Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve světě, kde na lidi se superschopnostmi přísně dohlíží roboti, se bývalý vězeň spojí s nenáviděným drogovým bossem, aby ochránili teenagerku před zkorumpovaným poldou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nejřív jsem si musel znovu projet jedničku, neb se mi už téměř úplně vykouřila z palice, ale aspoň teď můžu zodpovědně prohlásit, že pokračování není o nic horší. A jak vidím v mém starém komentáři, přál jsem si dvojku, no a dostal jsem dvojku. Takže přihmouřím oči nad tou haldou klišé a patosu ve scénáři, nebudu se pošklebovat šablonovitému pravdoláskařskému happyendu a namísto toho budu rád, že je na světě další slušně vypravené, záživné a akční scífko, sice primárně určené pubescentům, ale aspoň něco. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Čest práci, soudruzi! S velkým potěšením vám musím sdělit, že zatímco jednička byla bohapustě neinvenční obšlehávací sci-fi čalamádou, byť jí nelze upřít jistý stupeň prosté buržoazní zábavnosti, před udělením souhlasu k natočení dvojky byl soudruh Čen naštěstí příslušným komisariátem producenta hrubě pokárán pro nedostatečnou společenskou osvětovost a angažovanost, načež jmenovaný soudruh zjevně šel do sebe, provedl sebekritiku a jako správní filmový úderník zpatlal tentokrát sice šíleně nudnou, avšak již řádně agitující podívanou o útlaku a narkovykořisťování čtyřprocentní (sic!) menšiny oschopnostněných jedinců zlou majoritou prostřednictvím skupinky zradcov schopnostníckej triedy a odporně fašistické policie s jedním opravdu fujky fukjky latentním buk… éééé, schopnostníkem v čele. A aby toho srdce uvědomělého světoovčana nemělo k plesání málo, celé je to samozřejmě a jak jinak o záchraně loztomilé holšišky s úžasně ojedinělou superjeblostí mocinky rodinně hod/vnostářským politickým exvězněm, hrdinou lidu bez bázně a samohany, který jako by Timurovi z party vypadl. Jedinou vadou na kráse tohoto chvályhodného počinu je tak patrně to, že závěrečné titulky nebyly vhodně podbarveny tóny Internacionály. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejpřekvapivější sequel, který z tehdy crowdfundingových vod vyloupl Netflix, do kterého jsem vstupoval s mírnou nevýhodou, že jsem už tak nějak pozapomněl, jak přesně dopadla jednička. Takových nás však bude víc a jsem zvědav, jestli Netflixu zafunguje part 2 v názvu a lidi si to dají jako maraton. Jednička svého času na Netflixu dost rezonovala, dvojka je však z mého pohledu a přísnějších měřítek, kdy už tvůrci nemuseli úplně šetřit každý dolar, v mnohých směrech slabší, utahanější a místy se zajímavými režisérskými nápady, ale mnohdy nedotaženými k dokonalosti tak, aby to strhlo. Rád jsem však zase po nějaké době viděl bratry Amellovy, pro které zkratka díky Arrow budu mít vždycky slabost, když si však místo tohoto nového kousku pustíte něco chválenějšího, co jste minuli v minulých letech, uděláte za mě asi lépe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po skvělém prvním dílu přichází slabší pokračování, kde největšími hvězdami jsou robopsi. Až si při tom jeden vzpomene na RoboCopa. Pokud v první části sledujeme boj v podsvětí, pak zde se přesouvá na světlo - podsvětí nejprve uzavře dohodu s policií, pak se to ale zvrtne a obě strany si jdou po krku. Jelikož korupce mává světem, nepřekvapí, že je zde nosným tématem. Většinový divák ale asi nečekal politický thriller, protože chtěl akční sci-fi. Na akci sice dojde, akorát není nonstop. Seržant King, děsivý Filipínec už od pohledu, představuje počátek dystopické společnosti. Otázkou je, zda bude-li odstraněn, hrozba pomine. Pavani je neuvěřitelně nesympatická, což byl zřejmě záměr, páč příjemný úsměv nahodí až v samotném konci. Tak nějak jsem si při tom vzpomněl na Ellie z The Last of Us... A koneckonců i Connor se občas chová neuvěřitelně hloupě, což mu kredit rozhodně nezvýší. V záplavě podobných filmů poslední doby to není žádná tragédie, Komu se ale nelíbila jednička, neměl by se do pokračování vůbec pouště - ušetří si čas, zklamání a nebude tu muset fňukat v komentářích. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Krátký film byl skvělý, první celovečerák usmrkaný průměr, no a tohle už je těžký podprůměr. Bratry Amellovi vždy uvidím rád, ale tohle zazdil především špatný scénář a strašně málo akce. Jednoduše řečeno zbytečnost, vyvarovat se. Čisté 2* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • V čase 01:30:00 hlavní hrdina stírá podlahu. V jednom záběru stojí (tak, jak se má) na suché podlaze, ale o záběr později stojí uprostřed již setřeného. (cerdax2)

Reklama

Reklama