Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mocí opojený diktátor se snaží v post-apokalyptickém světě ovládnout sousední království. Proto se chce oženit s jeho vládkyní, krásnou princeznou, kterou má na diktátorův příkaz chytit bezcitný a chladný žoldák Warchyld. Princezna se o nebezpečí dozví a dává se na útek. Ale žoldákovo vojenské srdce změkne, Warchyld se zamiluje a nebezpečí hrozí krutému diktátorovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

majo25 

všechny recenze uživatele

Kto čaká sci-fi, resp. post-apokayptiku, tak ten sa nedočká. Príbeh sa oohráva v nejakej fiktívnej krajine, v ktorej nejaký generál (výborný záporák Tagawa) si uzurpoval moc a sobášom s princeznou sa chce stať vládcom krajiny de jure. Lenže to by mu nesmel stáť v ceste Lungren, doterajšia pravá generálová ruka. A kedže Lungren nemá problém zaútočiť pomaly na celý vojenský odiel zoči-voči a útŕži tak maximálne jednu guľku niekam do končatiny, príbeh sa končí podľa očakávania - rozprávkovým koncom. Akcia je slabá a ani ten humor nejako nefunguje. A mimo hlavnej trojice postáv, tvoria ostatné postavy iba štatistov. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Váhavě film balancuje na hraně propasti mezi fakt špatným akčním filmem a válečnou parodií. I při nejbedlivějším pozorování to stále nemohu přesně zařadit, protože vtipné to není, ale vážně to přeci taky myslet nemohli. Tak jako tak, je to debilita nejhrubšího zrna. Zhovadilost provedení filmu je až zarážející. Nejen že vyhaslá polohvězda z dob studené války Lundgren semele půl armády, ale všechny pohyby, ať už třeba jen pohled princezny na hodinky, jsou dozvučeny švihem jak z korejských kung fu filmů sedmdesátých let, prostě kvalita. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Konečně neotřelý námět (myšleno na Lundgrenovy filmy) a celkem poutavý příběh. Nevadí, že Lundgren je neprůstřelný, Superman, má nekonečně mnoho nábojů, že s revolverem a jedním zásobníkem postřílí deset chlápků se samopaly. Lundgren má zase velmi suché hlášky, výraz odhodlaného Švéda pomstít se za negentlamantské zacházení svého generála s jeho vyvolenou a přestože je několikrát raněn, vždy se postaví na nohy. A konečně aspoň v jednom ze svých novějších filmů nechlastá. Akční scény jsou zcela nereálné, lidé létají odnikud nikam, Lundgren běhá mezi kulkami a stejně stále přežívá. Ale to vůbec nevadí, film je natočen tak, že se je stále nač dívat. Je snad ale jasné, že jde o akční béčko, ale o slušné a koukatelné. A nejlepší postřeh na závěr. Dolph si za celý film ani jednou nenabije svou zbraň. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ďalšie stupidné akčné béčko s (ne)hercom Dolphom, ktorý sa tu snaží dokonca pár krát skutočne hrať a dostať so svojho meravého ksichtu dáky náznak emócie, čo je fakt na pováženie!!!:) Absolútny chaos v rámci rekvizít (kone, vozy, staré autá a moderná technika dokopy), bulharská produkcia asi šetrila a dodala čo mala. Scenár je slabý ako dvojdňový čaj, no v porovnaní s ostatnou Lungrenovou produkciou vyznieva ako majstrovské dielo:)... Napriek tomu "Vyhnanca" považujem za najvydarenejší film s Dolhom, ktorý pobaví a stojí za to vidieť:) Veď kto by odolal drsnému Lungrenovi, ktorý sa zahral na Arnieho v Komande a sám nekrytý vystrieľa všetkých šikmookých parchantov a na druhej strane Dolph- romantik, do ktorého sa zamiluje princezná?:) Do toho český dabing plný "povinných" hlášok ("sakra,koupil sem to" a pod:)))... Akčno-béčková recesistická slasť:) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Boha jeho! Po nadšení ze Special Forces, kde Florentine vyhnal všechny béčkové ingredience a hrdinský patos do tak absurdních rozměrů, že jsem se tetelil blahem, jsem se rozhodl nakoukat většinu jeho režisérské filmografie. Savate byl neskutečně kýčovitý a téměř bezrozpočtový bizarní hybrid westernu a ringové martial arts mlátičky. Ulítlá prvotina, říkal jsem si. To jsem ještě nevěděl, co na mě ten týpek nachystá s Lundgrenem. Bridge of Dragons je velice nízkorozpočtové céčko z prapodivného postapokalyptického světa, kde mají království, na které si po králově smrti dělá zálusk místní šikmooký generál. Že jsou on a jeho vojáci zlí, je nám naznačeno pomocí decentní symboliky. Chodí oblečeni do nacistických uniforem a na jejich autech a jednom starém vrtulníku je velké číslo 666. Ti hodní se poznají tak, že vypadají jak nemytí a neholení šupáci. Akce je, kromě souboje na kůlech, naprosto hrůzostrašná. Asi desetkrát je tam použitý velkolepý stunt, který vypadá tak, že někde něco vybuchuje a zpoza překážky v popředí kaskadér zpomaleně skáče kotoul odrazem z trampolíny. Nebo na kraji střechy stojí týpek, chytne se za břicho, dramaticky umírá, odráží se a zpomaleně padá dolů. Celé to vypadá jako víkendová lesní akce nadšenců do military nebo cosplayerů. A ten zpustlej bulharskej kompars, kterej v některých záběrech chodí v pozadí tam a zpátky, vypadá, že se tak třicet let živil jenom rakijí. Tohle je velký špatný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, keď Lundgren oslobodzuje princeznú od obchodníkov, obchodníci pri stane umierajú najskôr v spomalenom zábere a o pár scén na to už v normálnom zábere. (johnsnow)
  • Na začiatku i počas útoku na tábor povstalcov je vidieť ako vojaci pália s ručným protitankovým granátometom bez rakety, napriek tomu páchajú škody. (johnsnow)
  • Počet mrtvých ve filmu je 109. (ČSFD)

Reklama

Reklama