Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li to jako teen drama, v němž se hlavních rolí ujímají Cyclops, Cersei Lannister, Daryl Dixon a k nim navíc moje oblíbená Kate, vlastně se mi to už teď prodalo. O to jsem radši, že Fáma i po filmových kvalitách se nemá za co stydět.. Námět, v němž partička vysokoškoláků prakticky testuje svoji hypotézu o pomluvách rozšířením vlastní vymyšlené "fámy" po škole, se dokáže skvěle držet mladšího prostředí, ale k tomu navíc zařídit velmi solidní drama s pár solidními psychologickými prvky.. Vždyť co je na tom, pokud někdo plácne, že se na jednom z školních večírků spolu dva opilí spolužáci vyspali? V podstatě nic, ale lidská paměť je fantastický mechanismus, s jímž si neví s přesností neví poradit nikdo. A proto, když má někdo "okno", které mu je vyplněno, dokáže paměť onu výplň i s prostým provázáním přijmout za skutečnost, než aby zůstalo ve vzpomínkách prázdné místo. Nedá se tak nikdo z postav označit za "zlé a hodné", i když postupné odkrývání původně neexistujících motivací postav tomu dost nadbíhá.. Jako celek mi to přišlo nejen zábavné, ale audiovizuálně celkem poutavé.. Škoda překombinovaného závěru? I když dost naivní, tak mě to tam s ním obstojně zapadlo.. Jsou i lepší tematicky podobné kousky, ale Fáma baví a já nebudu překvapen, když si ji brzy dám znovu. 70% ()

lenka69 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě to celkem bavilo, při první zápletce sem si byla jistá tím jak to dopadne, ale spletla jsem se. Uznávám, že konec byl možná trošku moc, ale přesto to pro mě byl úžasný zážitek, že naprosto přečkal mé očekávání, takhle překvapit a dokáže málo který film. Na první pohled byla celá zápletka obyčejná jako v milioně jiných filmů, ale náhle se zkomplikovala tak, že jsem chvílema nevěděla čemu mám věřit. Dávám 5 hvězdiček kvůli hereckému obsazení, kvůli tomu, že tu její fingovanou smrt jsem jim naprosto sežrala a také kvůli hudbě která mi k tomu dobře seděla a nesmím zapomenout už zmiňovaný konec který mě dostal svou důvtipností a dokonalou propracovaností. ()

Reklama

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Ten závěr to opravdu zabil. Po celou dobu je to docela slušný film o síle pomluvy i o její schopnosti růst a žít svým vlastním životem zcela nezávisle na původní verzi či pravdě vůbec. Kdo tohle někdy zažil na vlastní kůži, tak potvrdí, že drby takhle opravdu fungují a že jsou jak atomová bomba - nic je nezastaví. Snaha šokovat tvůrcům zlomila vaz a zbytečně v posledních 10 minutách pohřbila to, co se pracně celý film budovalo. Škoda, nicméně Kate Hudson to opravdu seklo a tak přimhouřím oči a zůstanu u tří hvězdiček. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z takového prostředí, mám rád filmy, kde jsou mladí rozmazlení a můžou si dělat co se jim zlíbí! Mám rád i to, když se na konci filmu ukáže, že je to všechno tak trochu jinak. A taky to, že z tak všední záležitosti, jako je drb, se udělá perefektní zápletka! Proč teda jen 3*? Od začátku tušíte, že se něco chystá, a přibližně v polovině filmu vám to pak dojde! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - zpracování (hlavně druhé poloviny filmu) prachmizerné. Kupí se schválnost na schválnost a závěrečná past je tak složitá, že by z ní nenašel cestu ani David Copprefield, natož skupna rozmazlených vysokoškoláků. O kvalitách snímku vypovídá, že jsem si až před závěrečnými titulkami uvědomila, že už jsem to kdysi viděla. Milosrdná paměť nad tím zatáhla oponu a já ji takhle neopatrně sama znovu otevírám! /10. 6. 13./ ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama