Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 300)

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednoducho obdivujem tvorcov, do akych detailov dokazu vytvorit nadherny svet Pariza, roznych ulic, samotnych potkanov alebo ludi, ale pritom aj pribeh, ktory ma svih, humor a ani chvilku ma nenudil. Proste od tvorcov Maleho Nema, Priseriek s.r.o. alebo Toy Story je tu dalsia genialna animovana komedia a z mojho pohladu jedna z najlepsich, ake som v poslednom obdobi videl... ________ Patton Oswalt - (Krysák Remy) +++ Ian Holm - (Skinner) +++ Lou Romano - (Linguini) +++ Brian Dennehy - (Django) +++ Peter O´Toole - (Anton Ego) +++ Brad Garrett - (Gusteau) +++ James Remar - (Larousse) +++ Produkcia: John Lasseter, Andrew Stanton +++ Hudba: Michael Giacchino +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rada vařím a mám ráda hlodavce, dvě velká plus pro tento film. Ten film o "myšce, co umí vařit" se moc líbí i dětem, což je další a mnohem podstatnější plus. Konec je, bude to znít absurdně, málo sentimentální pro mě a málo nevím co pro mladšího potomka, neb před koncem vždy odchází, takže na plnou hvězdnou palbu to, ač nevím přesně proč, není. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

To, čím zaujmú pixarovky na prvý pohľad je vždy veľmi vkusne, lákavo, zaujímavo, inovatívne a prefíkane vybrané prostredie. Pomocou neho sa dá z filmu urobiť vychytenú záležitosť, ktorá je však vo svojej podstate len niečo, čo je stokrát omieľané dokola. Pokiaľ si to ale divák počas sledovania neuvedomí, príbeh mu dokáže vyčariť úsmev i donúti sa zamyslieť, je to všetko v poriadku. To platí aj tu. Škoda však, že tých úsmevov nebolo viac. Ale na dokonalé prevedenie myšiakovej postavičky by sa dalo dívať stále. Pochyboval o tom niekto? Možno o slovenskom dabingu. Ale tí mi to tiež natreli! 80%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, že i v dnešní době se stále ještě může objevit tak svěží a neokoukaný, navíc prvotřídně vizuálně zpracovaný film. Pixar není studio, je to planeta plná zářivých barev a splněných snů, kolem které obíhají měsíce: průkopnický Příběh hraček, rodinný Hledá se Nemo, dynamický Úžasňákovi, výchovný Auta a teď nově i lahodný Ratatouille. Brad Bird rozehrál krásný příběh, ze kterého čiší suverenita, zápal, láska, poučení a ohromný smysl pro detail. Nehoráznou originalitu tvůrci předvádějí, jakmile se film přepne do akčního módu a kamera, plynulost a hlavně trasa pohybu krysáka Remyho je něco, co Vás jednoduše uhrane. Nejrůznější gagy jsou podány vesměs vizuální formou a působí úchvatně. A když v závěrečné scéně místní degustátor, recenzista a zahořklý kritik v jedné osobě ochutná specialitu zvanou Ratatouille a vrátí se ve vzpomínce do svých dětských let, vyklube se Vám ve vnitřním koutku oka slzička, sjede pod spodní víčko a po tváři skane ke rtům, kde se spojí se svými sestřičkami. Nádhera! A i když v kostře příběhu jsou místa, která mají lehce klišovitou příchuť, stále se jedná o film, jenž je vzdálen na deset krysích délek před konkurencí. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/614 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný, přenádherný animáč od Pixaru, který zaručeně pohladí na duši. V tom je také jeho kouzlo. Myšičky byste vyháněli koštětem z kuchyně, kdykoliv byste se podívali, jenže tyhle myšičky jsou jiný myšičky, takový myšičkovitější a když ještě umějí vařit, tak v čem je problém a nakonec v nějaké té myšičce objevíte kouzlo kuchaře a budete mít o práci postaráno. Ratatouille je totiž příjemný, pěkně animovaný film, který se Pixaru jako obvykle povedl. Možná mi nesedí lehká předvídavost nebo přílišná dětinskost, ale i tak na druhou stranu je tenhle film filmem, na který jen tak nezpomenu a Pixaru jméno kazit ve světě rozhodně nebude. Teď mě napadá, když na to koukám druhý den znova. Ten plný počet si to zasloužit musí. Takové animované filmy nikdy nezkazí náladu, ať už je jakákoliv.A musím se přiznat, že ta konečná scéna mě opravdu dost příjemně zarazila. Ale to musíte vidět sami... --- Ne každý se může stát velkým umělcem, ale velký umělec může přijít odkudkoliv. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (57)

  • Každý dosavadní film Pixaru odkazoval na místnost A-113 na California Institute of the Arts (Kalifornský institut umění). Mnoho animátorů začínalo svou kariéru právě v této místnosti, včetně Johna Lassetera a Brada Birda. Kombinace A-113 se objeví na malé visačce v uchu laboratorní krysy jménem Git (Jake Steinfeld). (hippyman)
  • Členovia štábu sa zúčastnili kurzov varenia v San Franciscu, aby lepšie pochopili fungovanie reštauračnej kuchyne. (Greenpeacak)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama