Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajsich rodinnych filmov 90-tych rokov a nezabudnutelny zazitok navstevou v kine, ktore bolo sa mi zda vypredane alebo takmer uplne plne. Nedavno som si zopakoval tento zazitok a ani dnes nestratil nic na lesku a chapem, preco sa mi v roku 1994 tak strasne pacil. Myslim, ze je to asi jedina uloha, kde som videl drsneho Michaela Madsona v rodinnom filme :-) Velmi vela tu urobila aj krasna hudba... ______ Jason James Richter - (Jesse) +++ Lori Petty - (Rae Lindley) +++ Michael Madsen - (Glen Greenwood) +++ Michael Ironside - (Dial) +++ August Schellenberg - (Randolph Johnson) +++ Jayne Atkinson - (Annie Greenwood) +++ Mykelti Williamson - (Dwight Mercer) +++ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

Reklama

Via 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film z mého dětství, na který se ráda podívám znovu ;) Známka ekologie je jenom plus filmu. Indiánské historky mám též ráda, vyprávění (Nacyklané: "Salana heyu aïesis..."), příroda, práce se zvířaty... :) Film, který mi asi pokaždé vžene slzy do očí... ;) A hudba resp. soundtrack dobrý (Basil Poledouris). ()

Hoomig 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nejoblíbenějšího filmu mého dětství silně ovlivňuje nostalgie a i když vím, že je scénář jedno velké klišé, tak nemůžu jinak. Poprvé jsem to viděl zhruba v 5-6 letech a na konci jsem se neubránil troše slz. Dodnes je díky tomuto filmu kosatka moje oblíbené zvíře. SALANA HEJUM AJESIS!!! 100% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný emocí a krásných zvratů. Také je zde ukázka toho, že mocný člověk klidně zničí život, jen aby měl zisky. Osud dětí bez domova, a také osud chlapce, který se dostal do stejné situace jako jeho budoucí kamarád. Toho ale ještě nepoznal, také přátelství je zde velmi silné. Ve filmu je plno menších chyb, ale vše je odpuštěno. Protože po shlédnutí filmu vše zapomenete řešit. 👍 Triky jsou zde skvělé, a herecké výkony chlapce super. Je tedy jasné, že o rodinný film je postaráno. Poznámka: Dokonalá ukázka toho, proč není dobré, držet tyto druhy zvířat v zajetí. Nepatří nám! Závěrečná scéna (vy víte která), je už legendou. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)

Reklama

Reklama