Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američan John Baxter (Giuliano Gemma) vozí turisty po africkém vnitrozemí. S obyvateli domorodé vesnice má domluvené divadýlko: když tam dorazí, kmenoví bojovníci ho napadnou. John nad nimi zvítězí a pokoření nepřátelé pak turistům rozprodají suvenýry. John s sebou všude bere chytrou opičku Bibu. Při jednom takovém výletu najde Biba v pralese dívku, jež ztratila paměť. John neznámou krásku zachrání, brzy je z toho láska, ovšem mladík má v té době nemalé starosti. Rozhodl se překazit nekalé obchody se zbraněmi, které by měly pomoci zločinnému podnikateli získat bohatá naleziště uranu. (šubelinka)

(více)

Recenze (5)

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

1149, v tuto dobu českým národem nejdiskutovanější číslo, neboť přesně před tolika roky přišli na Velkou Moravu repu znalí světoborci Cyril a Metoděj (kdo by si vzpomněl, nebylo by večerních zpráv?), a protože je to pro věřící důležité datum, pořádají se církevní srazy, mše a párty, leč lidé si zapomínají s sebou brát základní a životadárnou věc nazývající se voda, a tak kolabují, hlupáci. Ovšem věnuj se radši komentu k filmu, Georgi. Najít správná slova vyjadřující s určitostí moje pocity, jež se objevily po skončení snímku, je o poznání těžší, než poslouchat pecky hrající na dnešním sokolském srazu. Safari Expres měl občasná a trapná klišé jako role hloupého náčelníka pořádkového sboru, též nesmyslné scénky a místy zrychlený děj, avšak to mi nevadí, když jsem se téměř po celou dobu bavil, i když v jednu chvíli oči neposlouchaly a pomalu a zlehka se zavíraly. Váhání mezi podprůměrným a průměrným hodnocením nakonec učinil přítrž fakt, že prsíčka MILF bohyně Ursuly Andress byla opravdu skvostná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nádherná africká příroda, jedna krásná žena, vychytralý sympaťák, vtipná opička a velké dobrodružství od začátku do konce. Příjemná oddychovka z atraktivního prostředí, která baví a rozhodně neurazí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná komedie, ale pouze v těžkém průměru. Hudba Angelisů dobře dokresluje prostředí Afriky. Na Afrika expresu nezávislý film, i když se stejnými tvůrci a štábem. :-) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku slušně sarkastická komedie na účet západních turistů bohatého Severu z prostředí střetu kultur ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rodinná dobrodružná komedie z africké buše. Pohodový příběh z Afriky, kde se také dějí nekalosti, proti kterým bojuje hlavní postava jménem John Baxter, který má za manželku opici (dle úvodu příběhu) a která ho v pruhovaném tričku a džínách všude doprovází. Podle jmen většiny postav se zdá, že se jedná o volné pokračování snímku Afrika expres, ale opak je pravdou. Jak si jinak vysvětlit roli Ursuli Andress, která hraje v obojích filmech, ale pokaždé jinou postavu. Nedostatek talentovaných herců? Každopádně se jedná o skvělý zábavný snímek na nedělní dopoledne. ()

Reklama

Reklama