Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je vo svojej podstate celkom funkčné sci-fi béčko s pár dobrými nápadmi. No koncept ľudí so schopnosťami začína byť už trošku starý. A je potrebné, aby ste našli nejaký nový uhol, z ktorého sa dokážeme na tento príbeh pozrieť, aby nepôsobil veľmi recyklovane. A bohužiaľ, tento film to moc nevie. Viac-menej viete odhadnúť kam to pôjde, čo sa bude diať a ako to nakoniec dopadne. Pravda je taká, že tento film vyzerá ako keby ho točil Neill Blomkamp. Atmosféra tohto sveta, kde sú druhí utláčaní, dizajny strážcov a podobne. Pôsobí to ako keby to vyšlo zo sveta, ktorý Blomkamp spravil vo svojich filmoch. Neviem či ho Jeff Chan kopíroval, alebo či má podobnú víziu, no to nejdem teraz riešiť. Myslím si, že vizuálne film vyzerá celkom dobre a je tu niekoľko dobrých momentiek. Myslím si, že najlepšie časti sú, keď vidíme Connora, ako spoznáva svoj skutočný potenciál a trénuje svoje schopnosti. A ukáže sa toho celkom dosť. Je tiež super, že v tomto svete je celkom veľké množstvo zaujímavých schopností. Hoci je vidno, že viac ľudí môže mať jednu schopnosť, nepôsobí to ako keby boli leniví toho vymyslieť viac. Podľa mňa to takto funguje. Náš hlavný hrdina Connor je celkom dobre spracovaný hrdina, no jeho príbeh nie je tak veľmi zaujímavý. Videli sme ako dokáže človek urobiť všetko pre to, aby zachránil blízku osobu (v tomto prípade svoju mamu) a vydá sa na nesprávnu cestu. A od toho sa potom odvíjajú jednotlivé ďalšie udalosti. Myslím si, že ak chcete nenáročný dobre vyzerajúci a relatívne kreatívny film, tak vás "Code 8" celkom uspokojí. Ale nemyslím si, že sa tu dočkáte výnimočného filmového zážitku. Ale stojí aspoň za jedno pozretie. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B- ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadná sci-fi, kterou by pravděpodobně nebýt crowdfundingu žádné studio nezaplatilo a ono taky papírově není moc proč. Když se člověk malinko rozpomene, napadne ho minimálně deset filmů s podobným tématem, navíc z celkem nedávné doby. Jenže ač jsem čekal průser a jsem asi jediný na světě, koho tak nějak zajímají bratři Amellové, vlastně jsem ani chvilku nelitoval, že jsem si to pustil. Od začátku to jede jako na drátkách, nenudí a celkově je to takovej ten odpočinkovej hloupoučkej film, jež má obvykle nějakou citelnou vadu. Code 8 krom absence čehokoliv nového a neokoukaného vlastně ne. Za mě pěkná sedmička a rád jsem zase po delší době viděl Sunga Kanga. ()

Reklama

blazma 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem podlehl seriálu Arrow s hercem Stephenem Amellem, tak jsem jednoduše googlil spoustu jeho filmů a seriálů. Díky tomu jsem narazil na Code 8 a narovinu, tento film není dobrý. Kombinuje spoustu věcí a nápadu z jiných filmů. Je jedno jestli to byli malé nebo velké filmy, ale spoustu věcí co jsem tady viděl jsem viděl už někde jinde, jen trochu upraveno.. Docela mě to mrzí, jenže nápady docházejí a tato slátanina mnoha zajímavých nápadů určitě není atraktivní. Aspoň ne pro mě. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hele, tihleti nízkorozpočtoví hicující Iksmuži vlastně nebyli vůbec špatní. Rozhodně lepší, než inspirační zdroj. Teda myslím samozřejmě ten zMrvel, Corleonovi Sr.+Jr. to samozřejmě nesahá nikam a na nic. Prostě taková mírně nadprůměrná sci-fi zábava s mírně mangovou kyberpříchutí, která rozhodně neurazí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl strach z tuctového nápadu a vykrádačky Xmenů, ale už po pár výborných úvodních minutách se rozplynul a až do konce jsem seděl zarytý do sedačky. Velkým tahounem jsou mladí, sympatičtí a neokoukaní herci, kteří se dokonale zhostili svých rolí. Svět je výborný, schopnosti nápadité a vizuál obdařených i policejních superbotů je špičkový. Stejně tak děj, kdy je dostatek akce (místy i násilí) a menší prostor se najde i pro citovou stránku. Být trochu údernějšího a konkrétnějšího zakončení, pálím plných 5, protože takhle mě film už dlouho nezaujal a Jeff Chan si u mě šplhnul. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama