Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kvalitou přesně takové, jaké jsem očekával, ale nápadem se to mému očekávání rozhodně vymyká, jelikož jsem myslel, že jde o duchařinu z kláštera, kterých máme mraky a která ničím neoslní, ale ono jde nakonec o něco úplně jiného, za což jsem vlastně dost rád. Musím pochválit nápad, který ač není nic objevného, tak je určitě lepší volba než strašidelné bububu, a dále naprosto úžasnou Sydney Sweeney, která je za mě dost možná jedna z nejlepších hereček mladé generace a která nejenže hraje jako bohyně, ale i se na ni dobře kouká – o to víc, když chodí celý film v průhledných šatech po klášteře. Dále pak bych rád vyzvednul pár povedených lekaček, ale tím má pozitiva asi končí a je na čase film i trochu zkritizovat. Jednak nakolik se pár scén povedlo, tak se dvojnásobek nepovedl, a to od pár tuctových jump-scares, které divák předvídá na míle daleko, tak přes odfláklý a předvídatelný scénář až po hloupý konec a mnoho dalších nesmyslů, které se sice tak nějak od filmu očekávaly, no ale i tak zamrzí. Ve výsledku jde zkrátka jen o další generickou tuctovou ptákovinu, kterých tady za poslední dobu vzniká až nepříjemně dost a vlastně mě už trochu přestává bavit to nekonečné čekání na další trefu do černého v rámci horor žánru, která tady prostě nepřichází a nepřichází... Plusové body za Sweeney, která si mou pozornost získala na 100%, ale zbytek je zkrátka jen tuctová podívaná. Viděno v rámci speciální projekce, jinak bych za tohle asi peníze neutrácel... ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nejhorší film, na kterém jsem letos byl. Nefunguje zde absolutně nic a já nechápu, pro koho se tyto filmy točí. Nějakou snahu zde ukázala možná tak Sydney Sweeney, která na tenhle kousek bude chtít hodně rychle zapomenout (stejně jako na Madame Web). Příběh hloupoučký a prvoplánový, ale to by ani tolik nevadilo, kdyby alespoň něčím jiným tento film překvapil. Ale není tam nic! 89 minut trvalo jak 120 minut. Tohle nestojí za pozornost ani na VOD. Absolutní ztráta času. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mne nakonec úplně v pohodě, finální třetinou si snímek obhájí právo na existenci. Immaculate je ve výsledku ryze béčková blbina, byť se zpočátku tváří, že by mohla mít vyšší ambice. Jakmile jsou karty rozdány a vyloženy, tak se to rozjede docela intenzivně, přičemž v poslední scéně tvůrci zašli trochu dál, než bývá v hollywoodských filmech zvykem, za to palec nahoru. Řemeslně fajn, herecky fajn, lokace fajn. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Sydney Sweeney môže byť hravo vyhlásená za novodobú scream queen pre dvetisícdvatsiate roky, hlasivky na to má ... už len si zahrať v nejakom skutočne dobrom horore. Immaculate síce nie je horor hodný zatratenia a v spleti podpriemerných kúskov, ktoré tento rok zatiaľ smerovali do kín (Night Swim, Baghead, Imaginary) sa jedná o ten najlepší kúsok, ale to len preto, lebo konkurencia nie je vôbec silná. Inak je to pomerne štandardný horor, u ktorého najviac zamrzí hlavne nevyužítý potenciál a zmätočné uchopenie, kedy sa ten horor miestami tvári ako slasher so značnou dávkou gore, inokedy ako ducharina, chvíľu ako Exorcista a v závere ako variácia na Rosemary's Baby, no nikdy nedostane vlastný ksicht a skôr pôsobí ako sled scén, ktoré niekto pozliepal dohromady a ktoré sa nakoniec dopracujú k nejakému fukčnému a intenzívnemu finále, ale aj to vyvrcholí úplne do prázdna. A presne taký je celý film, pomerne prázdny, aj keď nijako zle natočený. Na zakrvavenú Sidney Sweeney je však príjemný pohľad. CELKOVO: 6/10 ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Pekelné rošambo Sydney Sweeney na území domu Páně, kde políbí prsten kardinála Franca, čímž následně vtáhne diváka do spleti absurdních událostí v ženské monasterii na italském venkově. Režisér Michael Mohan si natočil eRkový psychologicky duchovní horor s giallo prvky, stojící výhradně na jedině postavě, kterou je řádová sestra Cecilia. Této role se zhostila charismatická Sydney Sweeney, jejíž výkon je jedním z mála pozitiv snímku, druhým je práce kameramanky Elishy Christian, které se daří vhodným záběrováním navodit tu správnou úzkostnou atmosféru. To je však z výčtu kladů vše. Scénář bohužel nedokáže odpovědět na základní otázky, které si sám v úvodu položí, nedokáže pracovat ani s budováním postav, čímž by měl divák snazší cestu vytvořit si k nim emoční vazbu. Snímku se bohužel nedaří ani udržet temnou atmosféru po celou dobu stopáže a je prošpikován řadou scén, při nichž je divák pouze malý krůček od totálního výtlemu, který však do vážnosti příběhu absolutně nezapadá. Neposkvrněná bude zcela jistě za svou závěrečnou scénu jedním z hlavních aspirantů na vítězství při udílení Zlatých malin v jeho 45. ročníku. Dvě hvězdy. 😕 (19.03.2024) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama