Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Po svém prvním shlédnutí jsem filmu dala jen 3*, nějak jsem v něm nenalezla to tolik 'opěvované' kouzlo. Tentokrát, s doprovodem živé hudby skupiny Mythematica, jsem svoje hodnocení musela upravit, ten film se mi líbil vážně dost. Nejedná se jen o obyčejnou grotesku, dominuje v ní hlavně příběh o vztahu fenomenálně proslulého Tuláka a malého chlapce, příběh, který Chaplinovi pomáhal vyrovnat se se ztrátou vlastního novorozeného syna. Právě v něm a hlavně v tom, jak je odvyprávěn, jsem konečně to kouzlo našla. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film treba vnímať v súvislostiach na čas v ktorom vznikol. Strih je otrasný, naivita filmu veľká a vtip prispôsobený vtedajšiemu divákovi. Občas to aj mne pripadalo smiešne, no miestami mi chýbal ten typický štýl Chaplina. Videl som síce len približne 50 minútovú verziu, ale stačila mi. Zvýraznenie problémov vtedajšieho sveta, života sirôt a iných detailov bolo zaujímavé, no žid sa nezaprel pri zobrazení sna o nebi, kde išli akože nakupovať do obchodu, to ma ozaj ironicky pobavilo. Spiaci Peter pri bráne nebeskej a prienik čertov do neba, tam už Chaplin s vtipom pritvrdzoval, no mňa osobne prekvapilo s akou profesionalitou hral ten malý chlapec v roli dieťaťa. Kid je pekný film, ale pre mňa nič špeciálne, miestami možno rozumný humor, miestami detské, miestami inšpiratívne a nápadité, ale aby som tomu mohol dať plný počet muselo by to byť trocha iné. Zaujímavý a pamätný kúsok svetovej kinematografie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pro mě neuvěřitelné, že koukám na sto let starý film a směju se u něj jak kdybych viděl tu nejvtipnější událost roku. Nejlepší scéna je zaručeně ta s tím bijcem. Dojde ale i na efekty, které byste rozhodně nečekali. Vůbec se nedivím, že je tu Kid vnímám jako jeden z nejlépe hodnocených filmů na databázi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

1 film, 2 herci, 3 písmena = jedna nestárnoucí klasika. Chaplinův celovečerní režijní debut je stejně dobrou komedií jako tragédií, která s nebývalou otevřeností nejen zobrazuje, ale také kritizuje dobové sociální poměry. Ze dvou dějových linií – “chudinské“ a “buržoazní“ – sice dostala výrazně větší prostor ta první s tulákem (pobavit diváka, o to šlo především), ale obratnost jejich závěrečného protnutí by Chaplinovy mohli závidět mnozí dnešní „bojovníci za práva lidu“. Výhradně situační humor umí překvapit vhodným načasováním i nečekanou pointou. Komediální talent Charlieho i Jackieho je obdivuhodný, prostor jim věnovaný zasloužený. Ve filmu je mnoho scén, kdy oba před někým utíkají, někoho provokují… vzájemně se skvěle doplňují, což je nejlépe zužitkováno v dlouhé scéně jejich úprku před policistou. Málo, opravdu málo filmů mě natolik nadchlo svou upřímností. 95% Zajímavé komentáře: berg.12, Kirké, xmojses, Borec3 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Oddělit od sebe Chaplinova Kida - položku z učebnice a Chaplinova Kida - celovečerní film, to může být problém. Na druhou stranu kdo se kdy nedojmul nad herectvím malého Jackieho Coogana a půvabné Edny Purviance? Tak či onak, s Chaplinovou hudbou je možné se ke Kidovi vracet a nemít pocit znásilněné divácké svobody. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Poměr natočeného a skutečně použitého filmového materiálu je v Kidovi ze všech Chaplinových filmů daleko nejvyšší (53:1). (džanik)
  • Počas nakrúcania filmu prebiehal rozvod Charlie Chaplina (Tramp) s jeho prvou manželkou Mildred Harris, ktorej právnici mu hrozili skonfiškovaním negatívu filmu. V zúfalej snahe tomu predísť prepašoval vyše 121 000 metrov negatívov z Kalifornie do Salt Lake City, kde strihal vysoko horľavé nitrátové filmy na podlahe hotelovej izby. (Michal74)

Reklama

Reklama