žádnému náklaďákovému incidentu a hlavní hrdina nemá kouzelně symbolické jméno jako protagonista ze jmenovce tohoto filmu. B) Ačkoliv se film prezentuje jako romantická komedie smíšená s dramatem, 100% funkční rovina je pouze ta historicko-dramatická. Humor a vtipy mnohdy působí křečovitě (politické narážky) a někdy i nekonzistentně (pro natočení falešného přistání na Měsíci prve chtějí režiséra, o kterém nikdo nikdy neslyšel, ale později padne vtip, že měli vzít Kubricka, což by pochopitelně nesplňovalo danou podmínku, když už tou dobou měl Kubrick za sebou Spartaka nebo Odyseu). Romance je solidně provedené klišé o transformaci milostného vzplanutí v kousavou soupeřivost a zpět, k ničemu přelomovému nedojde. Emočně nejsilnější částí filmu se tak stává jeden z největších skutečných příběhů lidstva - ten o přistání na Měsíci, uskutečněném pouhých 66 let po prvním letu letadla bratří Wrightů. Už jen úvodní titulková sekvence skvěle dramatizuje potřebný dějový kontext, přičemž adrenalin a napětí vrcholí během startů raket Apolla 10 i 11. Zážehové sekvence diváka odpálí do sedačky a pro onu chvíli spálí jeho obavy o působivosti toho okamžiku. Vrchol autentičnosti by pak ovšem byl jen Christopher Nolan jako režisér. Ten by se s tím určitě digitálně nesral a člověka by na Měsíc po padesáti letech dopravil znovu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Sice to není moc komedie, ale zato je to vynikající romantické drama s komediálními prvky a skvělými herci ( a samozřejmě geniální kamerou Dariusze Wolskiego)... Scarlett Johansson i Channing Tatum patří mezi mé oblíbené herce, a když se k tomu připletl ještě Woody Harrelson (v poměrně mysteriózní roli agenta), a taky to mezi jimi dvěma hned od začátku pořádně jiskří, je tak říkajíc o "zábavu" postaráno.. Samotný film je moc dobře natočený, s kvalitními efekty startů raket a taky je tu taková atmosféra šedesátek, a boje o prvenství v dobytí Měsíce... Zatímco jiné filmy (např. Apollo 13, nebo První člověk) se prvoplánově věnují astronautům, jejich pouti  a cestě na Měsíc, Fly Me to the Moon se drží zákulisí, možnému neuspěchu - a fingovanému záložnímu řešení a samozřejmě řeší vztahy... Takže je to na jedné straně příjemná letní romantická oddychovka, na druhé straně moc zajímavé drama plné konspiračních teorií a reklamy na hodinky Omega.. Příjemné překvapení, čekal jsem víc komedií, ale o to to bylo lepší - alespoň to není sebeparodie a ta kočka byla super.. Viděno 55 let po startu Apolla 11 ve Velkém Špalíčku 2D (eng.)...98% ()

Galerie (18)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Reklama

Reklama