Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 6

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (76)

jefff 

všechny recenze uživatele

Neposkvrněná mohla být fakt dobrým hororem s neotřele pojatými kulisami kláštera a hraním si se strachem z reálna. Jenže i přes opravdu dobrý výkon Sydney Sweeney je to takové podivné. Některé motivy nejsou vysvětleny a celý příběh se po vysvětlení dost vyklá. Na druhou stranu si to po celou dobu drží docela fajn atmosféru a i když vyloženě film neděsí, umí mrazit explicitními scénami i tajemnem. Škoda. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Pekelné rošambo Sydney Sweeney na území domu Páně, kde políbí prsten kardinála Franca, čímž následně vtáhne diváka do spleti absurdních událostí v ženské monasterii na italském venkově. Režisér Michael Mohan si natočil eRkový psychologicky duchovní horor s giallo prvky, stojící výhradně na jedině postavě, kterou je řádová sestra Cecilia. Této role se zhostila charismatická Sydney Sweeney, jejíž výkon je jedním z mála pozitiv snímku, druhým je práce kameramanky Elishy Christian, které se daří vhodným záběrováním navodit tu správnou úzkostnou atmosféru. To je však z výčtu kladů vše. Scénář bohužel nedokáže odpovědět na základní otázky, které si sám v úvodu položí, nedokáže pracovat ani s budováním postav, čímž by měl divák snazší cestu vytvořit si k nim emoční vazbu. Snímku se bohužel nedaří ani udržet temnou atmosféru po celou dobu stopáže a je prošpikován řadou scén, při nichž je divák pouze malý krůček od totálního výtlemu, který však do vážnosti příběhu absolutně nezapadá. Neposkvrněná bude zcela jistě za svou závěrečnou scénu jedním z hlavních aspirantů na vítězství při udílení Zlatých malin v jeho 45. ročníku. Dvě hvězdy. 😕 (19.03.2024) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který možná pohorší církev a věřící ale jako horor, absolutně nefunkční a nudný, diváka udržující pouze slušnou (minimalistickou) technickou stránkou a snaživou Sydney Sweeney, která ale skalním příznivcům nic neukáže. Neposkvrněná nechce být banalitou jako třeba Sestra, ale neznamená, to, že je dobrým filmem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kláštor, je(B)tišky, mystický nádych a miestami (najmä vďaka hudobnému doprovodu) fakt vydarená, hutná atmosféra, dokázali spraviť zo snímku priemernej úrovne, pomerne solídnu “zábavu” v rámci žánru, pričom v prípade vtiahnutia do deja, divák nebude mať problém doceniť či odignorovať to, čo by inde netoleroval. Ja sa priznám, čakal som to teda ďaleko horšie, no toto si hodnotenie “troch” určite zaslúži, i keď jedným dychom musím dodať, že by snímku pomohli ešte výraznejšie hororové scény, a to nie len počas diania, no najmä v samom závere, ktoré mohlo byť väčším “finále”. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nejhorší film, na kterém jsem letos byl. Nefunguje zde absolutně nic a já nechápu, pro koho se tyto filmy točí. Nějakou snahu zde ukázala možná tak Sydney Sweeney, která na tenhle kousek bude chtít hodně rychle zapomenout (stejně jako na Madame Web). Příběh hloupoučký a prvoplánový, ale to by ani tolik nevadilo, kdyby alespoň něčím jiným tento film překvapil. Ale není tam nic! 89 minut trvalo jak 120 minut. Tohle nestojí za pozornost ani na VOD. Absolutní ztráta času. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v Ríme a skončilo vo februári 2023. (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno