Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt legendárního a kultzakládajícího biografického filmu Tima Burtona, dnes by tu patrně dílo Edward D. Wood hodnotilo jen pár nadšenců béčkového filmu, protože Plán 9 je naprostá amatérčina. Dnes kultovní režisér Wood je úplný profesní břídil, jeho film je plný řemeslných kiksů (policejní auto vyjede z velké části ze záběru, v jedné scéně je použit noční a denní záběr, střih nerespektuje elementární pravidla střihové skladby...) a logických lapsů, které dotvářejí už tak neradostnou podobu filmu. Samostatnou kapitolou je námět a scénář, protože takovouhle hybridní slátaninu nemůže střízlivý člověk vyprodukovat snad ani v záchvatu té nejvyšší horečky. Ano, nadšení pro věc je pěkná věc, ale tvůrce by měl být taky zdravě střízlivý a dostatečně sebereflektující. Na tohle je vysloveně škoda se dívat, ztrátu času nevyváží (právě snad kromě historického kontextu výše zmíněného životopisného filmu) zhola nic... ()

Fingon odpad!

všechny recenze uživatele

No tak nevím... největší vadou tohohle filmu je překvapivě nuda. To, že se část děje odehrává před holou zdí (která asi nemá představovat holou zeď) případně před závěsem, který má nejspíš představovat pilotní kabinu, spíš pobaví než naštve. Že mimozemšťani mluví anglicky i mezi sebou, to by se taky zkousnout dalo. Že se nějaká Vampira omezí na jediné gesto za celou dobu, to se dá taky zvládnout. Ale ona je to tak šílená nuda! ()

Reklama

Véča 

všechny recenze uživatele

Plan 9 je film u kterého jsem zůstal celou dobu zůstal jenom zírat.Když skončil, musel sem se začít smát a ujišťovat se , že něco takového,přece nemůže nikdo myslet vážně. Jenže bohužel Ed Wood to tak myslel. Co scéna ve filmu to perla. Od záběrů Bely Lugosiho, už pár let mrtvého, a jeho směšného dvojníka, přes Tora Johnsona, který vypadal, jako já když se vracím k půlnoci z flámu, používání starších dokumentárních záběrů, až po ty nejkomičtější létající talíře, vyrobené z krytů na kola od Cadillacu. Celý hřbitov je dost podivný, hrobky a hroby jsou jak vystříhané z kartonových krabic, větve zbůhdarma zapíchané do země a věčná noc na hřbitově, když všude okolo je den a světlo. Tenhle poklad je opravdu škoda si nechat ujít, je o mnoho "lepší" než Woodův film Bride of the Monster, který byl jenom hrozný a v němž ještě Wood nedosáhl vrcholu svého tvůrčího genia. Těch 5* není za umělecký dojem, ale za to, že už sem se dlouho takhle nepobavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Využijeme zesnulých k tomu, aby konečně přiznali, že existujeme." Takto to dopadá, když si mimozemšťani v létajících talířích poletují v zemské atmosféře a oficiální místa to odmítají přiznat. To je zkrátka velká myšlenka a je na pováženou, že mimozemšťani chtějí pozemšťanům zabránit v tom, aby zničili celý Vesmír. My prostě máme právo zničit si naši Zemi i celý Vesmír a nikdo nám toho nebude kecat, i kdyby měl elektrodové pistole nebo solární bomby. Tak to vidí nejhorší režisér všech dob ve svém nejlepším filmu, který je skutečně výjimečný. Takovou šílenost jsem totiž dosud neviděl, ale za to filmařské nadšení, "propracované" kulisy a tupé dialogy si to rozhodně nějakou hvězdu zaslouží. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Teď hned si vzpomenu, na minimálně deset horších filmů, než je tahle Woodova vyprávěnka. Takže nejhorší film všech dob? Těžko. Ovšem zábava je to celkem slušná, i když jako komedii s úděsnými hereckými výkony to pan režisér asi nezamýšlel. Velitel emzáckých invazních sil Eros v saténové uniformě je opravdu nezapomenutelný Padouch. Zombivá Vampira s vosím pasem a zanedbanou manikůrou, nebo nemrtvý policista Thor s výrazem prasete s Downovým syndromem, to jsou figury jinde neviděné. Jo, a možná přijde i Bela Lugosi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Když se film konečně po mnoha letech dostal do kinodistribuce, tak byl uváděn v dvojprogramu se snímkem Time Lock, ve kterém hrál tehdy ještě neznámý Sean Connery. (DaViD´82)
  • Představitel detektiva, který nepřehlédnutelně několikrát za film drží pistoli obrácenou proti sobě, později tato faux pas vysvětloval tak, že zkoušel zda to Wood vůbec postřehne. Nepostřehl. (DaViD´82)
  • V titulcích filmu je Lugosiho postava uvedena jako ghůlí muž, avšak ve Woodově scénáři byla vedena jakožto "postava Draculy". (DaViD´82)

Reklama

Reklama