Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Véča 

všechny recenze uživatele

Plan 9 je film u kterého jsem zůstal celou dobu zůstal jenom zírat.Když skončil, musel sem se začít smát a ujišťovat se , že něco takového,přece nemůže nikdo myslet vážně. Jenže bohužel Ed Wood to tak myslel. Co scéna ve filmu to perla. Od záběrů Bely Lugosiho, už pár let mrtvého, a jeho směšného dvojníka, přes Tora Johnsona, který vypadal, jako já když se vracím k půlnoci z flámu, používání starších dokumentárních záběrů, až po ty nejkomičtější létající talíře, vyrobené z krytů na kola od Cadillacu. Celý hřbitov je dost podivný, hrobky a hroby jsou jak vystříhané z kartonových krabic, větve zbůhdarma zapíchané do země a věčná noc na hřbitově, když všude okolo je den a světlo. Tenhle poklad je opravdu škoda si nechat ujít, je o mnoho "lepší" než Woodův film Bride of the Monster, který byl jenom hrozný a v němž ještě Wood nedosáhl vrcholu svého tvůrčího genia. Těch 5* není za umělecký dojem, ale za to, že už sem se dlouho takhle nepobavil. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že Plan 9 je absolutní odpad. V tomhle filmu není opravdu vůbec nic co by se dalo hodnotit, alespoň průměrně. Děj je šíleně idiotskej, scénář působí jak kdyby ho psalo 10leté dítě. Herci jsou taktéž podřadní. Ale stejně jsem se náramně bavil. Ano, dost jsem se nasmál tomu, že tohle může někdo myslet vážně. Absolutní špatnost tak paradoxně dodává filmu určitou hodnotu. Jako vtip je to bezkonkurenční. Nejlepší je několikrát pouštěný záběr Bély Lugosiho. Je to hovadina, ale kultovní.. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Teď hned si vzpomenu, na minimálně deset horších filmů, než je tahle Woodova vyprávěnka. Takže nejhorší film všech dob? Těžko. Ovšem zábava je to celkem slušná, i když jako komedii s úděsnými hereckými výkony to pan režisér asi nezamýšlel. Velitel emzáckých invazních sil Eros v saténové uniformě je opravdu nezapomenutelný Padouch. Zombivá Vampira s vosím pasem a zanedbanou manikůrou, nebo nemrtvý policista Thor s výrazem prasete s Downovým syndromem, to jsou figury jinde neviděné. Jo, a možná přijde i Bela Lugosi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netalentovaný, ale jinak totálně zapálený režisér.. alespoň tu využil kouzla tehdy už zestárlé, polozapomenutelné hollywoodské hororové hvězdy Bely Lugosiho. Právě díky Woodově neumětelství v brakových tématech se těší tak mimořádné pozornosti, která je zřejmě nesmrtelná!! Díky za něj, protože by jinak nevznikla Burtonova překrásná biografie, která je poctou celé téhle éře fantastických filmů a amatérskému filmaření vůbec!! ()

liborek_

všechny recenze uživatele

Dyť tohle se dnes snad ani nedá pořádně zhodnotit... Odpad? Viděl jsem už kupu mnohem mnohem horších filmů a u tohoto jsem se opravdu dobře bavil (i když to asi režisér nezamýšlel). Čekal jsem kdovíjakou strašlivinu a hle... Navzdory hloupoučkému (nikoli však přiblblému) příběhu a levnému zpracování docházím k závěru, že tento Woodův počin je nejen stravitelný, ale též velmi příjemným zpestřením dlouhých nudných chvil... Ono se prostě nejde nezačít smát, když na prvním záběru létajícího talíře zřetelně vidíte šňůrku, na které visí, a když se poprvé seznámíte s mimozemšťany, kteří jsou dle mého gusta "ti hodní"..:-) Možná tímto podporuju zřejmě nezasloužený kult Eda Wooda, ale zkrátka... tento film je tak špatný, že je až krásný... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Zkušený maskér Harry Thomas trval na neuvedení svého jména v titulcích. Stalo se tak po jedné z jeho hádek s Woodem. Je tam tedy k vidění pouze jeho asistent Tom Bartholomew. (DaViD´82)
  • Lugosiho smrt Wooda nijak nezastavila a tak se ve filmu přeci jen objevuje. Na začátku z archivních záběrů a od své smrti v podobě úplně jiného, do kápě zahaleného, neherce. Ten je od pohledu tak rozdílné postavy, vzrůstu i zevření, že tehdy některé diváky vůbec nenapadlo, že jde o stejnou postavu. Tohoto "dvojníka" Bely Lugosiho si zahrál chiropraktik Woodovi budoucí manželky. (DaViD´82)
  • Původní název filmu zněl "Grave Robbers from Outer Space". Wood ho však musel změnit, protože producentům filmu, kteří byli baptistického vyznání, to nebylo zrovna moc po chuti. (DaViD´82)

Reklama

Reklama