Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když se řekne seriál o stalkerce, člověk má hodně vzdálenou představu o tom, než co vlastně dostane v případě Sobíka. Proto na tom oceňuji vlastně tu intimní a nebývalou zpověď, která nestigmatizuje jen stalkera, ale i oběť a příběh Richarda Gadda je nejspíš jeden z milionů. Byl to hodně odvážný krok otevřít se až na takovou úroveň celému světu a vyobrazit bizarnosti svých niterných obsesí, provinění, naivity, hlouposti, traumat ale i srdečnosti a empatie. Tohle je příběh, který opravdu napíše jen sám život a ač představa byla jiná, realita a dopad tohoto nebývalého příběhu je ve finále úplně na jiné frontě, a to v dobrém slova smyslu. Silný, šokující zážitek. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Zajímavá jednohubka o stalkingu a vůbec hledání sebe sama. Richard Gadd hraje fakt parádně a někdy mu fandíte a někdy by jste ho zabil na místě. První tři díly jedou to samé a čtvrtý rozhodí drogový dýchánek i s tou rukou či fóglem v jiném těle. Seriál se místy stane nečitelným, ale jeho nevýhoda je, že už pak nefandíte nikomu a stále si říkáte co je tohle za debila, který soucítí s někým, když mu narušuje jeho já. Pak vlastně je to droga, kterou vyžaduje, ale to vzápětí se opět v seriálu přelije a konec je vyloženě aspoň dobrý šťouchnutí do zadku a to vyloženě. Sice to pak nedá smysl v širším kontextu jak zjistit, že jsem buzerant a stand up komik, ale zase tam hodit i jakože trans-ženu, gaye, nepříjemnou ženskou, tak vlastně v tom všem je to tak nějak skvěle zabalený, že to slíznete...pozor.. jako smetanu. Jo a bacha jestli někdo napíše z iphone. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hlavním trumfem seriálu je Jessica Gunning v roli stalkerky. Je šílená, někoho takového potkat nechcete, přitom takoví lidé fakt existují. Bohužel od čtvrtého dílu už je tam jen velmi málo. A bohužel to vyvažuje hlavní slabina seriálu - Richard Gadd v roli "oběti". I když má být jakože oběť, je podobně psychicky narušený jako ona a za svoje problémy si může do značné míry sám. A když už se jí jakžtakž zbaví, tak zjistí, že mu vlastně chybí.  Seriál by byl mnohem působivější, kdyby obětí byl někdo, kdo si to nezaslouží a s kým lze soucítit. Když jsem se po skončení seriálu dozvěděl, že Gadd je i scenárista a napsal to podle svých zkušeností, tak mě to ještě víc naštvalo. Takže celý seriál byl pro něj něco jako terapie? To diváka ale vůbec nemusí zajímat! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOJE STALKERKA JE PROFESIONÁLKA!“ Asi takhle – „Sobík“ je kretén a všechno co se mu děje si zaslouží… Nebaví mě to! Nebaví mě sledovat idiota, dělajícího jedno debilní rozhodnutí za druhým. Navíc je v podstatě úchyl… Takovej „stalkerskej“ seroš pro všechny, kteří chtějí nakouknout do života píčuse. P.S.: Jessica Gunning je na Oscara! (kurva fakt bych nechtěl, aby po mě tahle osoba někdy šla!)    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je vytvořen na základech autobiografické one-man show Richarda Gadda. 2.) Příběh je o sexuálním zneužívání, sexualním napadení a objevování „vlastní jiné“ sexualitě. 3.) Thx za titule „Tomáš Pikl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Sebule 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Věděl jsem, že seriál je o stalkingu, ale že to bude takhle osobní, překvapující a poučné, to jsem netušil. Nevím, kolik z toho bylo real, ale jestli alespoň většina, tak klobouk dolů. Příběh mě vtáhnul a měl jsem problém se odtrhnout. Zajímalo mě, jak bude příběh pokračovat, jak se Donnyho život může ještě zhoršit nebo překvapit. Až na trochu slabší začátek, menší repetetivnost a občas velice zvláštní chování postav. Hodnocení: 8,5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)
  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama