Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Cheech a Chong je dvojice, o které jsem slyšel už několikrát, komedii Stoupat jako dým dokonce vychválili i chlapci z Moviezone, takže jsem se rozhodl na ni podívat. Čekal jsem něco jako Zahulíme, uvidíme nebo Kdo hulí, ten umí. To jsem vlastně dostal, jen s časovým rozdílem pětačtyřiceti let, což je i na mě už dost dlouhá doba na to, abych se u některých fórků sice zasmál, ale zbytek kolem mě prosvištěl a já marně přemýšlel nad tím, čím je tahle komedie tak legendární. Kdyby můj otec v mládí hulil, možná by film ocenil víc, já ale kouřil trávu asi o dvacet let později a to je sakra znát. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Tento kousek jsem viděl jen náhodou a v originále. Neznámý titul, neznámí herci, žádné očekávání. Přesto jsem smíchy rozbíjel pomyslné skleněné tabulky. Nejde o nikterak intelektuální zábavu, naopak, ten kdo si nikdy nezahulil, ten se zřejmě na "Up in SMoke" nenaladí. Humor na (ne)úrovni za 80%, který osloví většinu. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čím víc u toho budete zhulený, tím víc se vám to bude líbit. Když nebudete zhulený vůbec, tak to asi nebude zrovna srandy kopec. Na rozdíl od dnešních huličských komedií, které jsou dělané tak, že se jim bude smát i někdo kdo v životě joint neměl, je Up in Smoke zaměřené na poněkud užší diváckou skupinu :D ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Dva zhulenci v autě z trávy, to je celkem ucházející nápad. Ale dva zhulenci v autě z trávy, o kterém nevědí, že je z trávy, to je geniální. Btw... už dlouho před tím, než jsem film viděl, jsem věděl o tom autě z trávy a říkal jsem si: Auto z trávy? Jak to jako funguje? Pořád ještě asi neznám přesnou odpověď, ale ani mě to nějak netíží. Má to momenty, které budou asi připadat vtipné jen divákovi zhulenému, momenty, které nejspíš pobaví i lidi, kteří se marihuany nikdy nedotkli a momenty, které mě osobně přišly prostě jen divné, a ne dobrým způsobem. Když to vezmu kolem a kolem... Vcelku slušná komedie. "They're busting the nuns man, that's cold blooded." "Hey, let's watch, man." 7/10 ()

hosta 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílo jsem dostal tip od kamaráda. Absolutně jsem netušil o co jde, ikdyž nejsem zrovna nějaký superuživatel THC tak jsem se výsostně bavil! Tohle dílo je tak zajímavě nadlehčené, že vlastně jde v příběhu o nic, ale vy máte pocit jak kdybyste chtěli vše řešit s aktéry. Prostě mě to zatáhlo do děje a jejich pozitivní nálada mě provázela po celou dobu filmu. Přidávám se k těm lidem, kteří tento film vydzvihují oproti dnešní produkci. Většina nových děl jsou jen o tom, kdo se víc zhulí atd., zatímco Up In Smoke jen ukazuje životní cíle skupiny nadšenců THC. Tenhle film má nápad, zábavu a co je hlavní, že se tváří inteligentně. Jako další plus je hudební doprovod :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Raná sestava legendární LA punkové kapely The Germs se účastnila show Battle of the Bands v klubu Roxy spolu s dalšímy kapelamy té doby. Zpěvák Darby Crash a zbytek kapely však během jejich konkurzního vystoupení před živým publikem vyvolali rvačku, jelikož jim bylo řečeno, že ve filmu nebudou. (Epistemolog)
  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)

Reklama

Reklama