Reklama

Reklama

Nejlepší gangster

  • Česko Gangster číslo 1 (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, koho znáš, ale koho zabiješ“ – tak zní podtitul druhého hraného filmu Paula McGuigana z roku 2000. Do té doby nepříliš známý Paul Bettany vytvořil strhující kreaci bezejmenného mladého gangstera, jenž odstraní svého bosse (David Thewlis) v krví prosyceném londýnském podsvětí konce šedesátých let. Jedna zvlášť nezapomenutelná scéna: Bettanyho narcisistní gangster si svléká a pečlivě skládá svůj módní oděv. Poté se obrací ke své oběti, aby ji zmučil a zabil. Mučení je nafilmováno z pohledu oběti, která střídavě ztrácí a znovu nabývá vědomí. Jedná se o skutečně husarský kousek, mistrovsky pojmutou, originální scénu. V této poutavé sondě do psychiky zločince se ve vedlejších rolích objeví například Malcolm McDowell či Saffron Burrowsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Taio 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že to je vykrádačka Tarantina a Leoneho ale, že to nedotiahli tak ako som očakával. Výkony Alexa deLarga, profesora Lupina a Jarvisa su uchvatne ako aj scena s mučenim. Zrazu to cca 20 minut pred koncom seklo a nevedeli čo dalej s pribehom. Škoda ale aj tak som sa bavil. KING FUCKING KONG! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které si pamatujeme díky nějakému silnému momentu. Zde to skutečně byla scéna brutální vraždy ve spodním prádle (ála "Americké psycho"). Pro tuto scénu film neupadne v zapomnění. Jako gangsterský film už mě to ale tolik nebralo, třebaže herecké výkony Malcolma McDowella a Paule Bettanyho byly fakt nadprůměrné a jimi ztvárněná psychopatická postava byla perfektně zahraná. Jinak ale film neměl nějaký zásadní děj a proto dávám jen průměrné hodnocení. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný průměr jak příběhem, tak i natočením. Přitom se tenhle gangster numero uno tváří jako vcelku solidní syrová britská kriminálka, která ukáže brutální atmosféru, pekelný soundtrack a temný podsvětí. Paul Bettany se předvede pořádně tak jednou nebo dvakrát a tím to končí. Škoda. Docela jsem byl zvědavý, co se z tohodle filmu vyloupne a nakonec musím říct, že nebýt pár scén, asi bych se šíleně nudil, takhle jsem se jenom nudil. Je to na jednu stranu syrové, ale na stranu druhou brutálně oldschoolové. Ale dohromady to vůbec nešlape. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zdařilý portrét do života anglických Mafiánů, kteří si rádi vyprávějí Historky z podsvětí:) Paul Bettany je se svým pronikavě modrookým pohledem, drsným charakterem a "vybranými" chladnokrevnými způsoby dokonale mrazivý. Jeho "vyspělá" verze v podání Malcolma McDowella neztrácí nic ze svých osobnostních kvalit. Já osobně byla velmi potěšena a překvapena geniálním dabingem Jana Vlasáka coby jeho hlasem. Místy mi svými kvalitami a jeho provádění příběhem připomínal styl Sin City. Dost možná jeden z těch filmů, kdy hodnotíte větším počtem jen díky fenomenálně ztvárněným postavám. Mě se Nejlepší gangster líbil, a právě díky výběru herců nemohu hodnotit jako průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých slabších, respektíve z priemerných snímok. Gangster No. 1 je filmom, u ktorého sa ako tak bavíte a čakáte, až príde pointa, ktorý dodá príbehu úplne netušený rozmer, vďaka ktorej zistíte že celú dobu nesledujete len efektívnu hračku. Jedno z neprekvapivejších sklamaní. Priznávam, som divák nenáročný, stačí mi scenár s pár dobrými zvratmi a do kresiel posadzujúcou pointou a hneď idem na 4-5 * - také hodnotenie som si v duchu pre túto snímku pripravoval. Prvá hodinka a kúsok prebehla takmer v norme, ale posledná tretina je podivný kŕč. Polopatické vysvetľovanie, strata napätia, nula nula akcie, nevyužití herci. Predsa len je takýchto snímok dosť a tejto niečo chýba. Asi je to tým, že sa berie až moc vážne, schádza trošku viac hlášok, ktoré by film odľahčili aby tak divák nemusel premýšľať nad tým, že je film položený až na samotnú hranicu hodnovernosti. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Postava Freddyho Mayse vznikla podle skutečného gangstera Frankie Frasera. (Terva)
  • Jamie Foreman je syn skutečného gangstera Freddieho Foremana. (Terva)

Reklama

Reklama