Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (549)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zní to až neuvěřitelně, že tento Woodův film a Vesmírnou odyseu od sebe dělí pouhopouhých devět let. Nejhorší film všech dob? Asi ano, ale zároveň jedna z nejlepších (nechtěně) komedií vůbec. Plán 9 je tak špatný, až je zábavný a je vidět, že vznikal pod rukama skutečných nadšenců. Neustále se zde střídá světlo a tma, dvojník Lugosiho si celou dobu zakrývá obličej, na zdi pokoje se v jedné scéně mění zarámované obrázky, letající talíře jsou na vlascích, kulisy z papundeklu a dialogy působí vyloženě vtipně. Přesto nejde tuto povinnou četbu sci-fi fandů smáznout odpadem, protože je to velká a nenudící zábava. Sice jsem to nezkoušel, ale musí být obrovský kontrast - pustit si po tomto filmu například Blade Runnera. Ed Wood byl borec, já Plán 9 zbožňuji a hrdě se hlásím k jeho fanouškům. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuhle kultovnímu braku nechvalně proslulého režiséra Eda Wooda dokopal. Ještě pár let nazpět bych asi dal jasnej odpad. Dnes už jsem ale natolik otrlej, že dokážu ocenit i takovou filmovou „zhovadilost" a ještě se u ní dobře pobavit. Navíc ten nápad není vůbec špatnej. Mimozemšťani(vypadají jako lidé) se rozhodnou oživit mrtvé a dát tímto způsobem(nazývají to plán9)lidem za jejich blbost za vyučenou. Jen to provedení je tak otřesný, odláklý a laciný, že se tomu člověk prostě musí smát. U toho se nelze nebavit. Z mnoha důvodů prostě ty slabší 4hvězdy dát musím. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mé hodnocení je zásadní dříve viděný Ed Wood od Tima Burtona. Je to trochu paradoxní, ale prostě to tak je. Přes všechnu tu naivitu, kterou Wood přenesl do svého amatérského (to je snad nadávka pro amatéry:)) díla má Plán 9 kouzlo, o kterém se mnohým filmům může jenom zdát. Můžete se mu smát, můžete ho milovat, ale jemu to prostě je fuk... V alternativním vesmíru je určitě z Eda něco jako Orson Wellese našeho světa a já mu to přeji. Za tu lásku k pohyblivým obrázkům si to zaslouží... Film samotný osciluje mezi parodií a vážným sci-fi s velkou spoustou vtipných okamžiků (útok létajících talířů...). Pokud Eda berete vážně, nepobavíte se, na druhou stranu, on to takhle vtipně určitě nemyslel:). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo! Kde je ten nejhorší film všech dob? Dneska se točí asi tak stovky horších ročně, ve kterých se producírují svalnatí hoši a blonďaté krásky a navzájem se vraždí nebo ječí či jenom prostě páří na záchodcích po skončení večírků naplněných absinthem a marihuanou. Nehledě na to, že Belovo cameo mě prostě opravdu dojalo. Tenhle film se mi třeba líbil daleko víc než Dracula s Belou v hlavní roli. Ten je prostě nuda, ale tohle mě bavilo sledovat až do konce. A nemyslím to ironicky. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Lietajúce taniere, oživovanie mŕtvych, mimozenštania... neviem, ale nenatočil Ed Wood tak trochu nadčasový film? O tomto režisérovi sa hovorí ako o najhoršom na svete. No ja neviem, nevidel som veľa filmov z tej doby tak nemôžem moc porovnávať. Netuším či to na tú dobu bol až tak zlý film. Na dnešné pomery je to už len ako výlet do múzea. Strašné triky(predsa len spraviť lietajúci tanier z puklíc na auto je sila), otrasné a strojené dialógy, o hereckých výkonoch sa ani nedá hovoriť. Je len jedna vec, ktorú by som mohol pochváliť a to hudba. Mňa film bavil, pretože námet je to viac než dobrý i keď celkové prevedenie je také aké je. Ako som už napísal je to výlet do múzea a film sa nedá brat vážne a ani objektívne ohodnotiť. Ale dávam 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Vesmírné talíře mimo jiné přelétávají i nad centrálami televizních stanic ABC, CBS a NBC. (DaViD´82)
  • V roce 1997 skladatel David G. Smith napsal, složil a nahrál hudbu pro "Plan 9 from Outer Space: The Musical". Tento muzikál měl mnohem lepší recenze než jeho filmový předchůdce. (DaViD´82)
  • Jizva na tváři Tora Johnsona je takřka v každé scéně na jiném místě tváře. Výjimečně nejde o Woodovu neschopnost, ale o prostý fakt, že lepidlo, kterým jizvu přilepovali, velmi dráždilo pokožku. Nebylo tedy možné jizvu dvakrát umístit na shodné místo. (DaViD´82)

Reklama

Reklama