Reklama

Reklama

Ve snímku inspirovaném komiksem WILSON od spisovatele Daniela Clowese exceluje Woody Harrelson v hlavní roli Wilsona. Osamělý, neurotický a k popukání upřímný škarohlíd ve středním věku se dá znovu dohromady s dávno odcizenou manželkou (Laura Dernová) a ke své radosti zjistí, že má dospívající dceru (Isabella Amara), kterou nikdy nepoznal. A svým neomaleným a lehce zvráceným způsobem se s ní rozhodne sblížit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (61)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podobne ťaživá a depresívna atmosféra ako pri Johnsonvom predchádzajúcom filme The Skeleton Twins. Akurát toto vyznievalo miestami ako skutočná tragikomédia. Dvojica Wilson a Pippi naozaj pobavili (hoci viac v tom sarkastickom ponímaní) - tie ich dialógy a občasné "výkriky do tmy" vedeli na jednu stranu pobaviť a na druhú stranu aj dojať k ľútosti. Len škoda, že niektoré fázy príbehu boli slabšie a nie až tak vydarené. Ale čert to ber, takýto depresívno-sarkastický žáner mám ja rád, takže sa prikláňam k 4*. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Wilson je spíše tragikomedie, až na pár "změkčení" kopíruje děj komiksu, ač ta dikce scén funguje lépe v něm jak v filmu. Každopádně Wilson je věrný originálu, má zajímavé obsazení a ač má unylé tempo, tak docela uteče. Za mě OK, ale objektivně se jedná spíše o průměrný film spíš pro milovníky existenciálních věcí a Woodyho Harrelsona. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť Woodyho Harrelsona, tak by to dopadlo asi inak. Jednoznačne môžem povedať, že je hlavným elementom filmu "Wilson" a jeho trable s ním som prežíval. Pôsobí ako človek, ktorý má rád ľudí, len nevie sa správať v modernom svete a akosi nerozumie jeho fungovaniu. Čo vytvára pár vtipných momentiek. No myslím si, že dramatické momenty sú rovnako fungujúce a myslím si, že ktokoľvek iný by sa po tom čo si prežije už správal úplne inak. Ale jeho optimizmus a dobré srdce z toho robia podľa mňa relatívne dobrý film. Nebyť Woodyho, neviem si to moc predstaviť fungovať, lebo dal Wilsonovi tú potrebnú charizmu na to, aby z neho spravil zaujímavú postavu. Ostatní sú v podstate okey, no neviem či toho sú schopní ponúknuť nejako výrazne moc. Skôr nie, ako áno. A to je škoda. Jeho exmanželka je dosť nevyužitá, jeho dcéra je na tom podobne a najmä sa ku koncu niektoré veci dozvieme len z rozprávania a akosi mám pocit, že sme ich mohli vidieť. Záver je podľa mňa fajn, len niečo tomu asi predsa len trošku chýba. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil, ale na jedno pozretie ma to celkom divácky uspokojilo. Nevedel by som ho ale asi nejako výrazne odporúčať na zhliadnutie. Hodnotenie: C+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Woody a Laura Dern byli výborní, ale celkově mě film neoslovil. Hlavnímu hrdinovi chybí přirozenost allenovských neurotiků a i přes veškerou Harrelsonovu snahu nepůsobí moc důveryhodně. Navíc se místy chová fakt jak idiot, takže místo aby mu člověk fandil, přeje mu občas to nejhorší. i těch vyloženě vtipných scének je spíš pomálu. Celkově se jedná o další snadno zapomenutelnou nezávislárnu, což je vzhledem k námětu i obsazení docela škoda. 30% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jak se tak poohlížím po zdejších komentářích, mám stále silnější pocit, že hromada lidí neunesla kritiku současného tragického fungování světa, kterou dle mého mínění Wilson téměř dokonale ztělesňuje, ať už beru v úvahu celý film nebo jenom jeho ústřední postavu. Woody Harrelson v titulní roli fakt neskutečně válí a umírněnější Laura Dern taky dělá čest svému jménu. Skvěle jsem se bavila, i když jde v podstatě o velmi smutný příběh. (85%) ()

Galerie (31)

Související novinky

Han Solo a Woody Harrelson?

Han Solo a Woody Harrelson?

04.01.2017

Rogue One je za námi, osmou epizodu Star Wars dostaneme už v prosinci a v květnu 2018 nás čeká sólovka Hana Sola, v níž se zaručeně bude hrát o Malého sokola. Slavného pašeráka v ní převezme Alden… (více)

Reklama

Reklama