Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trestní zákon je právnický thriller, ve kterém se specialista na trestní právo, advokát Ben Chase rozhodne dokázat, že jeho klient Martin Thiel je sériový vrah, i když mu Ben nejprve vyhrál soud. Když jsou totiž spáchány další vraždy, Ben vezme věci dosvých rukou a pustí se s Martinem do psychologické bitvy dvou silných vůlí. Gary Oldman se skvěle zhostil role advokáta se svědomím, zatímco Kevin Bacon jako vrah opravdu působí intrikánsky a nejednoznačně. Akční scény - především ta, kde Ben za deště najde tělo v opuštěném parku - jsou výborné stejně jako rychlé tempo režie Martina Campbella. Některé scény ze soudní síně možná vyžadují trochu nadhledu, nicméně celkově tento snímek zajistí více než slušnou porci filmové zábavy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film vysielaný aj na stanici AMC láka hlavne na hviezdu K. Bacona, ale v skutočnosti hrá hlavnú postavu G. Oldman. Vtedy obaja ešte mladí, dnes skúsení a kvalitní herci. Kevin Bacon vo filme odohral možno 10 minút, ale na upútanie pozornosti to stačilo. Príbeh mi príde taký typicky americký, zbytočne prekombinovaný až nereálny. V tomto smere ma to dosť sklamalo. Zachraňujú to herci a celkom fungujúce vzťahy medzi postavami. Mať takéto obsadenie a natočiť takýto nerealistický thriller, to mi príde ako premárnená príležitosť. Na pozretie fajn, ale neočakávajte nič prevratného. Iba priemer. 60%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Trestní zákon disponuje zajímavým námětem, nedostává se mu však nejlepšímu zpracování, a snímek na to má. To je spíše průměrné a nevýrazné. Děj postupuje kupředu svižným tempem a obsahuje spoustu dobrých scén, v několika momentech pro mě i lekavých, ale celkový dojem vyzní spíše do ztracena. Nebýt charakterové a silné herecké dvojice Oldman a Bacon, upadl by pro mě tento film nejspíš v zapomnění. A je to škoda, protože s kvalitami Garyho a Kevina (ten je jako stvořen pro role manipulativních parchantů veškerého ražení) z toho mohl být strhující film, který by neměl daleko k dokonalosti, možná i kultu. Taktéž konec snímku je hodně useklý. Závěr by se často měl nechat pomalu doznít, aby si divák mohl ucelit své dojmy, takto to vypadalo, že pan režisér prostě najednou řekl "Stop!" a jde se domů. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hatlapatla pseudopsychologizující blábol o tom, jak maminčino povolání může traumatizovat chlapečka natolik, že z něho v dospělosti nevyroste zcela kladný člověk. Je to až nechtěně směšné, jak se film urputně snaží být drsný a šokující, přičemž vzbuzuje pouze smích. Jediné, co se fakt povedlo, byla rvačka dívky se psychopatem, protože holka do toho šla s pořádnou vervou. Žádná ufňukaná oběť, která to po pár ranách vzdá. Blondýnka bojovala jako pravý berserkr! ()

Heroin17 

všechny recenze uživatele

Bacon a Oldman svojí zoufalostí připomínají souložící osmdesátiletý pár. Ze začátku je všechno fajn, dveře do ložnice jsou svůdně pootevřené, svíčky navozují mladistvou atmosféru, jakmile však vlezou do postele, zjistí, že to nejde...a nejde....a nejde...a nejde. Ale přesto se snaží dál, dokud nepřijde vyvrcholení, na plátně nespočine pár orgazmických kapek semene a krve a oni mohou s klidným svědomím zalehnout a oddat se dalšímu filmu se stejnou vervou... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kvalita filmu se rovnala tomu, s jakou úporností jsem se jej pokoušela získat. Bez ironie. Ještěže exituje pár fandů do starších filmů, jinak bych asi neměla šanci. Když si pročtete děj, zní film velice lákavě a přestože se po nedávných zkušenostech snažím na snímek příliš netěšit, zde jsem dostala to, co jsem chtěla. Soutěživý právník , který si dal za cíl za každou cenu vyhrát, se velice rychle mění v boha spravedlnosti, stačilo k tomu krátké setkání s mrtvolou. Chce kvůli tomu i obětovat svoji kariéru a opravdu by mě zajímalo, jestli by to udělal, kdyby... Kukuč Kevina Bacona nemá chybu, role mu sedla jak ušitá, a samozřejmě za všechno může žena, postava jeho chladné matky mi přišla taky velice vhodně zvolená. Jediné, co filmu ubralo pátou hvězdičku, je postava Ellen, já vím, že je klasika, že hrdina se seznámí s holkou, padnou si do noty, vyspí se spolu, ona se pak zamotá do průšvihu a málem se jí to stane osudné, ale.. musí to tam být? Možná mi to nesedlo kvůli té herečce, možná že jediné, co Gary nedokázal zahrát, bylo zabouchnutí se, nevím. Přestože se polepšený právník rozhodl, že Ellen uvaří (kterážto scéna tam chyběla a možná bych jim to pak kvůli ní odpustila), něco mi tam nesedí. Přesto tuto drobnost vyváží mnoho scén, kdy mi srdce vyskočilo až do krku, rozhodně se na film podívám znovu. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama