Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příšera ze starého Soulu byla pro mě prvním velkým setkáním s jihokorejskou seriálovou produkcí a po zhlédnutí první série mohu říct, že jistě nebyla zároveň i posledním. Žánrově jde o zvláštní slepenec z romantického dramatu a válečného sci-fi s mnoha hororovými i komediálními prvky - tato nezvyklá kombinace může být pro nejednoho diváka kamenem úrazu. Na jedenáct hodin se noříme do světa zvrácených experimentů na lidech, záchranných akcí a spousty zpomalených záběrů, které mě dokázaly napnout, pobavit, ale i dojmout. Vzhled monstra měl své rezervy, zde mohli tvůrci rozhodně více zainvestovat. Chválím však hudební složku filmu - tedy, až na ty k-popové zavíračky epizod. Ve výsledku by se dal seriál jistě na několika místech osekat, ale i tak jsem si ho jako celek užíval a těšil jsem se (díky účelným cliffhangerům) na každý další díl. Poslední epizoda připravila živnou půdu pro další sérii a jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou zde velmi fajn. Několik méně předvídatelných dějových zvratů. Herci jsou fajn a scenář také povětšinou dává smysl. Bohužel je tu i dost věcí co to dost sráží. Za prvé by to rozhodně potřebovalo tak o dva díly zkrátit. Vynechat zbytečné slowmo pasáže (Snyder o tom ví své). A taky bych trochu ubral na melodramatičnosti. Jinak Lady Maede je skvělá vosí královna. A konec se mi líbil hodně až na tu podivnou rvačku s přesilou. Docela mě vyděsila ohlášená druhá série, ale to bude pravděpodobně s jinými lidmi což je fajn. Za mě 75% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V průběhu pátého dílu to vzdávám. Neskutečně ucajdané, odnikud nikam pořád přebíhající, zápletkovské propletence to má jak venezuelská telenovela, postavy povětšinou na facku, vizuál hnusně pestrobarevnej.. Absolutně mě nezajímá do jakých hysterických melodramat se to dostane dál... Zhuštěno do max pěti dílů by to mohlo fungovat, ale takhle je to nestravitelná šlichta. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je to takový velký miš maš. NA mě je to moc překombinované. Závan J. CHanovi a asijského vtipu. Připadá mi, že jsme spoustu toho už viděli. Postavené hlavně na čistém násilí a hnusu s tím spojeným. Nic pro mě. Hlavní postavy OK a myšlenky taky. Ale já dokoukat celý seriál nechci. Doba ta mi padne. Ty ostatní postavy jsou nepříjemné a otravné. Pro mě slabý průměr. ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   Zajímavý a originální příběh, který sice čerpá z mnoha filmů a pořadů o experimentech s lidmi, ale přináší přeci jenom něco nového do našich domácností. Okupace Japonskem v Koreji, odpor, experimenty na lidech, ztráta svých blízkých a nalezení lásky, to vše na Vás čeká. 박서준 mě začíná bavit víc a víc, a to samé mohu říci o krásné a půvabné 한소희, kterou jsem zde hltal plnými doušky a vždy, když se objevila na "plátně", jsem byl omámen. Jak jsem již zmiňoval, příběh je sice originální a zajímavý, ale jeho vývoj spíše očekávám ve druhé řadě, která již v době psaní této recenze byla potvrzena. Otevřený konec a představení jiné postavy, kterou bude hrát 박서준, ve mne probouzí mnoho otázek, na které snad ještě tento rok dostaneme odpovědi. Dobře natočený seriál, skvělé herecké výkony, obstojné CGI, za mne si "Gyeongseong Creature" odnáší |7.5/10|. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)
  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)

Reklama

Reklama