Reklama

Reklama

Bratr

(festivalový název)
  • Austrálie Brother
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Austrálie, 1999, 8 min

Režie:

Adam Elliot

Hrají:

William McInnes

Obsahy(1)

Filmem Bratr završil Elliot rodinnou trilogii o podivných příbuzných a jejich zvláštnostech. Ačkoliv jsou výrazové prostředky stále minimalistické, dosahuje Bratr téměř dvojnásobné metráže než předchozí díly a příběh protkaný cynismem je stejně poutavý. Autor tentokrát pomocí originální plastelínové animace zkoumá svůj vztah se starším bratrem. (Anifilm)

(více)

Recenze (10)

SonG 

všechny recenze uživatele

Elliot vypráví jednoduchý ale zábavný příběh o své plastelínové rodině....Některé výjevy mi hodně pripoměly moje dětství.... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Brother je pre mňa pomyselným víťazom Elliotovej plastelínovej famílie. Formálna jednoduchosť je umocnená "unaveným" hlasom Williama McInnesa, ktorý bez emócie, apaticky s cynickým podfarbením referuje "storhé" fakty z "bohatého" života. Tým zmizíkuje úrovne významnosti jednotlivých udalostí a vedľa seba sa zrazu ocitá ochrnutie otca a predstavenie kamráta, ktorý pije mlieko cez nos. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie Adama Benjamina Elliota. Cynickým krátkým povídáním o svém bratru zakončil režisér sérii svých rodinných animovaných kraťasů, aby se tak mohl rozhoupat ke svému dalšímu, Oscarem oceněnému, o něco delšímu dílku.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávěný v tak pochmurném duchu, se jen tak nevidí. Ono je tam v podstatě i minimum animace a je tam spoustu čistě bezpohybových obrázků. Je to vlastně tipický Elliot :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* černobílý krátký film, který je součástí animované trilogie Strýc - Bratranec - Bratr. Jde o nostalgické vzpomínání vždy na jednoho z členů rodiny. Jedná se o počátky tvorby Adama Elliota a jeho postavičky ještě vypadají skrovně. Později z těchto dílů přebíral různé kousky do slavného Harvieho Krumpeta. Bráchu jsem zkouknul tady a kdo nezvládá angličtinu může si vypomoct titulky z těchto stránek. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

I přes větší stopáž dokáže při stejné jednoduchosti jako u dvou dalších filmů trilogie film zaujmout a nenudit, což je při minimalizaci výrazových prostředků docela umění. Ve zkratce: Obrýlený bráška a zmrzlý papoušek. ()

Reklama

Reklama