Reklama

Reklama

Casper a strašidelné Vánoce

  • Kanada Casper's Haunted Christmas (více)

Obsahy(1)

Kdo by neznal Caspera, přátelského ducha, kterého se bojí jen ti, kteří nemají čisté svědomí! Před Vánocemi mají on i jeho tři směšně strašidelní strýcové problém, protože vládce všech duchů jim další těžký úkol. Dobrácký Casper totiž za celý rok nevystrašil ani jednoho člověka a strýcové zase strašili příliš mnoho, a tak je všechny poslali do toho nejvánočnějšího městečka v zemi. Casper musí vystrašit alespoň jednoho člověka, zatímco jeho strýcové nejsmějí strašit vůbec! Strašidelné trio zavolá na pomoc bratrance Spookyho, aby strašil místo Caspera. Ten se skamarádil s malou dívenkou Holly, která svátky moc ráda nemá, ale spolu musí vymyslet, jak přelstít Spookyho, vystrašit strýce a zachranit Vánoce! (Intersonic)

(více)

Recenze (31)

monolog 

všechny recenze uživatele

Četli jste někdy od Ladislava Fukse novelu "Pan Theodor Mundstock"? Pokud ne, bude tu z ní veliký spoiler, kdybyste ji někdy případně chtěli číst. Pan Mundstock je žid a co čert nechtěl, druhá světová je v plném proudu. Pan Mundstock je deprimovaný jak ze své práce a života, tak z blížící se deportace do lágru. A tak se pan Mundstock, říkejme mu třeba Teddy Mundy, rozhodne na koncentrák připravit. Začne spát na pryčně bez matrací, málo jí, tělesně i duševně se týrá, prostě se připravuje na následující období, aby jej přežil alespoň v jakés takés kondici. Když má být do toho lágru odveden, cítí, že je připraven a že ho nemůže nic překvapit, že lágr přežije, protože už v něm mnoho měsíců vlastně žije. A pak ho po cestě na vlak, který ho má do koncentráku odvézt, srazí auto a Teddy Mundy umře. Co to má společného s Casperovými strašidelnými Vánoci? Teddyho příprava na koncentrák byla úplně stejně zbytečná, jako tenhle animák. Animace jsou někde na půli cesty mezi 2 a 3D, ale to by až tak nevadilo. Horší je naprostá absence čehokoliv, čemu bych mohl říkat příběh. Uměle protahovaná a ještě ubožeji vyřešená zápletka o tom, že Casper nerad straší, což víme už od prvního Casperova animáku z roku 1945. Film je v určitých momentech docela humorný, tedy tím způsobem, že se člověk ušklíbne. Český dabing celkem ujde, až na dabéry právě Caspera a Svátě, kteří jsou opět o pár desítek let starší, než by měli být. Pro děti bych to nedoporučoval, dospělý člověk se otřepe a jde dál, ale dítě si to zapamatuje a jednoho dne by z toho mohlo dostat duševní poruchu zvanou blbost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malý, milý duch Casper sa prvý krát objavil na plátnach kín v roku 1945. Bolo to v krátkometrážnom animovanom filme "Casper the Friendly Ghost". Dal som mu štyri hviezdičky. Potom som sa s ním stretol v celovečernom filme z roku 1995. Bolo to zábavné, veselé, miestami dojímavé, trocha ponaučné, vtipné aj roztomilé. Dal som tomu štyri hviezdičky. No a teraz som si pozrel animovaný kanadsko-americký snímok "Casperove strašidelné Vianoce" (Casper´s Haunted Christmas). Vianočné sviatky milujem a aj Caspera som si celkom obľúbil. Avšak v tomto prípade to bolo celé pojaté v naivne prostoduchom štýle detského diváka a ani animátori neodviedli zrovna najlepšiu prácu. Takže tento titul ocením iba dvoma hviezdičkami. ** ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mi vadila animace, ale jinak jsem byla spokojená. To, že Casper nerad straší je základní kánon celé série a není důvod se s ním nějak nově vyrovnávat. Vtipy na vánoce byly dobré, straši trio taky. Konečně Casperův dvojník měl super kámošku a intro v drive - in bylo sympatické :) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

23.Deň filmového adventného kalendára. Tak ešte jeden deň a mame tu najkrajšie sviatky v roku. Caspera som ako malý chlapec zbožňoval. Videl som asi všetkých okrem tohto vianočného. Nepamätám si ho. Ale efekty boli veľmi veľmi slabé na dnešnú dobu. Ale za nostalgiu a málo percent si to zaslúži lepšie hodnotenie. 3* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Přiblblý jednoduchý animák, který jsem opět zásluhou dévédéček viděl tolikrát, že na něj bohužel nikdy nezapomenu. Ono Casperův příběh sám o sobě v jeho nejrůznějších podobách příliš nesnesu. Ale samozřejmě chápu, že v jeho domovině je občasnou tradicí jej jakoukoli formou filmovým fanouškům zase připomenout. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama