Stezka Českem
Mirek Vladyka se v dokumentární sérii vydává na severní část Stezky Českem vedoucí z nejzápadnějšího bodu republiky k východnímu. Už ušel čtyři etapy a má za sebou bezmála pět stovek kilometrů. Na trase mezi Žacléřem a Velkým Poříčím ho čeká necelá stovka kilometrů a mimořádně pestrá krajina. (Česká televize)
Žila jsem tam velmi, velmi dlouho a ten kraj jsem milovala a miluji. Na mnoha místech jsem byla xkrát a pak nás později následovali děti, kteří to tam znají nazpaměť a na mnoha místech například v Broumovských stěnách měli už místa na přespání, ale pšt :-))) Tam je všude zákaz:-)) A pan Vladyka má pravdu, že na těch nejznámějších místech je lépe chodit v létě k večeru nebo brzy na jaře a nebo na podzim. Je to tam jinak jak Václavák. Ach jo, to bylo vzpomínání.......... ()
Co napsat a neopakovat se? Mám pocit, že jsem dosud nechválil skvěle zvolenou hudbu, která činí tyto toulky českem ještě příjemnějšími. Znovu působivá pestrá krajina, krásné povídání Mirka Vkadyky a hromada sympatických lidí na cestách. Člověk má problém se při sledování tohoto putování rozhodnout, kde má vlastně začít. [80 %] ()
V těchto oblastech mám turistické značky prošlé. Zdoňov, kde jsem byl na dětském táboře či celé Broumovsko má příjemnou klidnou atmosféru periferie. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/15670635477-stezka-ceskem/423235100081005/ ()
Na seriál jsem se těšil a dnešní díl mě pohladil na duši. Krásné záběry úžasné krajiny pískovcových skal lákají k návštěvě. Bohužel jak bylo řečeno, některá místa lákají až tolik lidí, že je lepší se jim vyhnout. ()
Lákadlo i pro mě do budoucna...78%. ()
Tohle byla nádherná trasa! A nedovedu si představit lepšího průvodce tímto dokumentem než Vladyku. Opět chválím výběr hudby. ()
Pro mě jedna ze stále méně objevených krajin naší vlasti, jelikož už je to slušná štreka z našeho jihozápadu, o to víc jsem ale po téhle epce natěšen, až hlavně Broumovsko jednou prozkoumám na vlastních nohou. ()
Opět skvělý hudební podkres a spousta zajímavostí. Krajina zase trošku jiná. Až si tuhle cestu budu procházet, tak zcela jistě minu velkým obloukem turisticky profláknutá místa. Trail Angels je zajímavý koníček a je fajn, že takoví milí lidé existují a poskytují alespoň místo na přespání. ()
Úžasná etapa! Kostely, kaple, skály, vyhlídky... Takový kraj mám ráda. Velmi dobře nasnímané, výborný hudební doprovod. Vladyku už ani nechválím. Ten svým zapálením a bezprostředností v kontaktu s lidmi kolem stezky nemůže být lepší. ()
Je to rozdíl, turisty přecpaný Adršpach a Broumovsko, kde třeba hodinu nepotkáš člověka ... . ***5.díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 4.4.2024, 20.50 . ()
Další naprosto skvělý díl. Tentokrát Míru čeká trasa mezi Žacléřem a Velkým Poříčím,a pro mě jsou tohle neznámá místa naší krásné země která ještě naznám. Každopádně prima tip na výlet. ()