Reklama

Reklama

Premiantka

Trailer 1

Obsahy(1)

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám. (Donart Film)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vlastně klasická tuctová svádírna sexy studentka versus nadrženej učitel s velikánským egem aneb co dokáží "nádodně" položené bichle na školní lavici rozehrát. Jo jenna mě přijde sexy a Martin Freeman umí zahrát, takže neříkám, že jsem nudil. Za nejvydařenější pasáže filmu považuji literární četbu a pak ztvárnění napsaného příběhu. Naopak za vysloveně debilní považuji konec na lepší trojku se to ale s přehledem dostalo. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega má na to stát se skutečnou hvězdou, protože jí člověk snadno věří dvě odvrácené tváře Cairo Sweet. Scénář Jade Halley Bartlett poté neskrývá ambice, přeci jen s nimi ovšem příliš nesvede. Výsledkem je film se slibným námětem, který ovšem svůj potenciál nezvládne nějak vytěžit a nálepku kontroverzní či provokativní mu může vlastně nadělit pouze někdo jako Ned Flanders. Přes slibný potenciál Premiantka nedodá pocitově tu nejlepší satisfakci, na poměry celovečerního debutu poté rozhodně řemeslně zručná záležitost. Bohužel takový ten typ filmu, který se snaží tvářit provokativně a ambiciózně kontroverzně, v závěru ovšem neukáže ani výstřih. Verhoeven i Vinteberg by z toho jistě vytěžili více, oba sice na krapet jiné vině, nejspíš ovšem více působivěji nežli výsledek od Bartlett.... ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně nevím, co si o tom vlastně myslet. Jako by se to vždycky rozběhlo jedním směrem, najednou zabrzdilo a běželo zas na úplně jinou stranu. Když už jsem měla pocit, že jsem chytla myšlenku, kterou to má předat, zůstalo jen prázdno. Emočně to bylo velmi ploché, čekala jsem, že to donutí pokládat si mnohem víc otázek, z prostředí se dalo určitě vystříkat mnohem víc. Dialogy často šroubované, Martin Freeman místy hrál jako na divadelním jevišti. No a jedno vím jistě, Jenna se pro roli Cairo vůbec nehodila. Oproti tomu Dagmara Dominczyk byla skvělá. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Když někdo zajde moc daleko a druhý něco špatně pochopí, může se stát, že se pak stane něco velmi zlého. No a tady sledujeme profesora, co sice hranici mezi studentkou a učitelem nepřekročí, ale je dost na hraně. A když studentka zjistí, že to není jak chce ona, tak během jediné chvilky zničí život panu profesorovi. Bilbo hraje fajnově a Wednesday je docela sexy. Na jeden večer zabavilo. 60% ()

Frantisek.Fu 

všechny recenze uživatele

Jade Halley Bartlett vytvořila slibný, komorný, konverzační drama se skvělou výstavbou a vykreslením postav, jejich charakterů a vzájemných vztahů a celkově by film působil perfektně. Ovšem jen v prvním a druhém dějství. Problém nastává v dějstvím třetím, nebo-li závěrečná cca půl hodina. Všechno co divák sledoval se začne pomalu rozplétat, gradovat ve skvělém napětí a najednou KONEC. Žádný závěr, žádné vyvrcholení. Film je prostě v jednom bodu utnut a to je vše. Netuším co tím režisérka zamýšlela, ale působí to na mě, že se se snažila Miller's Girl tak zdramatizovat, že v závěru nevěděla jak jí ukončit. 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Film má velmi malé obsazení na to, že byl uveden v kinech a byl široce uznáván v mainstreamu. Ve filmu hraje 11 herců, z nichž tři jsou komparzisté. (Johnny.ARN)
  • Hlavné natáčanie prebehlo v Cartersville v štáte Georgia v septembri 2022. (Arsenal83)
  • Blokování (kam a kdy se postavy během scény pohybují) je velmi důležité, když pan Miller (Martin Freeman) řekne Cairo (Jenna Ortega), že musí přepsat svou práci. Stůl pana Millera je zvednutý na malé plošině. Vyvýšení postavy nad jednu nebo více postav se často používá k naznačení toho, kdo má moc nebo kdo ve scéně „vítězí“. Na začátku, když pan Miller říká Cairo, že práci nepřijme, je nahoře na plošině a Cairo je na zemi. Cairo ho brzy vyzve a dostane se na pódium, zatímco oba debatují o svém vztahu. Na konci scény Cairo „vyhrála“ a nyní stojí nad panem Millerem, který sestoupil z pódia. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno