Reklama

Reklama

Drak (Jackie Chan) by měl doma studovat literaturu a bojová umění, ale místo toho se poflakuje, vymýšlí vylomeniny se svým kamarádem a sem tam se zaplete do nějaké rvačky. Vede vcelku spokojený život, okořeněný řadou sportovních úspěchů, ale jen do té doby, kdy se náhodou zaplete mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty. Pak musí použít svoje bojové dovednosti, aby dokázal sebe i své okolí ubránit před všehoschopnými zločinci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film začíná soutěží čtyř družstev, které lezou na bambusovou pyramidu pro zlaté vejce (akce ne nepodobná začátku Ong-baku) načež se soutěž změní v jakési kung-fu rugby. Pak se ale ukáže, že Jackie Chan není moc dobrý student a jeho lehce despotický otec ho chce pořádně zocelit nejen učením kung-fu, ale i studiem historie atd. Kamarádí se s týpkem, který používá různé evropské vymoženosti (puška, dalekohled, hodinky s hracím strojkem) a soupeří spolu o pěkný holky. To je zápletka, co? No pak se do toho ještě připlete nespravedlivě obviněný muž a zábava může začít. Celý snímek pak končí fantastickou bitkou, jednou z nejlepších, co jsem s Chanem kdy viděl. __ Film mě potěšil svým civilním charakterem, tedy že nestaví bitky na první místo, ale skutečně se jakoby zajímá o své postavy. Navíc se neodehrává jako v předchozích Chanových filmech v 19. století, ale spíš počátkem 20., což je hodně příjemná změna. Jo a vedle rugby se zlatým vejcem se zde objevují i další sporty, například jakási kombinace hackise s nohejbalem. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

86 minut a z toho zajímavejch je jen patnáct. A to totiž finální fajt s úhlavním záporákem. Fajt, kterej má dobrou choreografii dokonce i na dnešek a netrpí nešvarem hejbajícího se kameramana. Celkem koukatelnej je i fajt s badmintonovým míčkem, ve výsledku ale ty tři hvězdičky zachraňuje jen ten závěrečnej souboj. A to je trochu škoda, páč po celej film marně čekáš na Jackieho humor a on přichází jen podivně infantilní... humor? [DVD] ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Úvodná športová scéna je skvelá, vizuálne a choreograficky namakaná a aj vtipná. Potom až do konca filmu už len sledujeme trapasenie Jackieho a jeho nablblého kamaráta s ktorým chytá bažanty, balí dievčatá a strieľa z dela v dome svojho otca. Je tu ešte jedna športová sekvencia, ale tá ma už nebavila, to bolo len také nohejbalové pinkanie o ničom. Nakoniec dôjde samozrejme aj na nevyhnutný súboj so zlým majstrom a ten je slušný, len keby sa niečo dialo aj celý čas pred tým. Taká splácanina ktorú čas ohlodal až na kosť a ani vtedy to nebolo bohviečo. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

nemuzu jinak nez 5*........................bracha:asi od 45 minuty " tyjo to je dobrej film......jesli jackieho team prohraje tak to bude fatk poserale on to vyhraje, ale nevim nevim, zatim vyhrava ale........ty censored husty..........videls to.....videls to.......tyjo drsny souboje..........jo drsny oni je brutalnim zpusobem kopou..........ty vole hej to jsou drsny tricky.............treba film ztraceno v prekladu se me moc nelibi protoze tam...je scena kdy nejakej asiat neco rika a rika 3 minuty neco.....a prekladatelka mu to tomu chlapkovi rekne ve 3 slovech........a von rika....nojo no..........von prohral!...........................jeste neprohrali.........jo censored dobre............videls to tedka...jak to ordrazil..... spoiler - popis vynecham........jo censored to je huste vypl micek a jedne holce do hlavy........hhhhh.......ta marka je uplne nasrana....trefil jsem ji do hlavy.....hhh........jo letecka posta....a zabira to......jo censored letecka posta........spocital jsem to.........spocital jsem rychlost vetru........hhhhhhhhhhh........ty censore to bude nejaka haluz..............ted to ustrihni......hhhhh.............no udelam si dalsi.......hhhhhhhhhhhh.............udelam si dalsi, ty censored....................mezi-dodatek a)......kdo nepoznal tak......................dobrou noc Earl.......dobrou noc Randy..;)....... b) proc sakra nepouziva html lispovsy s-vyrazy c) prisel na to a sel se pochlubit ;).................................................................................asi od 54 minuty.... hmm to bych si nedal, dobre.........splh jenom rukama.......wow........tak u neho se da predpokladat..........boreC.......hhh.............hhhhhh.............(je to lepsi nez ten)....nez co? (nez ten censored film...............opily mistr)(nevim ........me se liby vsechny (pozn.: jackieho?) filmy...............von reziroval opilyho mistra.......(nevim,... ale asi ne....nevim) ..............to jsou drsny sceny teda.............ty vole................uz zase padaaa................tyjo on se drzi na jendom prste, to je borec..........aha.......ja sem myslel ze se drzel jenom jednim prsem...........uz ho chytli..............hhhhh........hlavne nepadne...................hhhh..............muj syn je jiste lepsi.....hhhh.................hhhhhhhhhhhh........hhhhhh...............................................hhhhhh...hej to je drsna nahoda...ten jeho syn mu privede toho spoiler cut...............hhh........hhhhhh.........(to zabradli jsem nekde videl)ty vole.......ty o.......videls jak ho zhodil.........hhhhhh.h..............hhhhhhhhh............. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Stará pitomá, nudná komedie s Jackie Chanem. Nic konkrétního se v ní neděje, jen trapný dětinský vtípek střídá druhý. Úplně jsem u toho usínal a nadával, jaká to je zas " trapná kung fu komedie", než mě naprosto probral závěrečný "fight" s hlavním padouchem. A ten je špičkově choreograficky zvládnut, je to perfektní kung fu nářez! Ale než se ho dočkáte, uvidíte tolik trapnosti a blbosti, že to možná i vypnete ... Pro příznivce žánru ... ani snad pro ně ne ,.. Přetočte si to na závěrečný souboj, to všechno před tím je jedna obrovská nuda a blbina... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Film získal v roku 1983 na Hong Kong Film Awards nomináciu na Najlepšiu choreografiu bojovej scény - Jackie Chan, Fung Hak-On, Yuen Kuni. (Peter-1307)
  • Závěrečný boj Draka (Jackie Chan) s Bossem (Ing-Sik Whang) trval na plátně solidních 12 minut. Ve skutečnosti však natáčení této scény trvalo 4 měsíce. (DaveSmith)

Reklama

Reklama