Reklama

Reklama

Monsters: Ippaku Sanjō Hiryū Jigoku

  • Japonsko Monsters: Ippyaku Sanjou Hiryuu Jigoku (více)
Trailer 1

VOD (1)

Osud zavede samuraje k mladé servírce, které drak zničil rodné město. On sice nechce mít žádné problémy, ale ani jednomu z nich to není souzeno. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (3)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem moc vysoká očekávání, přece jen začala kratičká manga, na které je příběh Monsters založený, vycházet ještě v době před legendárním One Piecem, takže autor Eiičiró Oda neměl tolik zkušeností. Navíc mělo mít nové anime jenom jednu a ještě k tomu necelou půl hodinu dlouhou epizodu. Šance na úspěch nebyly nijak vysoké, ale musím říct, že je to stále fajn. Autorův styl je ze zasazení jasně patrný, animace je taky vcelku hezká. Dějově je to jen úvod do delšího a docela neurčitého příběhu, který ve mě ze začátku nezanechal moc emocí, bylo to prostě moc narychlo. V druhé polovině naopak začaly hezky fungovat emoce a akční scény s přijatelnou animací, ale na druhou stranu skvělou hudbou taktéž nebyly na škodu. Takže zhruba tak, jak jsem to čekala...ALE! Výsledný dojem dokáže hodně pozvednout poslední scéna, která odměňuje fanoušky anime a mangy One Piece, jelikož potvrdí, že se oba příběhy odehrávají ve stejném světě, ale taky, že Oda si všechno opravdu moc dobře promýšlí a jedna určitá postava v thriller bark arcu, tam nebyla jen čistě nahodile a vlastně jsme celých těch 25 minut sledovali její backstory. Do budoucna rozhodně doufám ve větší množství podobných klidně i stejně krátkých spin-offů! 7/10 ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Závěrečný moment, propojující minulost s budoucností, tu nesmrtelnou "zděděnou vůli", vyvolal velký úsměv na tváři a hřejivý pocit na hrudi. Stejně tak rekontextualizace celého příběhu v jeho polovině a závěrečné odhalení identity "Krále" prokázalo, že mistr Oda byl doopravdy mistrem na první pohled jednoduchých, odlehčených a naivních, ale přitom emočně komplexních, hlubokých a silných příběhů (a postav) už i roky před tím než se vydal na nejlegendárnější plavbu v historii fikce s Luffym a jeho posádkou. Škoda jen, že úvodní polovina působí přece jen kvůli malé stopáži trochu uspěchaně a některé dialogové momenty, hlavně pak ty odlehčené/humorné, ještě nejsou dotažené do takové míry, na jakou jsem zvyklý z jeho opusu. Nebo možná je to tím, že zdejší postavy i svět prostě působí trošku obyčejněji, normálněji než postavy v One Piece. Řemeslně jinak v pořádku, není to nic, co by člověku vyrazilo dech, ale design i animace má šarm i svoje hezké momenty. 7,5/10 ()

Reklama

Reklama