Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Bez Esteveze a Sutherlanda by to dřelo dno. Přijde mi, že verze, kterou jsem viděl byla snad o hodinu kratší než měla, nebo opravdu byl scenář plný nelogických skoků a WTF sekvencí? Nebo snad režisér byl ještě neschopnější než pakůň divoký? Sračkoidnost závěrečné scény se píše do historie stejně jako spousta okamžiků před tím. Věčná škoda, protože obsazení a téma jsou skvělé. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

...jakoby snaha na konci osmdesátých let přiblížit stagnující žánr westernu mladému publiku. Skupina drsných mladíků s líbivými tvářičkami ("osmdesátková" generace mladých hollywoodských nadějí) si chce prostřílet cestu za odplatou za doprovodu cool pop-rockových songů. Celkem by to všechno mohlo klapat, ale chtělo to méně béčkového scénáristu, který by napsal realističtější dialogy, a režiséra, který ukočíruje závěr filmu (ten byl tedy mírně řečeno přitažený za vlasy). Nicméně i tak poměrně dobře stravitelná a koukatelná záležitost. 70% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Western, který čerpá z biografické studie největšího střelce-zabijáka Divokého západu "Billyho Kida", v tomto filmu ztvárněného Emiliem ESTEVEZEM. Celý film má spád, je to příjemná podívaná, až na scénu v domě advokáta Alexe, kde se ukryje před povolanou armádou 5 mladých pistolníků a v podstatě ani jeden z nich celou dobu nevystřelí na útočníky, ačkoliv střelci jako Billy Kid by je mohl jednoho po druhém sejmout. Sedí tam ukrytí za rohem zdi a mají jenom nejapné poznámky k nastalé situaci, místo aby bránili své přátelé kvůli čemuž tam vlastně přišli. Já mám ovšem westerny ráda v každé podobě a protože tohle je pravdivý příběh dávám 4*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj v mojom súčasnom westernovom ošiale považujem tento film za slabý. Taký MTV pokus o cool western s partou v tej dobe vychádzajúcich hviezd. Herecké obsadenie je fakt skvelé a finálna prestrelka je ok, ale dovtedy sa to strašne tiahne. Akcie je minimum a tie postavy za nič nestoja. Asi to bude tým, že väčšina z týchto hercov vyzerá cool, ale nikdy to extra herci neboli. Celkovo slabý film a repete dvojky si rozhodne nedám. 4/10. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. V podstate kult a pri tom je dosť divný a jednoduchý. Estevez a spol. sú obsadení výborne až si zrejme pre ich sympatickosť nikto nevšimol, že ich postavy boli pekní zmrdi a vrahovia. Finále je natočené trochu zvláštne, ale je to celkom emotívne... Na skutočné klasiky to nemá, ale pri porovnaní s novšou produkciou (RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ) je to stále obstojné... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • James Horner napsal k filmu hudbu, ale byl odmítnut pro příliš irský nádech. Producenti a režisér Christopher Cain se rozhodli pro pravou západní hudbu a angažovali skladatelé Briana Bankse a Anthony Marinelliho. (Monco)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Terva)
  • Charakter Dirtyho Stevea (Dermot Mulroney) bol inšpirovaný vyhnancom "Dirty" Daveom Rudabaughom. (vander19)

Reklama

Reklama