Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prísna madam Fourneau vedie dievčenskú internátnu školu, špecializujúcu sa na problémové dievčatá, pričom na udržanie poriadku častokrát používa drsné metódy a fyzické tresty. Niekoľkým študentkám nie sú tieto rázne spôsoby po vôli a zo zariadenia utečú. Riaditeľkina obľúbenkyňa Irene po čase zisťuje, že s údajnými útekmi nie je čosi v poriadku... (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad spojiť gotiku s giallom nie je zlý, bol som zvedavý čo z toho vznikne. Musím konštatovať, že moje očakávania sú prekonané, užil som si film so zaujímavým príbehom v príjemnej gotickej atmosfére ponurého kaštieľa a s giallo krimi motívom. Snáď jediné k dokonalosti mi tu chýbalo trošku viac erotiky, niektoré scény si to vyslovene žiadali, ale na druhú stranu zase v kontexte deja je pochopiteľné, že sa od niečoho takého upustilo. Tiež vraždy mohli by nápaditejšie a hlavne lepšie natočené. Inak veľká spokojnosť. 75/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale jo, gotice ani giallu příliš neholduju, ale tohle se hraniční čtverkou ocenit dá. Velká škoda, že se film jen zlehýnka rozjíždí a také že v žánrech není vyjmenovaný "erotický". Nevolám po ničem divokém, ale i když jsou to 70's, tak pořád je to Španělsko a dívčí internát se spoustou krásných mladých hereček. Při scénách jako je hromadné sprchování se myslím vůbec žinýrovat nemusely a mohly shodit ty spodničky, úplně to po tom nejen v této scéně volalo. Giallo stránka je tu zmáknutá, ale velmi decentní, stejně jako hodně vybaflé, ale o to děsivější zakončení. Podívaná pro fajnšmekry, dnes už vyduchlé. 70% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U těchto starších snímků mám často problémy s hodnocením, protože časem ztratí veškerou svoji strašidelnost, ale já jim nechci svým slabým přídělem hvězdiček nijak uškodit. No v případě La Residencia mi tahle starost odpadá, protože v nemálo scénách je stále opravdu neskutečně atmosférická, neřku-li děsivá. Jenom mě trochu mrzelo, že skvěle gradovaný a vypjatý závěr netrval o trochu déle. A pomalý začátek mohl být kratší. Ale to jsou jenom nepodstatné výtky k tomuto výbornému filmu. Horror movie of the Year ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prednosťou tohto snímku je budovanie atmosféry. Tá funguje dokonale, scéna za scénou sa nám pomaly odkrýva tajomstvo dievčenskej internátnej školy. Lenže všetkého veľa škodí a od určitého času bolo vhodné pritvrdiť. Aj tak ide o veľmi kvalitný atmosferický horror s klasickými postupmi žánru a hoci je záverečné vyvrcholenie očakávané, mne táto náhodne objavená španielska porcia chutila. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak tento španělský snímek mě docela zklamal. Očekávala jsem pořádnou porci gotické atmosféry a napětí. Z toho jsem zde nenašla nic. O nějakém hororu se dá mluvit snad až v závěru snímku. Přišlo mi, že film se nikam neposunuje, že nemá žádný vývoj děje. Podstatnou část filmu zabírají hovory děvčat, jejich pletichy a podobné záležitosti. Připadalo mi, že se film jaksi vleče a pomalu plynoucí tempo, které s každou další scénou nenabídlo vlastně nic nového, mě začalo trochu uspávat. Což o to, holky jsou hezké a herecky nadmíru schopné, zejména Mary Maude a Maribel Martín, ale jinak mi potenciál příběhu přišel zcela nevyužitý. Španělsko horory umí, ale zrovna tento kousek pro mě mezi ně bohužel nepatří. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje vůbec první detailní zpomalenou vraždu v dějinách španělské kinematografie. (Karlos80)
  • Režisér je synem populárního argentinského horor-filmového herce Narcisa Ibáñeze Menta. (Karlos80)

Reklama

Reklama