Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

kingik 

všechny recenze uživatele

Producent, a v tomto případě režisér Menahem Golan, platil v osmdesátých letech za velmi komerčně úspěšného, ačkoliv jeho filmy do jednoho byly otřesně naivní, neřkuli strašně pitomé a vyloženě béčkové. Vystřídaly se v nich snad všechny mužské hvězdy, které tenkrát platily za akční hrdiny, a jejichž plakáty zdobily pokoje náctiletých. Výjimkou byl tenhle méně nablblý, o to víc však naivní snímek rodinného typu se Sylvestrem Stallonem o složitém vztahu otce se synem, kdy silný tatík chce vyhrát šampionát v páce v Las Vegas (Jaro Slávika jsem tam neviděl), a tak obnovit rozbitý vztah se svým přechytralým synem. Hodně siláckých řečí nepřichází ani tak od Stallona, jako od jeho soupeřů. Dopředu je jasné, jak to celé dopadne. Stallone je sice vyloženě akční typ, ale tady taky nebyl k zahození. Pro představitele Stalloneho syna, Davida Mendenhalla, to byl nejvýznamnější film, ačkoliv se po mnoha letech opět vrátil k filmování, můžete srovnat v nejnovějším filmu God Bless America, jak od té doby prošel fyzickou proměnou. Jako vzpomínka na osmdesátá léta je to přímo ideální, plus originální námět. Na nějaké svižné tempo rovnou můžete zapomenout, to samé se týká tohoto veskrze příjemného filmu, který chtěl zřejmě ukázat Stallonovy herecké vlohy. Páku si s ním můžete dát bez obav. Ačkoliv je to na Stallona, dost vyměklý film. 60% ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Stallone jako řidič kamiónu a jen tak mimochodem také skvělý závodník v páce. Příběh je samozřejmě jako téměř vždy u podobných filmů o ničem. Otec a syn k sobe po smrti matky a dlouhém odloučení hledají cestu, aby se na konec sblížili a zůstali spolu i navzdory touze chlapcova dědy je rozdělit. Nejlepší je pak na filmu samotný závod a jeho účastníci, např. dřevorubec z Kanady aj. tvrdí hoši. Stallone je samozřejmě nejlepší. :-) Pro vyznavače páky naprostá nutnost. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, kde takřka negramotný otec v podobě Sylvestra Stallona bojuje o svého syna. Jeho syn je bohužel naprosto špatně vychovaný snob, bez pořádného uspořádaného sloupce priorit. Během filmu však poznává u svého otce, že jsou důležitější věci než nažehlené oblečení a deset sluhů za zadkem. Na konec výhra Stallona v soutěži v páce umožní být otci a synovi zase znovu spolu. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Scéna s palcem je kultovní už proto, že druhý den jsme si to jako kluci ve škole zkoušeli a mysleli jsme si, že i my bysme takovýmhle tríčkem Stelouna převálcovali. Ale jaké bylo zklamání když ten, kdo film neviděl byl pořád silnější než my, zásobeni triky s palci a s mentální nadřazeností, kterou jsme si stejně jako malý hrdina vybudovali po shlédnutí scény u automatů. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem za ta léta viděl již několikrát a vždycky mě bavil. Sly tady vypadá hodně dobře a role napraveného otce mu náramně sluší, navíc ten turnaj v páce s řadou pěkných týpků ("Bejt jednička je to jediný, druhý místo neexistuje. Druhý stojí za hovno."). K pohodovému pokoukání pak hodně přispívá výborný soundtrack v čele s titulkou "Winner Takes It All" od Sammy Hagara. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Stallone za svou roli tehdy dostal dosud rekordní dvanáctimilionový honorář. (hippyman)
  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)
  • Úvodní píseň "Over the Top" původně nazpíval John Wetton ze skupiny Asia, ale producentům se nelíbil jeho hlas. Píseň poté nazpíval Sammy Hagar. (Terva)

Reklama

Reklama