Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na světě je mnoho špatných režisérů, Edward D. Wood Jr. má to štěstí, že je z nich nejhorší. Plan 9 from Outer Space je obdivuhodným výsledkem naprosté režijní neschopnosti. Zapomeňte na to, že filmy zpravidla mívají něco jako příběh, že herci hrají, že kulisy nevypadají a nechovají se jako z papundeklu, že když nad městem prolétává UFO, tak nevypadá jako alobalové cosi zavěšené na rybářském prutu, zapomeňte na to všechno a užijte si film nadpozemských kvalit. Něco podobného prostě člověk stvořit nemohl. Jak totiž ví nejenom Tim Burton, Ed Wood byl bůh! Zajímavé komentáře: Cival, zputnik, Marius, Dadel, Véča, Brennos, Divočák, Allan ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuto kultovnímu velkofilmu jsem dal jednoho krásného večera přednost před mnohem lepším programem. Nemohu říct, že by nějakým způsobem zklamal moje očekávání. Byl přesně tak špatný, jak jsem si troufl očekával. Aby nedošlo náhodou k omylu, tak bych rád zdůraznil, že jsem měl tu smůlu vidět mnohem větší sračky, takže si ani vzdáleně netroufám snímek označit za nejhorší na světě. Věřil bych, že ve své době skutečně mohl být nejhorší. Ale o tento prestižní titul ho hravě připravily později natočené filmy, které posunuly laťku filmového debilismu ještě podstatně výš. Sračka je to ovšem vydatná. O tom snad nemůže být pochyb. Poté už záleží pouze na tom, kterak uchopíte své hodnocení. Nepopírám, že se mi sem tam koutky nepohnuly. Třeba když armáda vystřílela celý svůj vojenský arsenál na tři vznášející se poklice od auta, které měly zřejmě reprezentovat létající talíře. Kouzelné bylo třeba i to, kterak za zvuků bouřlivé hudby upír (či, co to bylo) vycházkovou chůzi pronásledoval své oběti. Velký dojem na mě udělaly i luxusní efekty. Nejpůsobivější byla zřejmě scénka, kdy vycházející slunce sežehlo jednoho upířího pána až na kostru. Docela by mě zajímalo, jakým způsobem probíhalo natáčení. Není vůbec ojedinělým jevem, že herci či herečky se snaží hrát třeba až posledních 10 vteřin ze svých minutových výstupů. Zbytek svého času na výsluní nezaujatě odpochodují. Odpadu se samozřejmě nevyhnu. Jen znovu podotýkám, že pověst která snímek předchází je mnohem děsivější než film samotný. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Úprimne, Plán 9 nieje taká katastrofa ako sa hovorí a videl som omnoho horšie kusy. Je skôr takým vlajkovým reprezentantom sci-fi brakov, ktorých v 50-tych rokoch vznikli kvantá. Dokonca, film má v sebe veľké čaro vtedajšej filmovej doby a v spojení s Burtonovým Edom Woodom, ponúka naozaj zábavný a príjemný obraz toho, ako to asi s tým legendárnym Edwardom D. Woodom Jr. vlastne bolo. (6/10) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že Plan 9 je absolutní odpad. V tomhle filmu není opravdu vůbec nic co by se dalo hodnotit, alespoň průměrně. Děj je šíleně idiotskej, scénář působí jak kdyby ho psalo 10leté dítě. Herci jsou taktéž podřadní. Ale stejně jsem se náramně bavil. Ano, dost jsem se nasmál tomu, že tohle může někdo myslet vážně. Absolutní špatnost tak paradoxně dodává filmu určitou hodnotu. Jako vtip je to bezkonkurenční. Nejlepší je několikrát pouštěný záběr Bély Lugosiho. Je to hovadina, ale kultovní.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se na tenhle film dlouhou dobu. Fakt mě zajímalo vidět, jak to ve skutečnosti Ed Wood natočil, pač jsem měl zatím jen tu čest s filmem Ed Wood. A že tam jsem se nasmál dost. Když jsem pak sjížděl tenhle film, tak jsem si všim, že plno scén si vychutnal i samotný Tim Burton a já se mu vůbec nedivím. Plán 9 je fakt totiž slušná prasárna. A nejlepší je, jak samotný režisér to poutavým stylem divákovi vypráví. Herci se mu zfetovávají na place a pak se plácaj s medůzama v bazénku. Ono se o tom filmu vypráví plno historek, ale když to člověk sám vidí tak ho to hrozně nudí, i když je to debilní až hanba. A ta vtipnost, to je spíš k pláči. Tři hvězdičky tomu ale dám. Zapsalo se to velkým písmem do světa sci-fi a popravdě jsem se u toho docela bavil. Dlouhý to nebylo a na pár scén jsem byl dost nažhavenej. Zfetovanej Bela Lugosi, Vampira s věčně pokroucenejma rukama a nohama do ó, ranař Tor Johnson s velkou jizvou přes ksicht. Tenkrát do toho filmu fakt narval ty nejlepší kousky a odpadlíky z Hollywoodu, který tam narvat moch. Konečně jsem to viděl a stačilo mně to. Víckrát bych si asi vystřelil mozek z hlavy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Zkušený maskér Harry Thomas trval na neuvedení svého jména v titulcích. Stalo se tak po jedné z jeho hádek s Woodem. Je tam tedy k vidění pouze jeho asistent Tom Bartholomew. (DaViD´82)
  • Celé legendy se vypráví o tom co vše Wood použil jako modely pro létající talíře. Skutečnost je však taková, že prostě v prvním hračkářství, na které narazil, nakoupil umělohmotné atrapy nádobí. (DaViD´82)
  • Maila Nurmi se coby Vampira sama nalíčila už doma, pak i s make-upem jela hromadnou dopravou na natáčení. (Martin00x)

Reklama

Reklama