Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

No...Jeden z mála asijských filmových výtvorů, na které jsem si udělal čas. Ale stačí na to, abych měl jakýsi obrázek o (v tomto případě) japonských sci-fi filmech. Tím však nechci říct, že takové filmy naprosto zavrhuju a nikomu je nedoporučuju, to určitě ne. Co do akčnosti svůj úkol svým způsobem splňuje, efekty též nejsou přeplácané a přitom můžou soupeřit s těmi americkými, smysl pro zahrávání si s časovou kontinuitou a všemi věcmi o budocnosti a cestováni v čase tvůrci taky ještě mají, ale ten příběh - s tím je to horší. Zdálo se mi, že byl plný zvratů, které na kvalitě celého filmu hodně ubíraly - především ke konci, kdy se zdálo že jeden z hlavních hrdinů zemře, ale měl onu "železnou deštičku", do které se kulka s naivní přesností trefila. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem neviděl pořádnou sci-fi. A rozhodně jsem nečekal, že bude z Japonska. Děj sice odkazuje na největší filmové hity, ale působí to poměrně nenásilně. Je to sci-fi plně v japonském duchu a je opravdu výborná. Sice by se tomu dalo vytknout dost věcí a u jiných filmů bych to taky okamžitě udělal, ale tohle bylo tak kouzelný, že mně to odzbrojilo... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z variaci na tema zniceneho sveta, ktery muze zachranit jen malej pocet osob. Sice to vykrada kde co, ale prislo mi, ze reziser chtel spis udelat jakousi poctu vykradanym filmu. Nikoho neprekvapi, ze to vykrada veci typu Matrix, precejen to zpomalovani je ted skoro v kazdym akcnim filmu, ale to, ze to bude vykradat i veci jako E.T. a Pretty woman sem fakt necekal. Ze vseho nejvic se mi libily sceny z budoucnosti, ty proste nemeli chybu, jen je skoda, ze nich tam nebylo vic. Herce sice neznam, ale predvedli celkem slusnej vykon a hlavni zaporak byl fakt cool. Mistama mi to prislo az skoro jako komiksovej film nebo anime. I pres naprostou absenci originality jsem se ale dobre bavil, protoze tam kde selhal scenar to vynahradila akce, skvela hudba a docela slusny triky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tady je úplně všechno - Terminátor, ET-mimozeměťan, i Matrix. Ale kupodivu to docela funguje, béčková zápletka a nedostatek originality smrdí jen ze začátku, a brzy je zastíní velmi slušně natočená akce a na béčkové poměry hodně dobrá výprava a kamera. Jen s tím "cyberpunkem", který tu je dole v komentářích zmiňován, to nemá absolutně nic společného. Maximálně tak se to občas vizuálem snaží tvářit trošku neo-noirově. 7/10 ()

cross 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl Returner nefalšovaný filmový odpad.... Uhozený příběh nad kterým vám bude rozum stát (opravdu má mafie v Japonsku neomezený vliv a destrukce vládních úřadů se obejde bez pozornosti armády či vlády samotné? To jsou drobnosti které mi opravdu vadí a iritují mě...), přílišná stylizace některých postav, hudba vykrádající dokonce hudebního zloděje Hornera a spousta dalších a dalších drobností, které ve výsledku znemožňují film vůbec dokoukat... *1/2 za pár efektních scén a kvalitní technické zpracování.... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama