Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 301)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Hell!“ V Paříži jich žije okolo osmi milionů, v Indii z nich připravují karbanátky, v Kalifornii o nich natočili rodinnou komedii. Jsou to krysy, jsou všude, přenášejí infekce, jejichž názvy je lepší neznat a množí se… jako krysy. Když pomineme zanedbatelnou skutečnost, že jimi asi budeme jednou sežráni zaživa, nic nám nebrání ve vychutnání dalšího chutného sousta ukuchtěného borci z Pixaru. Má smysl vypisovat zde všechny klady gurmánského příběhu o jednom krysákovi, o jeho komickém i dojemném dobrodružství s morálním ponaučením na konci? Je to ještě lepší než Příběh hraček, Nemo, Úžasňákovi nebo Auta. Je to opět proklatě originální a v mnoha emotivních scénách silnější než lecjaký hraný doják. A zaručeně dostanete chuť uvařit si něco dobrého, hodně dobrého, žádné šlichty. Takovéhle rozmazlování vlastních diváků by se lidem z Pixaru jednou mohlo vymstít. Do té doby – dobrou chuť! (A ne, že se spokojíte s jednou porcí.) :-) 95% Zajímavé komentáře: kleopatra, dzej dzej, Mahalik ,Weirdman, Phillo, Barak ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ratatouille je jedna z mnoha výborných Pixarovek, které jsou vyrobeny opravdu pro celou rodinu, což ale není u animáků zas tak úplně běžné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ratatouille má skvelej nápad, šmrnc a plynulý děj s obvyklým, ovšem záživným, happy endem. Brad Bird prostě umí...90% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

pche "vařit může každý" on se pan Augusto Gusteau ještě nikdy nesetkal se mnou :-D sice jsem v počátečním stádiu seznamování se s kuchtěním, ale nedivila bych se, že bych byla schopná spálit i vodu :) proto by mě krysák Remy mohl dost štvát, že on má takový dar a já néé.. ale nestalo se tak! Opak je pravdou :) jak já bych chtěla mít takového kamaráda, který by mnou ovládal a já vařila tak "voňavá" jídla.. ano režisér Brad Bird nás zavedl do příběhu láhodného vaření, kde nám ukuchtil neobyčejné přátelství v kouzelné Paříži a já se budu ráda vracet jíst tu nadpozemskou specialitu, co mi číšník přinese :) P.S. Remy až jednou navštívím Paříž a věř, že navštím, čekej mě s hladovým žaludkem a hlavně s talířem plným ratatouillem. A jestli můžu poprosit, dej mi tam víc těch kopečků :) my Češi jsme nenažraný :-D ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Díky moc jednomu nejmenovanému uživateli za doporučení Ratatouille, který považuji za můj křest animovaným filmem. Něco tak kouzelného, dojemného, roztomilého, nádherného, originálního..........a mohla bych ještě pokračovat, nejde hodnotit jinak než jasnou pětkou. Remyho jsem si zamilovala hned od začátku, jak jinak a brala bych ho domů v tu ránu. Všechno podkresleno bezvadným soundtrackem a pařížskou atmosférou, prostě to nemělo chybu. Od teď mám už nalíčeno na další doporučené animované filmy a doufám, že budu minimálně stejně spokojená. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bezchybná animace a živost animovaného světa se všemi jeho všedními, nepostřehnutelnými detaily je u pixara samozřejmostí, takže už se to skoro ani nedá brát jako plus. Je to hlavně ta pohoda a francouzská gurmánská atmosféra, která z filmu na diváka dýchne a "přenese" ho do jedné restaurace v Paříži... Za orignálnost a nepředvídatelnost by Ratatouille zrovna metál nedostal. Ale ta linie s Antonem Ego byla super a výborný dabing O'Toole+Ian Holm... Jedna z mých nejoblíbenějších pixarovek. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (60)

  • Tým animátorů pracoval na filmu spolu s šéfkuchařem Thomasem Kellerem, vlastníkem restaurace Frech Laundry. (don corleone)
  • Remy (Patton Oswalt) v Gusteauově restauraci vaří klasickou francouzskou polévku Potage Parmentier. (CrypzzXD)
  • Záporák Skinner (Ian Holm) se snaží strčit Remyho (Patton Oswalt) do krabice. Burrhus Frederic Skinner (20. 4. 1904 - 18. 8. 1990) byl známý psycholog, proslulý především svým "Skinner boxem". Umístil do něj krysu a učil ji dávat povel tlačítkem, že chce další potravu. (don corleone)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama